Şimdi Ara

[Yardım] Lensler zoomu arttırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben profesyonel fotoğrafcılığa başlamak istiyorum. Ancak kafamda şöyle bir kaç soru var. Canon 1300D almayı düşünüyorum. Özelliklerinde optik zoom 3x yazıyor. Bu çok az bir değer benim için çünkü ben ay fotoğrafı çekmek istiyorum. Lens takınca optik zoom mesafesi mi artıyor bunu merak ediyorum. Mesela yanında 75 300 lens takarsam optik zoom 20x falan olur mu?
    Aslında Nikon B700 DSLR olmayan kompakt bir makine ve çok yüksek optik zoomu var ama diyafram ve iso değerleri pek hoşuma gitmedi. Anlayamadığım noktalar var lütfen yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lens odak uzaklığın bağlı 200mm+ ay fotoğrafı çekersin o 3x muhtemelen kit lens zoom miktarıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Sizce nikon b700 mü yoksa canon 200d 1300d ya da başka bir şey mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar içinde en iyisi Canon 200D ve Canon 1300D'den de koşarak uzaklaşın. Bir daha da aklınızdan bile geçirmeyin. Ha bu arada biraz da bilgi vereyim de "sen kimsin de senin dediğine göre hareket edelim" diye haklı bir soru gelir ise aklınıza ben olmasam da kendiniz görerek bilerek karar verin şöyle...

http://fotoptik.blogspot.com/2018/07/fujifilm-x-a5-canon-200dyi-tokatlyor-bu.html

http://fotoptik.blogspot.com/2016/06/canon-1300d-alnr-m-alternatif-olarak.html

Ay işi de zor iş ama... 1 tane Ay var ve belki 50 senedir Ay fotoğrafı çekiliyor. Ne kadar değişik hali var ise çekilmiştir diye düşünüyorum. Bu nedenle de Ay bana göre üzerinde çalışılacak en gereksiz alanlardan birisi. Ancak tabi hani şöyle 100 megapixelli acayip bir makinanız olur, ona uygun 1000-1200mm bir lensiniz olur da çok nadir fotolardan üretebilirseniz olabilir. Öbür türlü alacağınız ekipmanın çok daha iyileri ile binlerce Ay fotosu çekişmiş durumda.

Bu bir Ay fotoğrafı mesela, Canon 1300D + 55-250 lens ile çekilmiş
    Lune de décembre by Patrice Marchand, on Flickr

Bu da Canon 750D + aynı lens ile - Aynı Ay !
    Full Moon by Hamid L Hadidi, on Flickr

...ve Nikon D7000 + 50-500 lens ile yine aynı Ay
    Full moon by Jóhann V Magnússon, on Flickr

Olympus OM-D E-M10 Mark 2 + Olympus 40-150 R ile aynı Ay
    Moon by Jason Skidmore, on Flickr

Yani bunların arasında ben öyle "Bir de ben çekeyim" diye uğraşmama değecek bir fark göremiyorum. Nerde ise fotokopisi gibi Ay hepsinde çok benzer biçimde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.