Şimdi Ara

Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu siteyi araba forumları dolayısıyla takip ediyorum .Ancak geçenlerde Cep telefonu ile ilgili bir sorunum oldu. Cep telefonları bölümüne bir yazayım bakayım dedim, belki yardım eden biri çıkar.
    Yaklaşık 6 ay önce Dual İnfinity DS 7300 model çift sim kartlı telefon aldım. İnce, zarif kullanışlı bir alet. Bekleme süresi hariç aletin tüm özelliklerinden memnundum. Cihazla beraber verilen orjinal şarj aleti ile yaptığım şarjlar en fazla 2 gün gidiyordu. Ki ben telefonla fazla konuşan biri değilim. Biraz fazla kullanırsanız her gece şarja bağlamak durumundasınız. Zor durumlarda telefonla beraber verilen 2. pili takarak bir müddet idare ettim, ancak daha önceden Nokia ve Sony ericcson gibi 4 günden önce şarja ihtiyaç duymayan aletler kullandığım için bu olay beni yordu ve bayinin tavsiyesi ile pilleri telefon haricinde şarj eden çin malı ucuz bir alet aldım. Bunla yaptığım şarjlar bekleme süresini iki katına yükseltti. İki ay öncesine kadar 3- 4 günde bir şarj yaparak mutlu bir şekilde yaşayıp gidiyordum. Birgün baktımki cebimde duran telefonun hoparlöründen acayip yüksek volumda bir hışırtı gelmekte. Hemen aleti elime aldım duruma müdahale edeyim diye, ama ne mümkün. Alet hem aşırı ısınmış durumda hemde tuşlardan hiçbir müdahale kabul etmiyor. Acilen arka kapağı açıp pili çıkararak telefonu kapattım. Hem pilde hemda alette ısınma vardır. Ama hangisinden kaynaklandığını bulmak mümkün değil. Biraz soğuyunca pili taktım ve aleti açtımki ful şarjlı olan pil sıfıra gelmiş, son çubukta. Bir anlam veremediğim bu olay gittikçe artan sıklıklarla tekrar etmeye başladı. Her iki pilde de aynı durum sözkonusu. Aleti garanti kapsamından İzmirdeki servisine gönderdim, durumu tüm ayrıntılarıyla anlattım. Telefon serviste Bir hafta kullanarak test edilmiş ve anlattığım türde bir durum olmadığından aynen geri gönderilmiş. Yeniden kullanmaya başladıktan 2 gün sonra aynı olay tekrar etti. Lityum iyon pilerde aşırı ısınmaya bağlı patlama ve yanma gibi olayların olduğunu bildiğim için bayağı bir korkmuş durumdayım. Bana göre haricen kullanmış olduğum Çin mali alet pilleri bozdu. Bu yüzden artık kullanmıyorum ama durumda bir değişiklik yok. Konu hakkında bilgi almak için Servisi defalarca aramama rağmen teknisyenlerden biriyle görüşmem mümkün olmadı. Telefondaki bayan aleti yine gönderin diyor. Bu en az 2 haftalık bir telefon yoksunluğu demek. Birisi bana ne yapabileceğim konusunda akıl verebilirmi.

• orjinal sıfır bir pi alıp deneyeceksin.sorun hangisinde ortaya çıkacak.
  • o pilleri at gitsin patlar falan elini yüzünü yakarsın allah korusun.yeni bir pil al arkadaşın belirttiği gibi baktın yine olmuyor sen yine bilinen markalrdan birinden al o telefonuda at gitsin güzel kardeşim canından kıymetlimi 250 liralık telefon zaten pilde sorun olmasada bu tip telefonların bikaç senelik bir kullanım ömürleri sunacak kalitede olduğunu düşünmüyorum..bahsettiğin ısınma eğer pili çıkarmasaymışın büyük ihtimalle patlamayla sonuçlanabilirmiş belirtiler bunu işaret ediyor sen dene olmazsa dediğimi bir düşün selametle
  • quote:

GeCCCe
    o pilleri at gitsin patlar falan elini yüzünü yakarsın allah korusun

Aynen.. O pilleri at gitsin

Ve şu varki, telefonla verilen şarj cihazı yerine başka bir şarj aleti ile telefonu şarj etmen, telefonu garanti kapsamına çıkarır..diye biliyorum..
    Baktın servis arızayı gidermiyor bence yeni bir telefon al...

Dikkatli ol arkadaşım...Ne olur ne olmaz !!!

Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.