Şimdi Ara

yardım edin lütfen acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • modemimin markası picatel combo ama i.e 192.168.1.1 10.0.0.2 192.168.7.1 yazdım görmüo ! ya ben port açmak istiyorum ama bu ip leri denedim göremio neden acaba yardım edin lütfen kafayı yiyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atacans -- 18 Haziran 2006; 15:23:01 >

• bide bunu dene bakalım

http://192.168.7.1
  • bunuda denedim ama olmuo
  • Arkadaşım,
    öncelikle Pc nin IP sini kontrol et bakalım. IP alıyor mu ?
    Bir networkte Gateway Adress ( Ağ Geçidi ) o pc nin internete ve networke çıkış aynı zamanda sizin modem tabir ettiğiniz bizim gateway router dediğimiz cihazın adresidir. Ağ bağlantıları durum kontrolü yaptığınızda IP adresi ile Varsayılan Ağ Geçidi adresi aynı network adresi ( Örn.: 192.168.1.1/255.255.255.0 - 192.168.1.254/255.255.255.0 aralığı gibi ) olmalıdır. Farklı network adresi ( Örn.: IP=169.128.45.29 Ağ Geçidi=127.0.0.1 ise ) kesinlikle networkün çalışmadığı anlamına gelir.
    Bunları kontrol et.
    Saygılarımla
    Acemiwebci
  • valla 3 kere okudum ama nasıl kontrol edeceğimide bilmiom ben
  • Modemin arkasındaki delikten iğne sok resetle çalışırken ilk önce, sonra yukardaki ip leri yaz düzelir bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: atacans

valla 3 kere okudum ama nasıl kontrol edeceğimide bilmiom ben

Şöyle kontrol edeceksin :
    Masa üstünde Ağ Bağlantılarım yazan simgeye sağ tuşla tıkla. Özellikleri tıkla. Açılan sayfada Yerel Ağ Bağlantısını bul ve üzerinde sağ tuşla tıkla. Yine özellikleri tıkla. En altta Bağlandığında bildirim alanında simge göster işaretle ki daha simgeyi sağ atta saatin soluna eklesin. Böylece daha sonra yukarıdakileri yapmadan kolayca ulaş.
    Oradan çık. Yine Yerel Ağ Bağlantıları üzerinde sağ tuşla tıkla. Açılan menüde Durum satırını tıkla. Üst sekmede Destek tıkla. İşte orada.
    Saygılarımla
    Acemiwebci

• abi açtım buldum aynen böle yazıo ip adresi:192.168.8.2 alt ağ maskesi: 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi:192.168.8.1 napacam şimdi her şey doğrumu yoksa bir hatası varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemiwebci

quote:

valla 3 kere okudum ama nasıl kontrol edeceğimide bilmiom ben

Şöyle kontrol edeceksin :
    Masa üstünde Ağ Bağlantılarım yazan simgeye sağ tuşla tıkla. Özellikleri tıkla. Açılan sayfada Yerel Ağ Bağlantısını bul ve üzerinde sağ tuşla tıkla. Yine özellikleri tıkla. En altta Bağlandığında bildirim alanında simge göster işaretle ki daha simgeyi sağ atta saatin soluna eklesin. Böylece daha sonra yukarıdakileri yapmadan kolayca ulaş.
    Oradan çık. Yine Yerel Ağ Bağlantıları üzerinde sağ tuşla tıkla. Açılan menüde Durum satırını tıkla. Üst sekmede Destek tıkla. İşte orada.
    Saygılarımla
    Acemiwebci

arkadaş biraz uzun anlatmış.başlat/çalıştır a cmd yaz.çıkan ekrana ipconfig yaz enterla.orada yazar ipin.

• quote:

abi açtım buldum aynen böle yazıo ip adresi:192.168.8.2 alt ağ maskesi: 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi:192.168.8.1 napacam şimdi her şey doğrumu yoksa bir hatası varmı?

herşey doğru gözüküyor.http://192.168.7.1 yazdığında modem ayarlarına girebilmen lazım halbuki.aşağıdaki link belki işine yarar.yani olurda ayarlarına girersen..

http://www.emuleturk.com/Routers/Pikatel/pikatel.htm
  • yaaa girmioama neden acaba picatel de bir sorun olabilirmi
  • EHEHEHEHE yaşasın kafadan attım tuttu meğer bunu yazacakmışım 192.168.8.1
  • şimdi pc min ip nosunu nasıl bulacağım?
  • quote:

abi açtım buldum aynen böle yazıo ip adresi:192.168.8.2 alt ağ maskesi: 255.255.255.0

İşte sorun daha doğrusu cevap burda= Senin Network adresin 192.168.8.0/255.255.255.0
    Yani IP aralığın 192.168.8.1/255.255.255.0 - 192.168.8.254/255.255.255.0
    Buaradaki Ağ Geçidin yani Gateway Router adresin = 192.168.8.1
    Yani İE adres barına 192.168.8.1 yazacaksın !
    klonajinsky sende dikkat et
    quote:

herşey doğru gözüküyor.http://192.168.7.1 yazdığında modem ayarlarına girebilmen lazım halbuki.aşağıdaki link belki işine yarar.yani olurda ayarlarına girersen..

192.168.7.1 değil ! Network adresi sizin modem adresinizdir !
    Buna dikkat ederseniz diğer birçok sorununuz da otomatikman çözülür.
    Diğer arkadaşlara da : Uzun anlattım. Çünkü anladımki kısa anlatım acemi kullanıcılara hiçbirşey ifade etmediği gibi onların gözünü korkutuyor. Tecrübeyle sabit.
    Hepinize kolay gelsin...
    Saygılarımla
    Acemiwebci

• quote:

şimdi pc min ip nosunu nasıl bulacağım?

İşte cevap yine senden geldi :
    quote:

Yani senin PC IP si 192.168.8.2
    Saygılarımla
    Acemiwebci
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemiwebci

192.168.7.1 değil ! Network adresi sizin modem adresinizdir !
    Buna dikkat ederseniz diğer birçok sorununuz da otomatikman çözülür.
    Diğer arkadaşlara da : Uzun anlattım. Çünkü anladımki kısa anlatım acemi kullanıcılara hiçbirşey ifade etmediği gibi onların gözünü korkutuyor. Tecrübeyle sabit.
    Hepinize kolay gelsin...
    Saygılarımla
    Acemiwebci

quote:

Orjinalden alıntı: klonajinsky

arkadaş biraz uzun anlatmış.başlat/çalıştır a cmd yaz.çıkan ekrana ipconfig yaz enterla.orada yazar ipin.

ipyi öğrenmeyi uzun anlatmışsın dedim.bence acemi kullanıcılara mümkün olduğunca kısa anlatmak lazıım.birde postlarının sonuna neden nickini yazıyorsun?zaten görüyoruz senin yazdığını....

• quote:

ipyi öğrenmeyi uzun anlatmışsın dedim.bence acemi kullanıcılara mümkün olduğunca kısa anlatmak lazıım.birde postlarının sonuna neden nickini yazıyorsun?zaten görüyoruz senin yazdığını....

Ne bilem,
    Saygı ve sevgiden olsa gerektir...
    Kısa anlatınca mantığını kavramaları uzun zaman alıyor. Uzun yoldan anlatınca yazılanları kafalarına daha iyi yerleştiriyorlar. Hem kendimden hem eski eğitimciliğin verdiği bazı tecrübelerimden anladım. Yoksa kimseyi üzmek yada kafasını karıştırmak değildir amacım.
    Saygılarımla
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiwebci -- 19 Haziran 2006; 23:36:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.