AC3 filter in 1.0 lı olan versiyonunu(son rakamı hatırlamıyorum...yani 1.01 mı 1.03 mü ne) yükledim. son versiyonmuş. sesi DTS olarak kodlanmış filmleri bsplayerdan izlyebilmek için yaptım bunu. ama şimdi 5.1 philips setimden 5.1 ses alamıyorum. yapılan ayara göre ya konuşma sesleri centerdan gelmesi gerekirken tüm hoparlörlerden geliyor. ya da çok az çıkıyor. veya rear hoparlörlerden hiç ses gelmiyor vs vs vs.. eski versiyon v0.70b de output speakers da SPDIF seçip creative audigy nin ayarlarında da 5.1 seçip CMSS yi de aktif yapınca çok harika 5.1 ses alabiliyordum. sırf bu DTS için AC3 filterin versiyonunu yükselttim. herşey bozuldu. bu AC3 filter 1.0 lı versiyon ve creative audigy2 NX in 5.1 ses için ayarları nasıl olacak..yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
dts izlemen için filmin de dts olması lazım. dd bir filmi dts izleyemiyorsun. ama dts filmlerde ayrıca dd ses te mevcut. dts daha az sıkıştırma yapar. ses kalitesi yüksek ve daha çok ses sıkıştırma yapıyor. zıt anlama yani surr. seslerde dts ten daha fazla kayıt duyabilirsin ama dd den çok yer kaplıyor. bu yüzden iyi ama dts film fazla yok. yani dts izeyemezsen üzülme dts i dd izleyebilirsin. acfilter in dtsi çıktığını bilmiyordum. senin ses kartın zaten dd. ama dts i varmı bilmiyorum. senin seskartı dvd de dd çözüyor olması lazım acfilter e gerek olmadan. çünkü bizde audigy 2 zs platinium vardı çözüyordu. ama divxi bilemem. yeni acfilterde dd ses çıkıyormu yoksa sadece dts mi bozuk? bi de o var. dts bozuksa bence prog dandik.