Şimdi Ara

Yardım arkadaşlar E2160 overclock yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gigabyte G-DS3 anakartım var Pentium E2160 işlemcim var PSU Be quite 450w ram ocz 667 mhz cl5 ekran kartı xfx 8600gt işlemcinin çarpanını 9 yapıyorum sonra fsb sini 250 yapıyorum voltaj vermiyorum ramlarde 2.66 oranla 665 mhz de çalıştırıyorum ancak bilgisayar açılıyor sata olan hdd ve dvd writerimi görmüyor ancak ide hdd mi ve ide dvd writerimi görüyor ne yapmalıyım...

• Arkadaşlar voltajı 1.4v a çıkardım timingler 5-5-5-15 pci express voltaj 100v sabitledim sistem açıldı fsb 250 oldu ancak bu seferde cpu-z den baktığımda çarpanın 6 ya düştüğünü gördüm yani bilgisayara underclock yaptık istemeden napıcaz yahu
  • işlemci yük altında olmadığı zmn çarpanını düşürür.pc bi zorla işlemci çarpanının yükselmesi lazım
  • haklıymışsın tşk ederim artırmaya devam sizinde yardımlarınıza bye
  • Arkadaşlar 1.5v cpu voltajı 9 çarpan 270 fsb 4/10 oranla ramlar 675 mhz de çalışıyor zamanlamalar 5-5-5-15 2.43 ghz de stabil çalışıyor voltajı fazla mı verdim yanarmı nereye kadar çıkabilirim maksimum çünki fsb yi 300 e kadar çıkarmayı planlıyorum bu arada pci express frekansını 100 mhz de sabitledim onu da artırmalımıyım
  • voltajı baya fazla vermişsiniz işlemci yanmaz tabi ama ömrü kısalır anladığım kadarıyla voltajı kafanıza göre arttırıyorsunuz ilk önce voltajsız çıkabileceği en yüksek değere kadar deneğin windows boot etmemeye başladığı zaman yavaş yavaş voltaj verin...böyle devam ederek istediğiniz değere çıkabilirsiniz.Kısaca ben işlemciye overclock yaptım fsb yi arttırdım biraz da voltaj vereyim diyerek overclock yapmayın işlemci stabilitesini kaybettiği zaman voltaj verin.İyi şanslar.
  • oc ye başlamadan önce biostan
    c1e ve eist i disable yapın
    gigabyte anakartlarda performance enhance kısmı standart olsun
    işlemci voltaj verilecek en son parçadır. c2d 6750 bile 2.66 dan 3.4 te voltaj istemiyor. 3.6 da ise 0.0125v istiyor. 1.3125 ten 1.325 e .
    peki hangi parçaya nezaman voltaj vereceğimizi nasıl anlayacağız.
    sistemi oc sonrası orthos ile test yapıyoruz. test hata verirse ilk başta ramlere olmadı fsb ye voltaj verilir.
    sistem herşeye hata raporu verirse yada sistem boot etmezse işlemnciye voltaj verirsin.
    aşırıya kaçmaya gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zebani

oc ye başlamadan önce biostan
    c1e ve eist i disable yapın
    gigabyte anakartlarda performance enhance kısmı standart olsun
    işlemci voltaj verilecek en son parçadır. c2d 6750 bile 2.66 dan 3.4 te voltaj istemiyor. 3.6 da ise 0.0125v istiyor. 1.3125 ten 1.325 e .
    peki hangi parçaya nezaman voltaj vereceğimizi nasıl anlayacağız.
    sistemi oc sonrası orthos ile test yapıyoruz. test hata verirse ilk başta ramlere olmadı fsb ye voltaj verilir.
    sistem herşeye hata raporu verirse yada sistem boot etmezse işlemnciye voltaj verirsin.
    aşırıya kaçmaya gerek yok.

Arkadaşım verdiğin bilgiler gerçekten çok işime yaradı tşkekkürler...
    Arkadaşlar canımı dişime taktım anakartımın takoz olmadığını ispatlamak için
    fsb 296 mhz çarpan 9 cpu voltaj (enteresandır) normal değerde bıraktım yani 1.325V ram gerçekten tam bir takoz 700 mhz de açmıyor onun için oranı 1/2 yaptım 592mhz de remlerim çalışıyor...Pci express 100 mhz de bilg açılmadı ancak 110 mhz de bilg açıldı ve sonunda 2.66 ghz yi gördüm bu benim için iyi bir rakam çünki 1 gün öncesinde 1.8 ghz kullanıyordum.Şimdi arkadaşlar madem ram hızlarım bu kadar düştü gecikmeleri 4-4-4-12 yapsam olurmu kaldırırmı ramler bi de onu denicem...rami kurtarmak için çarpanı 8 yapıp fsb yi 333 e çektim ancak o zaman da bilg açılmadı herhalde bu kadar fsb ye voltaj istiyor..direk biosu açtım 1.3 ten 1.6v a çıkardım yine açmadı . neyse ramlar kalsın biz fsb yi beşer er beşer artıralım.Öğlene doğru bi daha yazarım bye arkadaşlar bana yardım için yazmayı unutmayın...Bu arada stability yi test etmek için sabaha kadar dawn of war soulstrom oynadım bi sorun yok aksine gayet başarılı savaşlar çıkardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercanlee -- 25 Temmuz 2008; 10:58:27 >

• 1,45v ile günlük 3,30 kullanıyorum.voltaja pek takma 1,60v ile ısınma sorunları başlıyor.1,6 altında dayan korkma birşey olmaz zaten kaç paralık işlemci
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.