5 yıldır Fujifilm Finepix A 920 modelini kullanıyordum. Normal kompakt cihaz. Askerden gelmeme mutabık daha kaliteli bir şey düşündüğümden bu makinayı sattım. İstediğim gerek kız arkadaşımla‚ gerek arkadaşlarımla olan fotoğrafların daha kaliteli olması. Bilgisayara attığında etkilenmek. Mesela arka planı flulaştırıp sadece poz vereni netlemek. Maçlara gittiğimde de tribünden sahaya zoomladığımda kalitesi bozulmayan fotoğraf isterim. Ve son olarak mümkünse Full HD ama en az HD video çeksin.
Bu sebeple ilk olarak Canon EOS 1100 D düşündüm. 18-55 lensiyle beraber. Zira hem Canon hem giriş seviyesi model fiyatı da iyi. Ancak bugün Gold´da ki eleman eğer profesyonel ilgilenmeyeceksen bana Fujifilm HS25 veya Fujifilm HS30´dan birini almamı önerdi. Dediğine göre Fujifilm´lerin yaptığını yapmam için Canon veya Nikon´da 2000 TL´lık harcama yapıp lens almam gerekirmiş. Fujifilm´lerin yarı profesyonel olduğunu söyledi.
Bütçem 1300 TL civarı. Ben de açıkçası çok profesyonel‚ öyle lensleri sürekli değiştirim‚ kuş böcek resmi çekeyim diye değil de hobi olarak yukarıda söylediğim şeyleri çok daha kaliteli yapmak için makina istiyorum. O yüzden adamın söylediği bana mantıklı geldi.
Bu yüzden DSLR-Like türü makinalara yöneldim. Sen bu türde hangi fotoğraf makinasını önerirsin ? Fujifilm dışında Panasonic ve Sony'nin de modellerini de öneriyorlar. Siz ne dersiniz ? Cevaplarınız şimdiden teşekkürler, saygılar..
2000 TL'lik? Uçmuş biraz, bu elemanların nedense hepsi Fujifilmi öve öve bitiremiyolar hocam. Bana sorarsan bu işlerde yeniyim biraz fakat araştırdığım kadarıyla (2 aylık ciddi bir araştırma söz konusu) fujifilmi alma/aldırtma mantığı var her yerde. Yani sorduğum kişiler EOS 1100D'yi de önermiyolar. Fakat fujifilme hiç bulaşma diyen duydum. 2000 TL olayı ise hakikaten saçma. Zaten sana yanında 18-55 lens veriyolar. Onunla öğrenmeye başlarsın, öğrendikçe anlarsın olayı
Forumda çok uzun süreler söylendi tartışıldı. Fujifilmin bahsettiğin makinaların fotoğraf kalitesi en ucuz en giriş seviyesi DSLR fotoğraf kalitesinin yanında bile çöp. Mağazadaki firma provakatörleri insanları kandırıyor böyle. O modellerin sensörü kompakt sensörü
Yerinizde olsam canon 1100D(900tl) + 50mm 1.8 ve bir tane de zoom lens alırdım
Makinayı sıfır alırısınz lensleri de 2.el, bütçenizi de aşmaz Hem arkası flu, objesi keskin portre fotoğrafları çekersiniz hemde zoom yaptıgınızda fujifilmin yaptıgı gibi çöpe dönüşmez fotoğraf
Eğer yukarıda anlattıkların içinse hiç uğraşma dslr larla, değmez. Al bir tane compact makina, götür heryere istediğini çek. Öteki türlü taşıması dert, her zaman yanında olmaz, o lensi aldım bunu da alayım felan filan... Bir tek tribünde nerde duruyorsun bilmiyorum ama
uzak nesnelerde problem yaşarsın ama onun için de değmez. Compact makinalarla uzun süredir ilgilenmiyorum ama yazın arkadaşlarla sualtında bile çektik (çok iyi sonuç vermedi ama çekiyor mu, çekiyor). Son olarak dediğim gibi taşıması çok rahat küçük bir makina
al hiç bir anı kaçırma :)
1300 liraya micro four thirds sistem bir camera alabilirsin. Ileride istersen(zoom ihtiyaci) lens alirsin istemezsen 14mm-42mm(3x zoom yapiyor 35mm de 84mm ye denk gelir idare eder) lensli %95 compact makinadan ve tum likelardan kaliteli fotograf ceken, tasimasi kolay makinan olmus olur. Istersen git Panasonic tz serisinden 20-25x zoomlu bir model al ekonomi yapmis olursun, ama Like denen makinelerden kesinlikle uzak dur hammalliktan ve israftan baska bir sey degil hic degilse tz serisi cebine sigar.
quote:
Orijinalden alıntı: skylineGTR_34
1300 liraya micro four thirds sistem bir camera alabilirsin. Ileride istersen(zoom ihtiyaci) lens alirsin istemezsen 14mm-42mm(3x zoom yapiyor 35mm de 84mm ye denk gelir idare eder) lensli %95 compact makinadan ve tum likelardan kaliteli fotograf ceken, tasimasi kolay makinan olmus olur. Istersen git Panasonic tz serisinden 20-25x zoomlu bir model al ekonomi yapmis olursun, ama Like denen makinelerden kesinlikle uzak dur hammalliktan ve israftan baska bir sey degil hic degilse tz serisi cebine sigar.