ya arkadaşlar geçen ay pcme format attım . xp vardı bide v7 vardı. ben xp yi silip v7 yükledim sadece . ancak geçen haftadan beri bilgisayar çok yavaşladı .hiç bişey yapamıyorum . oyuna giriyorum bir sorun yok . ama internete falan giremiyorum mesela . Chrome ve mozilla firefox hata vermeye başladı. nedenini bilmiyorum . internet explorerde 1 2 dk de anca açılıyo . pc yi her açışımda diski gözden geçirme çıkıyor. onu yapmazsam masaüstü gelmiyor .
Ne yapabilirim . yardım ederseniz sevinirim
Şimdiden teşekkürler
driverların hepsini sorunsuz kurdunuz mu? güncel sürümleri de yüklenmemiş olabilir internetten kontrol edin.yavaşlığın çok sebebi olabilir.görev yöneticisini açın cpu'yu kullanan program var mı bir bakın.Bios değerlerinde oynama yaptınız mı? yaptıysanız default değerlere çevirin eğer tecrübeniz yoksa bios pilini çıkarıp 10 dk bekledikten sonra geri takın.ramler dual'se yer değiştirerek kullanın.Başka bi değişim yaptınız mı? antivirüs programı vs. sistemi ağırlaştıran birşey yüklediyseniz sorun ordan da kaynaklanabilir.Bir de ısı değerlerini kontrol edin sonra buraya yazın.eski sistemlerin izleri kalmış olabilir olmazsa tekrar format...düşünüyorum başka ne olabilir ama sisteminiz w7'yi kaldırmyor olabilir.Bir de sistem ilave edin mesajınıza
Sistemi direk windowsun üstüne mi kurdunuz, eğer öyleyse kayıt defteri anahtarlarında bozukluklar meydana gelmiş ola bilir ve sistemin stabil çalışmaz.
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum . v7 daha önce yüklüydü ve hiç bir sorun yoktu. dediklerinizi ancak yarın kontrol edeceğim.konrol ettikten sonra yazarım.
driverların hepsini sorunsuz kurdunuz mu? güncel sürümleri de yüklenmemiş olabilir internetten kontrol edin.yavaşlığın çok sebebi olabilir.görev yöneticisini açın cpu'yu kullanan program var mı bir bakın.Bios değerlerinde oynama yaptınız mı? yaptıysanız default değerlere çevirin eğer tecrübeniz yoksa bios pilini çıkarıp 10 dk bekledikten sonra geri takın.ramler dual'se yer değiştirerek kullanın.Başka bi değişim yaptınız mı? antivirüs programı vs. sistemi ağırlaştıran birşey yüklediyseniz sorun ordan da kaynaklanabilir.Bir de ısı değerlerini kontrol edin sonra buraya yazın.eski sistemlerin izleri kalmış olabilir olmazsa tekrar format...düşünüyorum başka ne olabilir ama sisteminiz w7'yi kaldırmyor olabilir.Bir de sistem ilave edin mesajınıza
bildiğim kadarıyla wibdows 7 de driverleri kendisi yüklüyo ? cpu kullanımı var , biosla format atmadan önce bilmediğim 1 2 değişiklik yapmıştım :D , bios pilini çıkardıktan sonra ne gibi değişiklikler olur ?,ramlerin dual olup olmadığını nerden öğrene bilirim , 1 antivirüs programım var McAfee ama bunun sorun yaratacağını düşünmüyorum.eski sistemin izlerinin kalma olasılığı düşük sanırım c yi tamamen biçimlendirmiştim.. windows 7 yi daha önce kaldırmıştı sorun olmamıştı . bide anlamadığım oyunlarda hiç bir sorun yok.. windows 7 64 bit bu sorun yaratabilirmi ??
_____________________________ Intel Pentium Dual cpu E2160 1.8 Ghz (2CPUs) 2gb ram Nvidia GeForce 7300 Le 512 mb ekran kartı ...
quote:
Orijinalden alıntı: ogzhnkrt
bildiğim kadarıyla wibdows 7 de driverleri kendisi yüklüyo ? cpu kullanımı var , biosla format atmadan önce bilmediğim 1 2 değişiklik yapmıştım :D , bios pilini çıkardıktan sonra ne gibi değişiklikler olur ?,ramlerin dual olup olmadığını nerden öğrene bilirim , 1 antivirüs programım var McAfee ama bunun sorun yaratacağını düşünmüyorum.eski sistemin izlerinin kalma olasılığı düşük sanırım c yi tamamen biçimlendirmiştim.. windows 7 yi daha önce kaldırmıştı sorun olmamıştı . bide anlamadığım oyunlarda hiç bir sorun yok.. windows 7 64 bit bu sorun yaratabilirmi ??
_____________________________ Intel Pentium Dual cpu E2160 1.8 Ghz (2CPUs) 2gb ram Nvidia GeForce 7300 Le 512 mb ekran kartı ...
kasayı açın ortada büyük bi fan olucak.İşlemci fanı...onun sağında eski atari kasetlerinin içindeki disklere benzer şeyler var onlar ram oluyor.2 taneyse dualdir.bios pilini çıkarırsanız bios kendini resetler ve fabrika ayarlarına döner eski ayarlar silinir yani bu da sorun kaynağı olabilir.w7 hiç kullanmadım açıkçası driver kurulumu bilemiyorum tam.Siz elden kurmayı deneyin yine de.windows hasarlı olabilir.Windows cd'sini takıp onarma yapın.Oyunlarda sorun yoksa sorun ekran kartı ram veya psu kaynaklı değildir.Anakartınızda bi problem olabilir.En iyi çözüm bir bilgisayarcıya göstermektir.işlemci 64 bit destekliyorsa bi sorun çıkarmaz w7 64 bit.Cpu-z programından bakabilirsiniz...Uygulamalar 32 bit ve 64 bit olmak üzere 2'ye ayrılır.Uyum problemi yaşayabilirsiniz.Ama 4 gb ram'iniz yok 32 bit yüklerseniz programlarda sıkıntı yaratmaması açısından daha iyi olur.
Konu başlıklarınız sorununuzu anlatır,sorununuzu içerir şekilde olmalıdır. Bu haliyle konu başlığınız bölüm kurallarına aykırıdır. Bölüm kurallarını okuyunuz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme