Şimdi Ara

Bilgili Dostlardan Yardım/Yorum/Eleştiri Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: eflatun477 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
37
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili dostlar, herkese selamlar. Yaşım 37 ve hiç spor salonuna gitmedim. 9-18 yaş aralığında 9 yıllık lisanslı sporcu geçmişim var. Spor salonuna gitmeden ev imkanlarıyla (dumble, barfix barı) vücudumu geliştirebildiğim ölçüde geliştirmek istiyorum.

Bel 82

Kalça 81

Kol inik 30, şişik 32

Omuz genişliği 55

Boy 1.72

Kilo 71

İnternet sitelerinin bana söylediğine göre yağ oranım %18

Ne şekilde devam etmem gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Kalori açığı mı yaratmalı mıyım, ne bulursam yemeli miyim, clean mi devam etmeliyim, dirty mi yemeliyim kafam karışık.

Bu bağlamda bilgili olan arkadaşlardan yardım, yorum, olumlu olumsuz eleştiri rica edeceğim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Herkese sevgi ve saygılar.

• abi selamlar yağ oranının yüzde 18den daha düşük olduğunu söyleyebilirim. ondan bağımsız görüntüne bağlı olarak yağ yakmana gerek yok. bulk ile kas kütlesi oluşturman gerekiyor. dirty veya clean sana kalmış bir tercih clean bulk asıl olması gereken fakat sporu hayatının merkezi yapmayacaksan obez olmayacak kadar arada dirty beslenmeyi tercih edebilirsin sonuçta bu işin yarışmacısı olmayacaksın. eğer imkan varsa bir spor salonuna gitmek eve nazaran gelişimine 100 kat bile daha fazla etki edebilir çünkü çeşitli makineler ve fazla ağırlık imkanıyla progressive overload yapmak daha kolay olacaktır. progressive overload kısaca yaptığın her harekette bir önceki idmandan bir tekrar veya bir miktar kilo fazlası olarak açıklayabilirim bunu düzenli yaparak kaslarımızı geliştiririz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.