Şimdi Ara

YARDIM: INGILTEREYE GIDIYORUM IPHONE GETIRECEGIM BANA YOL GOSTERIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uk online storeden satın alınırsa orda getiren kişi TAX refund alabilir mi? bunu yapan var mı?

ayrıca kredi kartı için online pos çekimi oluyor mu apple storeda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sena23

uk online storeden satın alınırsa orda getiren kişi TAX refund alabilir mi? bunu yapan var mı?

Mağazada paport bilgilerinizi yazdığınız Tax Refund formu doldurduğunuz için online'da sanırım bu iş zor olur... online pos sorunuzu tam anlamadım ??
  • uk online store'dan satin alip arkadasinizin adresine gonderilmesini istiyorsunuz ve odemis oldugunuz tax'in refund edilmesini de istiyorsunuz anladigim kadariyla.. bence arkadasiniz gidip sira beklesin.. islem kalabaligi olur.. bu dusuncedeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanburakcam

quote:

uk online storeden satın alınırsa orda getiren kişi TAX refund alabilir mi? bunu yapan var mı?

Mağazada paport bilgilerinizi yazdığınız Tax Refund formu doldurduğunuz için online'da sanırım bu iş zor olur... online pos sorunuzu tam anlamadım ??

belki alışverişi tamamlarken ileriki adımlarda bir seçenek vardır refund ile ilgili, bilmiyorum ama.
    online pos şu; kredi kartını pos cihazından geçirmeden bilgisayar üzerinden ödeme yapmak. ben 4 sene evvel kadıköyden dizüstü bilgisayar alırken aile bireylerinden birinin kartını yanıma bile almadan ödeme yapmıştım.
    aynı şekilde ingilteredeki apple storelerde de varsa böyle bir şey faideli olurdu :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanburakcam

quote:

belki alışverişi tamamlarken ileriki adımlarda bir seçenek vardır refund ile ilgili, bilmiyorum ama.
    online pos şu; kredi kartını pos cihazından geçirmeden bilgisayar üzerinden ödeme yapmak. ben 4 sene evvel kadıköyden dizüstü bilgisayar alırken aile bireylerinden birinin kartını yanıma bile almadan ödeme yapmıştım.
    aynı şekilde ingilteredeki apple storelerde de varsa böyle bir şey faideli olurdu :D

marjinal bir secim

• Ben bu dediklerinizin aynısını birebir yaşadım ve gidip face to face şekilde ürünümü almayı tercih ederim. çünkü tax free benim için önemli. kısmetse önümüzdeki hafta Türkiyeye dönüyorum. Havalimanından alıcam 50 pound'umu internette aldığınız ürünün altına not düşerseniz belki vergi iadesi formunu yollarlar. Ama bana mantıklı gelmiyor...

(buarada pasaport kural olarak geçerli fakat ben gittiğimde pasaportu sormadılar bile, ama bazı yerlerde pasaportsuz işlem yapılamayacağını belirtiyolar. iyi bir dil ile ikna edip durumu lehinize çevirmeniz de mümkün)
  • valla 450 sterline gelen bir iphone 4 turk parasiyla 1035 tl ediyor, lock halindeki singapur iphone 4 leri bile 1000 tl den daha pahaliymis ve bulunmuyormus.. taylandda ise 1150 tl ye lock halindekiler bulunabiliyormus.. bu yorumuma gore dunyadaki en ucuz iphone 4 ingilterede.. dogrudur umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROCKBANDER -- 8 Aralık 2010; 23:44:17 >
  • tabi refund'u elden almak için sabah 9 civarı bi uçuş seçmek gerekiyor.

şuan ona kasıyorum. 300 pound alacağım var ve sabahın köründe uçağa bineceğimden ötürü taxfree kapalı oluyor. zarf alıp zarfa koyup postaya veriyosun sonra kredi kartına geri ödüyolar...

extrelere baktım geri ödeme göremedim geçen sefere dair...

uçağı da öğlene almak istemiyorum...
  • Sanırım Kanada'daki fiyatlar da çok düşük..
    Orada satılan iphone'lar da simfree diye biliyorum... değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: ROCKBANDER

valla 450 sterline gelen bir iphone 4 turk parasiyla 1035 tl ediyor, lock halindeki singapur iphone 4 leri bile 1000 tl den daha pahaliymis ve bulunmuyormus.. taylandda ise 1150 tl ye lock halindekiler bulunabiliyormus.. bu yorumuma gore dunyadaki en ucuz iphone 4 ingilterede.. dogrudur umarim.
  • evet bende duydum da onlar lock olanlari
  • aşağıdaki sitedeki linkleri açınca sanki söz konusu ürünler simfree gibi geldi bana:
    http://store.apple.com/ca/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=OTY2ODA2OQ

bu arada,
    ingiltere store'dan sanki internet alımı yapacakmışım gibi devam ettim ve 424 pound + 74 pound VAT çıktı... Vergi bu durumda 50 değil de 74 pound mu?
    Ama "Aras" 50 pound demiş, sanırım tüm vergiyi geri vermiyorlar, doğru mu?

iyi günler

quote:

evet bende duydum da onlar lock olanlari

• Artik heryerde iphone4 var arkadaslar. Londra ve manchesterdaki tum apple stotelarda.. sira yok . Ver kartini al.
  • ciddi misiniz nasildi yakin zamanda mi gittiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpman

aşağıdaki sitedeki linkleri açınca sanki söz konusu ürünler simfree gibi geldi bana:
    http://store.apple.com/ca/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=OTY2ODA2OQ

bu arada,
    ingiltere store'dan sanki internet alımı yapacakmışım gibi devam ettim ve 424 pound + 74 pound VAT çıktı... Vergi bu durumda 50 değil de 74 pound mu?
    Ama "Aras" 50 pound demiş, sanırım tüm vergiyi geri vermiyorlar, doğru mu?

iyi günler

quote:

evet bende duydum da onlar lock olanlari

dogru, havaalanindan tax refind alirken, refund,u veren sirket %17.5 luk tax'in % 7,5 luk bolumunu komisyon olarak kesiyor ve sana 50 sterlin veriyorlar diye biliyorum..

• arkadaşlar Luton havaalanından dönen oldu mu hiç aranızda? kendi internet sitesinde yazdığına göre ne tax refund ofisi ne de gümrük varmış bu havaalanında. sadece fatura ve formu zarfa koyup kutuya atıyormuşsun. öyle olunca ne oluyor kredi kartına mı yatırıyorlar? eğer öyleyse kaç günde geri yatırıyorlar? ve daha önemlisi ürünü aldığım kredi kartı bana ait değilse, yani kart sahibinin adı ile pasaport sahibi tutmuyorsa yine de o karta yatırıyorlar mı?
  • zor soru bunu konsolosluga fln sormak lazim , yonetmeliklerini kimse tam olarak bilemez onlardan baska.. sorunuzun cevabini burada aramayin bence.
  • Yaklaşık on gün önce londra da whitecity den 20 dk içinde rezarvasyon yapıp cihazı 500 paunda aldım Hİtrow havalanında tax free ye gerek yok bütün konntroller yapıldıktan sonra, duty free orda ödeme noktaları var . 49 paund geriye aldım. herhangi bir sıkınıntı yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sempati24 -- 11 Aralık 2010; 23:14:45 >
  • rezervasyonu nasil yaptirdiniz? cunku apple.uk de reservasyon linki calismiyor da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabukkinen

arkadaşlar Luton havaalanından dönen oldu mu hiç aranızda? kendi internet sitesinde yazdığına göre ne tax refund ofisi ne de gümrük varmış bu havaalanında. sadece fatura ve formu zarfa koyup kutuya atıyormuşsun. öyle olunca ne oluyor kredi kartına mı yatırıyorlar? eğer öyleyse kaç günde geri yatırıyorlar? ve daha önemlisi ürünü aldığım kredi kartı bana ait değilse, yani kart sahibinin adı ile pasaport sahibi tutmuyorsa yine de o karta yatırıyorlar mı?

Her hava alanında 7 veya 8de açılıyor zaten, benim uçak geçen sefer 7de olduğu için ben de kimse olmadığından ötürü yönlendirmeler ile mektuba koyup yolladım..

fakat kredi kartına artı bakiye yatan bişey göremedim.

şuan kararsızım yapsam mı yapmasam mı diye.... 300 pound alacağım var....

buarada evet, verginin tamamı değil, bir kısmını geri alıyoruz... tam 50 pound (499 poundluk ip4 16gb için)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanımcı Aras -- 12 Aralık 2010; 19:32:03 >

• hangi hava alaninda idiniz aras hocam?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.