Şimdi Ara

Yardim! Karar veremiyorum:( Mazda3 vs S40... yoksa Laguna mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuya dair bir iki başlık altında fikrinizi danışmıştım ve sağolsun bir iki arkadaş tecrübelerini ve fikirlerini benimle paylaşmıştı. Sona giderek yaklaştığım bu günlerde sizlerden birak daha fikir almak ve biraz daha tecrübelereinizden faydalanmak adına tekrar yazmaya kara verdim. Durumu şöyle anlatayım;
    Bu ay sonu itibari ile ikinci el, güvenilir ve sorunsuz bir araç almayı planlıyorum. Bu işleri biliyosunuz.. Önce ufaktan bişi ile başlanıyor sonra giderek büyüyor işler.
    Araç almaya ilk karar verdiğimde 25-30 bin lira arası düşük kilometreli, en yaşlı 2009 model, temiz bitane alırım diyordum. Aklimdaki, saglam ve problemsiz bir arac olsun beni en az bi 6-7 yil idare etsindi. Ve de en onemlisi guvenli birsey olsundu. Zira ocak ayi itibari ile ailemize yeni bir uye katiliyor ve onun guvenligi simdiden onceligimiz.
    Bir tarafım aracin A/T olmasını isterken (hanım da kullanabilsin diye), bir taraftan da boşver diyorum (kafama göre, istediğim gibi kullanayım diye). Yani biraz ordan, biraz burdan eklendikçe eklendi fiyatın üstüne.

Dedimya ilk başta daha ekonomik bakıyordum mevzuya, ama sorunsuzluk, güvenlik felan derken bugün geldiğim nokta;
    1. tercih Mazda 3 Touring Dizel
    2. tercih Volvo S40 1.6 Benzinli
    3. tercih Mazda 3 impressive Benzinli

Bir de bunlardan ayrı yeni kasa Lagunalar gözüme hoş görünmeye başladı, ancak onlar hakkında pek didiklemedim forumları daha. Araç dış ve de iç görünüm olarak gerçekten hoşuma gitti.
    İçine bakınca baya baya bir lüks otomobil gibi görünüyor. Ancak ne kadar problemsizdir, ne kadar güvenlirdir dediğim gibi pek araştımadım.

Anladigim kadariyla bu benzinli olan volvoda ve mazdada yakit konusunda pek cimri degiller, gerci bu benim icin cok da kritik bir konu olmayacak sanirsam. Zira yalnizca haftasonlari kullanacagim aracla yakin zamanda uzun soluklu yolculuklar yapacagimi da dusunmuyorum. daha once 2007 bir civic'im vardi. 2 yil sonra sattigimda arac 14800 kilometredeydi. Bu kez alacagim aracin da kullanimi cok da fazla olmaz diye dusunuyorum (Max 10 bin km/Yıl gibi düşünebiliriz) Ama bi taraftanda uzun yıllar bu aracı kullanmayı düşündüğüm için dizel sanki bu süreçte daha ekonomik bir hal alacak benim için. Aynı zamanda Mazda3 ün dizel moldelinin performans verileri kağıt üzerinde benzinliye göre daha üstün (+10 hp güc farkı ve düşük devirlerde bile ortaya koyduğu 270 NM tork ve de tabiki yakıt tuketimindeki cimrilik)
    Konforlu, guvenilir, problemsiz bir arac istiyorum... Hem Mazdanin hem de Volvonun one cikan ozellikleri arasinda secim yapmaliyim. Ama dediğim gibi birden bire yeni bir adayımız daha oldu. Gerçi Lagunayı da renault fabrikasının kalite bölümünde çalışan bir arkadaşıma sorduğumda "bi japon arabası daha az ağrıtır başını" dedi(zaten kendiside toyota kullanıyor).
    Bu sebeple Mazda problemsiz olusu ve sinifindaki hic bir aracta olmayan donanimi(impressive modelinde) ile daha bir dikkatimi cekti. Volvo'da ise Saglamlik ve konfor basrollerde. Mazdanin yol sesini iceri alma problemi var, uygun fiyatlı dizel bir Volvo S40 bulma olasiligim ise neredeyse sifir. Ayrıca mazda dizel motorda ne kadar iyi acaba? Şu ana kadar okuduklarımdan anladığım, mazdanın gerçekten problemsiz olduğu, ancak dizel modelleri içinde bu böyle mi?
    Bir de başlayacak olan yılsonu kampanyaları araç fiyatlarını nasıl etkiler? sıfır araçlardaki fiyat kırılmaları veya sıfır araç almak üzere elindeki arabayı satacak olanların ortaya koyacağı satılık araç fazlalığı ikinci ellerin fiyatlarını da biraz daha aşağıya çeker mi, yoksa bir değişim olmaz mı?

Bu konulara dair bilgi ve tecrubelerinizi benimle paylasirsaniz memnun olurum.

• Dizel laguna iyi seçim.
  • usenmemis yazmizsin soyleyeyim dizel mazda iyi olur eger alip satma gibi bir niyetiniz yoksa alin yillarca kullanin
  • 1.si Şuanki bütceniz ne kadar ?
    2.si Şuan kullandığınız araç nedir?

Ayrıca yanılmıyorsam s40 ve mazda3 aynı platformu paylaşıyorlar ve motorlarıda aynı teknik aksam(sorunsuzluk vs.) olarak bu iki arçtada sıkıntı çekmezsiniz ama impressive bir mazda3 "bence" daha alınası bir araç.

İyi forumlar. . .
  • mazda3 touring dizel en mantıklı seçim gibi duruyor!hatta bence beyaz renk yeni mazda 3 çok güzel
  • Cevaplarınız için teşekkürler.
    Oturdum yazdım, çünkü önemli konu :) o kadar para vericez (ki su an en az 40-43 bin TL gibi duruyor) sonrasında tüh demek pek bi koyar herhalde. O sebeple baştan seçimi doğru yapmak önemli. Ancak şu ana kadar gelen tavsiyelerin her biri zaten alternetiflerimden birisi.. Ama ağırlık mazda da hemfikir.
    Peki mazda dizel mi impressive mi? ve neden ? (kendi kullanım şartlarımı belirttim, en fazla 10000 km kullanırım yıllık ben bu arabayı, sizce bu 4-5 bin liralık farkı vermeye değer mi dizel için? Kağıt üzerindeki verilere göre dizel tas tamam yarısı kadar yakıyor benzinlinin yakacağının, 10 bin km için ve bu günkü yakıt fiyatları üzerinden konuşuyorum)
    Ayrıca su yıl sonu indirimlerinin ikinci eldeki etkisine dair bilgi sahibi galerici veya sık sık araç değiştiren bir arkadaş var mı?
  • dizel mazda 3 donanım adına szi çok memnun etmeyebilir benzinlinin yanında. benzinlisi ısıtmalı koltuklara kadar full ken dizel mazda 3 te hız sabitleyici yok sanırım. ancam benzinli mazda 3 uygun fiyatıyla sorunsuzluğuyla ve yol tutuşuyla sizi memnun eder.
    mesela mazda nın benzinli touring i 42000 iken dzel touring i 51000. arada eşt donanımlılarda 9000 tl gbi büyük br fark var. dizel araç çok km yapmıyorsanız bu büyük farkı yakıt avantajıyla kapatamaz. ha donanım arıyorsanız zaten mazda da bakmanız gereken 45500 fiyatlı impressive mazda 3. bunla olan fiyat farkı ise 6000 civarı. hem 6000 fazla vereceksiniz hem de daha donanımsız bir araca bineceksiniz. donanım sizin için önemliyse mazda benzinli yada gücünüz yetiyorsa laguna ya da volvo. volvo ile mazda ortak platform ayrıca dizel motorlarıda aynı motordur. ama volvonun dzel ve full donanımlıları uçuk fiyatlara çıkıyor.
    bence en mantıklısı sıkı pazarlıkla 43000 43500 civarına verirlerse eğer mazda 3 impressive alın derim.

• aslinda butceyi yazdiniz aklima geldi 2. el temiz bir toyota avensis 1.6 benzinli 136bg alabilirsiniz hem yakisikli hem iyi gider hemde baktiginiz araclar kadar sorunsuz
  • mazda mı volvo mu birde focus mu deseydiniz tam olacaktıaynı araçtan 3 tane.
  • avensis
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

aslinda butceyi yazdiniz aklima geldi 2. el temiz bir toyota avensis 1.6 benzinli 136bg alabilirsiniz hem yakisikli hem iyi gider hemde baktiginiz araclar kadar sorunsuz

+1 derim fakat 2010 2011 yeni serileri. 2009 da ilk gelen serilerinde hız sabitleyici malesef bulunmamakta. avensis düşünecek olursanız bunuda hatırlatayım.(haluk abinin testlerini okuduktan sonra hız sabitleyiciye takmaya başladım ) :DDD
  • Laguna hala üretiliyormu? Kastettiğiniz Latitude'mu?
  • mazda 3.........
  • Zor bir seçim, s40 da güzel bir araba ancak ben Mazda 3 diyorum.
  • D sınıfı olmasından dolayı laguna.
  • oncelikle hepinize tesekkurler arkadaslar.
    Bu forumu bu sebeple seviyorum. Oncelikle qabdkq'in uyandirmasi ve sonrasinda kendikendine'nin de katilimiyla, cok daha pahali oldugunu dusundugum yeni kasa avensislere soyle bir baktim ve zaten o kademeye kadar fiyatta acilmis oldugumu gordum. Ve will.i.am'in de dedigi gibi D sinifi olusu itibariyle 1.6 2010 Avensis birden liste basi oldu. Gercektende beni 6-7 yil idare edecek bir arac.
    Bu araca dair iyi kotu fikir ve yorumlariniz varsa paylasmanizi rica ederim...
  • Volvo S40
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.