Beyler benim bi arkadaş var çocuk benimle her konuştuğunda şunuda bitirdim konum kalmadı deneme çözüyorum vsvs. Söylüyor ve ben bundan baya etkileniyorum dersin başına oturunca daha fizik aytde bir sürü konum olduğunu düşününce ve arkadaşımın konularını bittiğini duyunca sanki onu geçmezsem istediğim yere giremiyecekmişim gibi bir algı oluştu kafamda ciddi ciddi kalan son 70 günde adam gibi çalışmaya devam edersem ilk 15 k girerim ama dediğim gibi her yerde aklıma o çocuk geliyo sinirlerim bozuluyo . Ne yapmam lazım ? Çok ciddi bir durum ders çalışmamıda etkiliyor yani dikkatım dağılıyo aklıma hep o geliyo sinir oluyorum .
e konusma,ben oyle yapiyorum benden daha mi onemli sanki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
onuda yaptım ama kafamda yer etmiş sanki yinede işe yaramadı .
Dediklerin seni daha da azimlendirsin. Eğer ders çalışırken bırakmanı sağladığını falan sanıyorsan kendini kandırıyorsundur. Dediğim gibi bu senin daha da çok çalışmanı, azimlenmeni sağlasın.
Arkadaşın büyük ihtimal o kadar yol kat etmemiştir fakat yine de etsin varsayalım. Sınava girenlerin hepsi senin arkadaşın gibi değil. Dereceye girenlerin bile bazen çalışmadığı konu olabiliyor.
Ayt den konu eksiğin kalmasın TYT de zaten baya ilerlemişindir. Gerisi deneme ve biraz da sınav anı.
hocam sanırım arkadaşınız sizin bu durumunuz sayesinde daha çok çalışıyor rakip elediğini falan düşünüyor olabilir.Konuşuyorsanız arkadaşınız şunu bitirdim bunu bitirdim dediğinde benim daha şu konularım duruyor nasıl hallederim falan filan komplekslerine girmeyin karşısında,diyin ne güzel fikir alın hangi hocaları dinlemiş hangi tip soruları çözmüş hatta fikir de verin ben böyle yaptım baya sağlam o konularım falan diye (yalan söyleyebileceğini de unutmayın),onun yapamayacağını düşündüğüz bitirdiğini söylediği konulardan size denk gelen beğendiğiniz ekstrem soruları verin uğraşsın.Madem sizi bu şekilde kötü etkiliyor ve bunun sizi kötü etkileyeceğini dahi düşünmüyor siz de ona öyle davranın.Hem arkadaşınız sizi geçse ne olacak ki ilk 15 bin kişiden biri de o olsun siz hedefinize ulaştıktan sonra gerisi teferruat