Şimdi Ara

Yardım-Cpu Fanı çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
15.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün akşam yeni kasaya, alet edavatı monte ettim ama bir baktım işlemci fanı çalışmıyor. Defalarca denedim taktım çıkardım olmadı. Anakartı bir kaç kere işlemci fanından tutup kaldırıp taktım, acaba bundan dolayı zararmı gördü kablolarmı çıktı diye da bayağı uğraştım ama banamısın demedi. İşlemcinin arkasına giden 4 lü kablo ve fanın 4 ayaklı kablosu takılı.

Fanı bozmuş olabilirmiyim, başka deneyecem bir şey var mı?

Bir sorumda ekran kartının ucundaki güç girişleri 2 adet 4 lü giriş var kutu içeriğinde ise bir tane buraya giriş kablosu var bunun ucundada 2 adet 4'lü giriş var baktım onlar için herhangi bi kablo yok kasa içinde. Bende psu'dan gelen 4 lü bir giriş var bunu ekran kartına taktım. Başka uygun hiç bir yer yok. Eksiğim yoktur umarım. Bu yeni aletler kafamı çok karıştırdı eskiden takıp geçiyorduk bu defa bilgim yetmedi olmazsa bilgisayarcıya götürüp bi 20-30 tl daha bayılcaz herhalde.

İşlemci p4 530 ht 3.0 ghz, stok fan, asus p5 gd 1 pro, ekran kartı: his fanlı model hd4870
    Kasa truvatek 550 w

• Şimdi bir arkadaşa sordum işlemci stealth modda çalışıyodur dedi. O yüzden ısınıncaya kadar önemyebilir dedi. Lakin daha önce makinayı açar açmaz dönüyordu. Kasanın bir etkisi olabilirmiki.
  • merhaba,

ekran kartınınz orta-üst seviye bir kart. pci slotun sağlayabildiği 75W ın çok üzerinde enerjiye ihtiyaç duyduğu için direk güç kaynağından beslenmesi gerekiyor. yaptığınız bağlantıyla bunu sağladınız, aksi takdirde çalışmaz.

işlemci fanı için ihtimalleri sıralayalım, ufak ihtimal de olsa işlemci fanını taktığınız 3-4pinli soket arızalanmış olabilir, başka bir yuvaya takmayı deneyin.
    ya da anakartın bios menüsünden manuel olarak ayarlanmış, örnek 45 dereceye kadar ısınmadan fan açılmıyordur. bios ayarlarını standart-optimal ayarlarına geri yükleyin ve deneyin tekrar. geriye kalan tek ihtimal fanın bozulmuş olmasıdır ki bunu da 2.fan ile aynı soketleri deneyerek görürüsünüz.

saygılar..
  • Teşekkürler eve gittiğimde deniyecem.
  • Dediğinizi denedim cpu fanının kablosunu fan soketlerinden birine taktım ve çalıştı bir şekilde o 4 pinli yuvayı bozmuşum. Burada soracam şey cpu fanının normal kasa fan çıkışı olan 3 pinli çıkıştan (normali 4 pinli idi) beslenmesi sorun yaratırmı?
    İşlemci p4 3,0 ghz sıcaklıklar boşta 46 - 48 derece
  • tekrar merhaba,

problem yok. sadece anakartın "işlemci fanı çalışmıyor" hatası vermemesi için anakartın "hw monitor" seçeneğinden cpu fan seçeneğini "ignored" olarak atayın. değerlerde kötü sayılmaz. kasa içi ventilasyon iyi değilse veya termal macun görevini iyi yapmıyorsa bu havalarda normal sayılır.

saygılar..
  • hocam aynı sorun bende de var burada yazılanları yaptım bilgisyar acıldı kapatıp açmak istedim kapattım ama yine açılmadı. aynı süreci tekrar ettim tepki yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • v1works V kullanıcısına yanıt
    Hocam bu mesajları 11 yıl önce atmışız ölmüş bile olabilirdik. lütfen!.... Dikkat edelim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.