Şimdi Ara

YARDIM:CPU neden ısınıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    P4 2.66
    512 RAM
    ATİ X600XT ekran kartı

Basit bir oyun bile açsam CPU aniden ısısı yükseliyor , ne yapmalıyım yada hangi parçada sorun var
    Yardımcı olursanız sevinirim...

• Dostum bu normaldir.İşlemciye yüklendiğin zaman misal oyun ısınması doğal ve fanın buna göre daha fazla çalışacaktır.Sana tafsiyem soğutucularını(fan,rezistans) yenile daha iyilerini al.Yada ben para vermem diyosan benim gibi kasanın tek kapağı açık olsun inan kasmıycak bile fazlada ısınmaz.
  • herhangi bir uygulamada ısı değişir tabi bu kasan uygulamalarda çok artabilir. Arkadaşım normal değerlerle oyundaki değerleri yazarsan bir sorun olup olmadığını anlayabiliriz. Benim cpu açılışta 27 oyundayken 44 lere falan çıko ama bu problem değil. Yardımcı olabildiysen ne mutlu
  • öncelikle ne kadr yükseldği önemli ama gerçekten aşır yükseliyor sistem reset atoyor yada donuyorsa o zaman ciddi alınamsı gereken bir sorun soğutucunu kontrol et işlemciye tam temas ediyormu eger onda bir sorun yo ve helen ısının fazla olduğunu düşünüyorsan teknik servis hizmeti veren bir pc yi ye uğra
  • klasik p4 sorunu çözümü cpu fan (coolmaster,zalman gibi) macun (artic silver 5 ) kasa içi soğutma
  • 1) Kasanın kapağını açtım , fazla yüklenmedim ama bir süre sonra kendiliğinden kapandı. Şimdi bilgisayarı açtığımda 6-8 saniye kadar çalışıyo birden kapanıyor. Aynı işlemi bir kaç defa denedim sonuç aynı, bilgisayara hiç bir görüntü gelmiyor , bağlantıların hepsi tamam , yani bir eksik görünmüyor. Kafam iyice karıştı , Problem ne olabilir ?

2)İşlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum tavsiyeniz ne olur ?
    ASUS P5GDİ PRO ,512 RAM, X600XT ekran
  • ben şahsen amd kullanıyorum fakat sana intel tavsiye ederim eğer paran varsa çünkü ufakta olsa intel yazılım uyumluluğunu daha iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.