Şimdi Ara

yardım arkadaşlar sistem açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    power düğmesine bastıktan sonra bilgisayar acılırken siyah zemindeki ilerleyen çubuğa kadar geliyor cubuk ha bire ilerliyor ama sistem bir türlü acılmıyor bu arada hdd ışığı hızlı bi şekilde yanıp sönüyor + ışıkla ayı tempoda diskten hafif bi ses geliyor 1-2 dk sonrada çubuk duruyo makine kitleniyor ışıkta sesde gidiyo sanki harddiski zorlayan bişey varmış gibi kendini açamıyo daha sonra güvenli kipte açıp sistem geri yükleden 1-2 gün öncesine gidince açılıyor 3-4 kez sistemi tekrar kurdum ilk başlarda yapmıyor sonraları tekrar başlıyor bord üzerinden sata soket yerini değiştirdim gene fayda etmedi kafayı yiiycem disk seagate 200gb sata ayrıca makinaya bi kaç işlem yaptırınca diskden ses geliyo normalmi sizce sata disklerde olur diyolar ama bilmiyorum biraz fazla ayrıntılı yazdım ksr bakmayın inanın çok sinir edici bi problem anlayan üstadlar varsa yardımınızı bekliyorum..

teşekkür ediyorum

• Selamlar,

Virüs taraması yaptınız mı?

Sistemi ilk kurduğunuz zamanlarda bunu yapmıyorsa, sorun yazılımsal görünüyor...

Windows Update yaptıktan sonra mı problem başlıyor? Yeni windows kurduğunuzda, Windows Update (güncellemeleri) bir süreliğine (mesela 5 gün) kapalı tutun. Bu durumda normal açılıyorsa, güncellemelerden sorun yapıyordur.

Bir de donanım sürücülerinden başka hiçbir şey yüklemeyin ve bu şekilde 1 hafta kadar boş windows kullanın.

Aklıma gelenler bunlar...
  • usb webcamim var onun bağantısını söktüm driver ı kaldırdım tekrar restart yaptım sorunsuz açıldı bakalım bi kaç gitsin böylede tekrarlamaz inşallah
    saolun çok teşekkür ederim, peki sata diskler için ne diyosunuz sesli çalışmaları normalmi benimki ide ye bakaraktan açılırken ve yük altında epey ses çıkarıyo.
  • Selamlar,

Maalesef SATA diskler hakkında bilgim yok... Ama şunu söyleyeyim her harddisk ses çıkarır; bunu kafaya takmayın.
  • sorun devam ediyor arkadaşlar düzelmedi, yardımlarınızı bekliyorum. msakala arkadaşım peki sistemi formatlamadan xp güncellemelerini kaldırma imkanım var.
  • selam bak anakartın apox ıse anakartın uzernıde kucuk hata kodu ıcın gosterge vardı harf yazar orada hangı harfler yazıyor azarken bak egerkı donanımsal ıle orada gosterır yoksa yazılımsaldır ve bır yerde hata yapıyorsun
  • sorun büyük ihtimalle windows kaynaklı. eğer sizin için uygunsa format çekin (sistem geri yüklemeler registry yi allak bullak edebiliyor). bu arada ide disk olsun, sata disk olsun hepsinde okuyucu başlık ve motor bulunur, dolayısyla hepsi okuma işlemlerinde ses çıkarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 15 Mart 2007; 0:55:16 >
  • evt yazıyo pover a basınca değişen numaralar cıkıyo daha sonra FF yazıyo sistem tamamen acılınca cpu sıcaklığını gösteriyo
    yalnız makinenin kitlendıği sırada FF yazıyo
  • FF
    İşlemci arızası veya bios'un silinmesini gösteren hata kodu. PC açılırken direk olarak FF hata kodu gelir ve FF te kalırsa işlemciniz arızalanmış veya biosunuz silinmiş olabilir. Bilgisayarınız açılırken öncelikle başka kodlar saydıktan sonra FF te kalıyorsa bu sisteminizin normal olarak çalıştığını göstermektedir.

Alıntıdır...
  • direk FF gelmiyor ilk başta dediğin gibi saymaya başlıyor ( atıyorum 32-25-72-80-94-63 gibi) daha sonra FF geliyor sorun yok sanırım
  • biosunu güncellemeyi dene aida32 programıyla bios sürümünü görebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.