yarın sınav var... ve bu muhtemel sınav sorusu!!! yapamadım... bi zahmet el atıverin!!! bide şöyle kısaca nasıl yaptığını anlatırsanız süper olur... şimdiden eyvallah... (integral işaretini bulamadım)
{sin(2x) / [sin(4x) + cos(4x)] } dx
konvolüsyon özelliğimi ne öle bişi vardı onla yapılıyordu sanırım bu cok oldu unuttum artık...
çokkkkk sinirliyim ya...
soruyu yanlış vermişler... boşu boşuna uğraştırdılar bütün gün kusura bakmayın ya..
sin(4x) değilmiş onlar... sinx üstü 4 müş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! öyle olunca tabi zor bişey kalmıyıo...
tekrar kusura bakmayın...
neyse kolay gelsin başarılar ya bu integrali ne zaman öğrenmiştik biz unutmuşum
yaw bende urastım valla
olsun güzeldi biraz eskiye döndüm hatırladım saol dostum bu arada defterimi ararken kaybolan kredi kartımı buldum onun için ayrıca tesekkür
Hocam ben yine yapamadım.Gerçi konuyu işleyeli iki yıl oldu ve ondan sonra karşıma çok nadir çıktı.Onlarda kolay. nasıl yaptın? bu arada cos(4x) doğru mu? o da cosx in 4. kuvveti olmayacak mı?
evet evet... oda cos üzeri 4 olcak... sinx^2=1/2(1-cos2x) ve cos^2=1/2(1+cos2x) formüllerden... cos2xlere u dedim... sin2x.dx=1/2*du oldu falan...
bu arada uğraşanlara tekrar teşekkür ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: hz.semih
evet evet... oda cos üzeri 4 olcak... sinx^2=1/2(1-cos2x) ve cos^2=1/2(1+cos2x) formüllerden... cos2xlere u dedim... sin2x.dx=1/2*du oldu falan...
bu arada uğraşanlara tekrar teşekkür ederim...
Tama sanırım oradan çıkar.Ya bak üzüldüm ha.O kadar işledik yapamayınca insan ne çabuk unutuypor dedim.İki yıl oldu altı üstü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme