Şimdi Ara

Yardım ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben LoL ' e yeni başladım windows 7 de oynuyorum sistem özelliklerim

3 GB Ram

2.00 Ghz Core Duo İşlemci

Nvidia GForce G 105 M 512 mb Ekran kartım var ..

Şimdi oyunu oynuyorum ben .. ilk baş 2-3 oyun oynuyorum .. bidahaki oyunda takılmaya başlıyo sonra pc kapanıyo nedendir acaba ?

yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

• Muhtemelen ekran kartın fazla ısınıyor ve sistem donup reset atıyor..Oyun oynarken alt+ tab yapıp sıcaklık değerlerini kontrol et..(laptop oldugunu sanıyorum,e.kartın öyle ahım sahım birşey değil en düşük ayarlara alarak oyna)

Kontrol için program
    http://www.techpowerup.com/downloads/1864d/GPU-Z.0.4.6.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 8 Eylül 2010; 3:12:25 >
  • ya ben ayarlara baktım ama LoL 'un ayarlarını nerden yapıcaz bulamadım :S ..
  • Oyunun içerisindeyken,esc basın video bölümünde gerekli ayarlar mevcut
  • çok teşekkür ederim deniycem şimdi ..
  • Ekran kartın hakkında pek bi bilgiye sahip değilim ama 512 mb olduğu için rahatlıkla oynarsın lol ün grafikleri ahım şahım değil.

System requirements

Minimum System Requirements[2]

750 MB hard disk space

2 GHz processor

Windows XP or higher

1 GB RAM

Any DirectX 9.0 capable video card

Recommended System Requirements[2]

750 MB hard disk space

Windows XP or higher

3 GHz processor

1 GB RAM

GeForce 8800 or equivalent video card

Ekran kartını güncel mi değil mi bir kontrol et değilse güncelle,framework eskiyse daha yüksek sürümlerini yükle.Laptop ise XnetaS'ın dediği gibi her oyundan sonra ısı değerini kontrol et eğer çok ısınıyorsa bir soğutucu al.Hala devam ediyorsa bi format at pc.Aklıma gelen bunlar umarım sorununu çözersin

• pc yeni formatlı ama bence sorun ekran kartının ısınması .. tüm değerleri very low yapmama rağmen gene kapandı .. baktım sıcaklık 91 derece falan laptop gerçekten sıcaktı .. belki çok saat açık durduğu için olabilir biraz dinlendirip düşük ayarlarda yarın denerim olmazsa artık soğutucu olabilir ama soğutucular ne kadar ? ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yardım
    12 yıl önce açıldı
    Yardım...
    13 yıl önce açıldı
    yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oFaRocK

pc yeni formatlı ama bence sorun ekran kartının ısınması .. tüm değerleri very low yapmama rağmen gene kapandı .. baktım sıcaklık 91 derece falan laptop gerçekten sıcaktı .. belki çok saat açık durduğu için olabilir biraz dinlendirip düşük ayarlarda yarın denerim olmazsa artık soğutucu olabilir ama soğutucular ne kadar ? ..

Eğer laptop'un ayar özelliği varsa tam performans- batarya koruması vs.. varsa batarya korumasına al,ekran parlaklığını azalt,oyunun çözünürlüğünü düşür.ekran kartı için 91 derece cidden tehlikeli derecelerden biri çok yükleniyorsun zaten ekran kartın laptop ise tam performans vermez masaüstüne göre soğutucu mutlaka lazım soğutucular 20-100 tl arasındadır bende 30-40 arası fiyata almıştım çok memnunum

• evet laptopdaki her ekran kartı basit oyun olsa bile ısınır(ki öyle çokda basit grafikleride yok lolun) tavsiyem arkadaşın dedigi gibi orta kalite bir sogutucu alman..5-10 derece düşürüp o sıcaklıkta sabit tutacaktır...
  • w7 ile ilgili uyum sorunu yok oyunun, onu kesin olarak söylüyebilirim (x32 ve x64 her ikisinde de denedim.).
    Muhtemelen ısıdan kaynaklı bir problemdir, zira havalar çok sıcak şu sıralar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 8 Eylül 2010; 7:42:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsliyim

quote:

pc yeni formatlı ama bence sorun ekran kartının ısınması .. tüm değerleri very low yapmama rağmen gene kapandı .. baktım sıcaklık 91 derece falan laptop gerçekten sıcaktı .. belki çok saat açık durduğu için olabilir biraz dinlendirip düşük ayarlarda yarın denerim olmazsa artık soğutucu olabilir ama soğutucular ne kadar ? ..

Eğer laptop'un ayar özelliği varsa tam performans- batarya koruması vs.. varsa batarya korumasına al,ekran parlaklığını azalt,oyunun çözünürlüğünü düşür.ekran kartı için 91 derece cidden tehlikeli derecelerden biri çok yükleniyorsun zaten ekran kartın laptop ise tam performans vermez masaüstüne göre soğutucu mutlaka lazım soğutucular 20-100 tl arasındadır bende 30-40 arası fiyata almıştım çok memnunum

laptop kullanıyorum packard bell tj 65 .. acaba laptopa da oluyo mu soğutucular ? .. bide o ısınma bilgisayarın çok açık kalmasından ve hava almasından da olabilir şimdi yeni açtım giriyorum oyuna inşallah sorun çıkmaz ..

• quote:

arkadaşlar ben LoL ' e yeni başladım windows 7 de oynuyorum sistem özelliklerim

3 GB Ram

2.00 Ghz Core Duo İşlemci

Nvidia GForce G 105 M 512 mb Ekran kartım var ..

Şimdi oyunu oynuyorum ben .. ilk baş 2-3 oyun oynuyorum .. bidahaki oyunda takılmaya başlıyo sonra pc kapanıyo nedendir acaba ?

yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Fazla ısınmasından kaynaklanıyordur. Soğutucu pad alırsan düzeleceğine inanıyorum.
  • yardımlarınız için teşekkür ederim öncelikle .. dediğiniz gibi fazla ısınmadan oluyomuş tüm özellikleri en aza indirdim ve sıcaklığı sürekli kontrol ediyorum oyun esnasında 87 deerece oluyo oyundan sonra hemen düşüyo 60 lara.. 6. oyunum daha kapanmadı ..
  • Bence 10-20 liraya soğutucu al, hem ayar kısmak zorunda kalmazsın hem de sürekli serin kalır laptop. Çok faydası oluyor kesinlikle öneririm.
  • quote:

yardımlarınız için teşekkür ederim öncelikle .. dediğiniz gibi fazla ısınmadan oluyomuş tüm özellikleri en aza indirdim ve sıcaklığı sürekli kontrol ediyorum oyun esnasında 87 deerece oluyo oyundan sonra hemen düşüyo 60 lara.. 6. oyunum daha kapanmadı ..

Benden de bir öneri , pcyi arada bir kapat kapalı kalsın.Kapatmaktan kastım kapağını kapatmakta değil o sadece uyku moduna alır normal başlattan bilgisayarı kapat de serinlesin pc arada bir.Havalar zaten sıcak.
  • 2 saat oynadım tam kapanıcaktı oyunu kapadım .. haklısın eray dinlendirmem lazım pc yi .. soğutucular nerde satılır ve laptoplarda kullanılıyo mu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gsliyim

quote:

laptop kullanıyorum packard bell tj 65 .. acaba laptopa da oluyo mu soğutucular ? .. bide o ısınma bilgisayarın çok açık kalmasından ve hava almasından da olabilir şimdi yeni açtım giriyorum oyuna inşallah sorun çıkmaz ..

Soğutucu zaten laptop'a özel oluyor yani masaüstüne soğutucu felan bulamazsın.Pc ne kadar çok açık kalıp çalıştırırsan,iş yaparsan pc'nin işlemcisi-ekran kartı ısınmaya başlar.Laptop'un kaç inç ise ona göre bir soğutucu almalısın.Soğutucu olarak bestbuy-vatan computer yani pc ile ilgili satış yapılan heryerde bulabilirsin.Dinlendirme işine gelince sakın öyle 1 haftada 6 gün oynayıp 7. gün pc açmayıp dinlendiren tiplerden olmaz bu hiçbi işine yaramaz

• :D .. tamam bakıcam en kısa zamanda soğutucuya ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.