Şimdi Ara

[Yardım] C# Not Ortalaması Aldıran Program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klavyeden girilen öğrenciye ait vize final ve ödev notlairının ortalamasını hesaplayacak uygulama ve birden fazla öğrenciye ait kayıt alınabilecek ve not ortalaması ekranda gösterilecek programın kodlarını yazmakta zorluk çektim. Şöyle ki;
    vize ağırlığı %40
    final ağırlığı %40
    ödev ağırlığı %20
    şeklinde ortalama alacak...

• 70 TL.
    Öğrenci ekleme, çıkarma, listeleme ve notları girme ekranları yapılır, işlerlik kazandırılır, kaynak kodu ile 3 güne teslim edilir.
    battal84 [at] gmail.com
  • vize ödev ve final kullanıcıdanmı alınacak yoksa database'e gerçek zamanlı girişmi yapılacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dvrN

Klavyeden girilen öğrenciye ait vize final ve ödev notlairının ortalamasını hesaplayacak uygulama ve birden fazla öğrenciye ait kayıt alınabilecek ve not ortalaması ekranda gösterilecek programın kodlarını yazmakta zorluk çektim. Şöyle ki;
    vize ağırlığı %40
    final ağırlığı %40
    ödev ağırlığı %20
    şeklinde ortalama alacak...

numericupdown ile notları al, vize notunu 0.4 finali 0.4 ödevi 0.2 ile çarp ve hepsini topla. bu sana başarı notunu verecektir.
    database kullanman ortalama ve kayıt için çok işlevsel olacaktır ama biraz daha fazla bilgi gerektirir, eğer beni aşar diyorsan text dosyasına verileri kayıt edersin. bunun içinde bi textboxa öğrenci ismini iste tum hesaplama+kayıt işleminin fonksiyonunu bir button tıklama oalyının altına yaz. ayrıca bu olaya öğrenci ismiyle txt dosyası açmasını ve notları içine yazmasını söyle.
    formun load olayına ise tum txtleri oku ve notları değişkenlere ata. biraz kulağı tersten göstermek olacak ama burda notları gorunmez bir listbox ortalama almak için not sayısını elde edebilirsin.
    esasen biraz daha spesifik sorunu belirtirsen daha kolay yardımcı olunabilir. kendin bir çalışma yaptıysan ve buraya kodları yazarsan üstüne düzeltme ve eklemelerle kolaylıkla sorunun çözülür.

• database kullanılmayacak. yalnızca program açık kaldığı sürece hafızada kalacak...
  • (bu işleri ögrenmek istiyorsan) takıldıgın yerde sor
    ( amacın puan ise ) google da bi ara bakalım kaç yüz tane sonuc cıkacak
  • teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dvrN -- 13 Kasım 2009; 9:26:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Full Body en iyi program mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi C#ın değişken ataması nasıldı unuttumŞuanda eğer meslek lisesi öğrencisiysen vbde öğretmemişlerdir.Neyse bi deneyeyim:
    (Sonları "h" li olanlar ham puan)
    int vizeh;
    int vize;
    int finalh;
    int final;
    int odevh;
    int odev;
    int not;
    vize=(vizeh/100)*40;
    final=(finalh/100)*40;
    odev=(odevh/100)*20;
    not=vize+final+odev;

He eğer txtboxdan filan bilgi girilecekse textbox.textleri değişkenlere ata veya onlarla işlem yap.Açıkcası c# tam hatırlamıyorum o yüzden böyle basit bişey yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un.real

70 TL.
    Öğrenci ekleme, çıkarma, listeleme ve notları girme ekranları yapılır, işlerlik kazandırılır, kaynak kodu ile 3 güne teslim edilir.
    battal84 [at] gmail.com

70 liramı? vay anasına görende NASA nın uydusuna yazılım yazıyo sancak... bana bi rapid premium yada 100 kontör al ben sana yapim 2 dakkada
  • Biraz daha zorunu 150 liraya yaptım.
    C#, Java özel ders 50 liradan veririm
    Trink ödeve 70 lira çok değil.
    Herkes kendi işinin kalitesine kendi fiyat biçebilir.
  • quote:

Biraz daha zorunu 150 liraya yaptım.

böyle küçük çaplı bir projede mi test ediyorsun kaliteni? Konuyu açan arkadaş, internette araştır değişken tanımlamayı döngüleri öğren bu programı 5 dakkada yaparsın. boşuna para verme kimseye
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

quote:

Biraz daha zorunu 150 liraya yaptım.

böyle küçük çaplı bir projede mi test ediyorsun kaliteni? Konuyu açan arkadaş, internette araştır değişken tanımlamayı döngüleri öğren bu programı 5 dakkada yaparsın. boşuna para verme kimseye

1. sanane, benim kalitemi ölçmek sana mı kaldı?
    2. bu projeyi boş vakitlerimde para kazanmak için yaparım.
    3. konuyu açan arkadaşa "internette araştırıp dikiş dikmeyi öğrenip tişörte para vermemesi" gibi zekice önerilerin de var mı?
    4. bir terzinin dükkanının önünde "terziye para vermeyin" diyebilir misin ki, benim teklif yaptığım bir yerde böyle konuşabiliyorsun? Yarın öbür gün sen para ile bir iş yapacağın zaman seni engelleyen olsa nasıl davranırsın?
    Yapıyorsan bedava yap ver, Allah Allah.
    5. zaten konuyu açan arkadaş teklifimle ilgilenmedi, eyvallah. Sen niye irrite oluyorsun?

• 70 lirayı neden fazla buldunuz, bir program zorluğundan ziyade müşteri potansiyeli ile fiyatlandırılır. Bir hastane otomasyonu yazmak bir işletim sistemi yazmaktan yada bir oyun yazmaktan kolaydır ama fiyatları tam tersidir(hastane kapasitesine göre 250000,300000,750000 gibi rakamlar konuşulabilir örneğin ). Bu ödev için ben 100 isterdim diyelim.Ha ama bu ödev 5 kişilik bir gruba yapılıyor olsaydı o zaman kişi başı 40'a yapabilirdim mesela.

Tabi konuyu açan arkadaş şu nasıl olur bu nasıl yapılır bu kodu yazdım ama şöyle bir sıkıntısı var neden olabilir gibi birşey sorsaydı seve seve yardımcı olunurdu o ayrı.
  • un.real ve erethan a teşekkürler.
  • bu kdar şeye gerek yoktu... neyse yine de cok saolun :)
  • 70 lira ağır pahalı. Ücretsizde yardım ederim eğer ihtiyacı hala varsa. 49 liraya kaspersky av 1 yıllık lisans ki 70 lira boş zamanında para kazanmak değil boş zamanında bilmeyene kötülük yapmaktan başka bişey değil. u benim fikrim
  • arkadas database li yapacagindan bahsetmis ki o 70 demis ben 1000 liraya yaparim.
    70 liraya bedava,
    bu kadar ucuz mu bu isler sizin piyasada yahu :)

quote:

Orijinalden alıntı: berkayblack

70 lira ağır pahalı. Ücretsizde yardım ederim eğer ihtiyacı hala varsa. 49 liraya kaspersky av 1 yıllık lisans ki 70 lira boş zamanında para kazanmak değil boş zamanında bilmeyene kötülük yapmaktan başka bişey değil. u benim fikrim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.