arkadaşalr bugün format atarken bir anlık dalgınlık soncu d'ye format atmış bulunmaktayımşuan pc'de hem c'de hem d'de program files windows vs. dosyalar bulunmakta..bu hatamdan nasıl dönebilirim acaba? bir de o d'de sakladığım dosyalar dosyalarda bana tuz biber oldu.. bu arada pc açılırken xp seçmemi istiyor.. c ve ya d..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
geçmiş olsun sizin bilgisayarınızda 2 ayrı sürücüde 2 ayrı işletim sistemi oluşturmuşsunuz, tekrar xp kurulumuna girip 2 sürücüyüde yeniden oluşturup (FDISK olayı) kurarsanız düzelir.
Selam Öncelikle şunu belirteyim, D:'ye format yapıldığından ve eski dosyaların üzerine sistem kurulduğundan büyük ihtimalle dosyalarınızı geri getiremeyeceksiniz! Ancak Ontrack EasyRecovery Professional 6 programı ile formatlanmış bölüm olarak tarama yaparsanız, belki bir kaç dosya kurtarma ihtimaliniz vardır.
Sisteminizi düzeltebilmeniz için ise, C: bölümüne yeniden format yaparak yeni bir Windows kurabilirsiniz. Eski sisteminiz etkin bölümde olduğundan, verilerinizi kurtarmak için şimdilik onunla çalışabilirsiniz.
Açılış ekranında tek sistem çalışması için de, şunu yapabilirsiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğine girin. Açılan pencereden Gelişmiş sekmesine tıklayın ve en alttaki Ayarlar butonuna tıklayın ve yeni açılan pencereden Düzenle butonuna tıklayarak oradaki 2. satırı silin ve kaydettikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Tek işletim sistemi ekranı için, Boot.ini dosyası aynen bu şekilde olması gerekiyor. [boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect