Şimdi Ara

(Yardım Lütfen) 2009 Model Ford Fiesta Titanium' a jant alıcam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
30.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet değerli arkadaşlarım. 2009 yılında sıfır ford fiesta titanium 1.4 tdci aracımı aldım. Hatırlarsanız o yıl çıkan araçların jantları 16", lastik ebatları da 195-45-16 şeklindeydi. Tabi ilk bir yıl içinde lastikler balon yapınca ve sürekli yamulan jantları düzelttirince hem araçtan hem de jantlarından soğudum. Bunun üzerine belki düzelir diye gittim 15" jant taktırdım, lastik ebatlarını da 195-60-15 yaptım. Bu seferde;

-Tutmuşlar bana Peugeot ölçülerine sahip bir jant vermişler, dolayısıyla jant ve lastikler aracın kenar hattının dışına taştı.
    -Bu vesileyle ıslak, çamurlu vs... şeklindeki zeminlerde sürüşümde aracın yan tarafları çok çabuk kirlendi. Hatta tekerden fırlayan küçük taş parçaları nedeniyle bazı yerlerde çizikler ve boya atmaları oldu. Özellikle arka kapının köşe yaptığı alt arka kenarı.
    -Yaklaşık 1.5 yıl önce aracın arkasından uğultu geliyordu. Servise götürdüm. Kalitesiz ve araca uygun olmayan jant kullanımı gerekçesiyle arka teker rulmanlarının kullanılamaz hale geldiğini, değişmesi gerektiğini ve garanti kapsamında olmadığını söylediler. O zaman tanesine 600 tl fiyat çekilince 1200 tl toplam fiyat aklımı başımdan aldı. Bir ton itiraz ettim, aramadığım ve şikayet etmediğim yer kalmadı. Bunun üzerine dayanamayıp garanti kapsamında değiştirdiler. Fakat son birkaç haftadır yine aynı uğultular arka tekerlerden gelmeye başladı ve artık ben de aracın üzerinde takılı jantlardan dolayı bu sıkıntının meydana geldiğine inanmaya başladım.

Konunun özü değerli arkadaşlarım, aracımın jant ve lastiklerini değiştirmek istiyorum. İlk yamulan 16" jantlardan ve balon yapan 195-45-16 ebatlarındaki lastiklerden sonra servise sorduğumda 15" orijinal jantın tanesine 2010 yılında 570 tl fiyat çekmişlerdi. O zaman fiyat çok abartı gelmişti ama bu çektiğim sıkıntılardan sonra orijinal mi taktırsam diyorum.

Eski orijinal jantları böyleydi(16" + 195-45-16):

Şu an araçta takılı jantlar:

Taktırmayı düşündüğüm modeller:

1.

2.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal84 -- 7 Nisan 2013; 21:31:52 >

• Benim aracımdada aynı jant var
    Benim lastiklerde balon yaptı ama bir yamulma olmadı şimdiye kadar,
    ilk resimdeki(mavi araçta takılı olan) janta hastayım ama fiyatları uçuk değermi sen düşün.
    Lastiklerimi değiştireceğim bende kullanıp memnun olmadığın lastikleri soracaktım
    memnun olduğun yok belliki değiştirmek istiyorsun.
  • Anlasilan siz cok bozuk yola denk gelmemissiniz, umarim da denk gelmezsiniz. Bugun sordum servise, orjinal jantlarin tanesine 920 tl fiyat verdiler. 2012 titaniumlarin takimina da 3500 tl dediler. İlk sordugum yetkili servis; aracin sase numarasini sisteme girip, araca uygun 4 cesit jant var dedi. 3 tanesi 16" mis, 1 tanesi de 17" mis. Ben sikayetci oldugum durumun 16" in buyuk olmasi nedeniyle aracta ince yanak lastigin oldugunu, lastik yanaginin daha fazla arttirilmasi icin de uygun alanin bulunmadigini, bizim yollarimizin da buna uygun olmadigini, 15" takmak istedigimi soyledim. Mumkun degil cevabini aldim. Farkli ebatta jant takarsam ariza durumunda garanti disinda kalirmis. ikinci aradigim yetkili servis de hitap tarzi cok bozuk biriyle muhatap olmak zorunda kaldim. O da bana 2012 modellerin titaniuma ait 5 kollu alasimli 15" jantini 3500 tl ye takariz dedi. Kafami bu iki yetkili servisin tutarsiz cevaplari fena karistirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim bilgileriniz ve yardımınız için,
    Bence çok yüksek bir rakam istemişler jantı değiştirmek yerine yüksek fiyatlı sağlam lastikler deneyebilirsiniz eğer denemediyseniz.
    Serviserin standart olmaması ve çelişkili cevaplar vermesi sürekli oluyor aynı bakımı bir yerde 500 tlye başka bir yerde 400 tl ye yaptırabiliyorsunuz.
    Yurtdışından belki bulabilme imkanınız varsa araştırın derim birde bunu deneyin Belki daha uygun olabilir.
    Kazasız hasarsız günler dilerim...
  • Bu konuda başka bir fikri olan veya tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun.Aracın orjinal jantlarının yamulması bana tuhaf geldi.Jantlar yamulduğunda ben olsam hazır garantisi devam ediyorken servise götürür üzerlerine atardım jantları.Hadi bu olmadı bari alacağınız jant lastik seçimine dikkat etseymişsiniz keşke.Sanırım size 4x100 vermişler, normali 4x108 olmalı.Ayrıca lastik ebatınızda bence aracınız için yanlış bir ebat.Yanak 60 değil orjinali gibi 50 olmalıydı.Araca çok uyumsuz olmuş gerçekten.Sırf orjinal diye 15'' jantada 3500 TL verilmez.Orjinalin halinide görüyoruz.Yamuldu diyorsunuz.Benim aracım 2013 makyajlı kasa.Sizin 3.500 TL fiyat aldığınız jant aracımda fabrikasyon çıkış geldi, jantları direkt söktüm, 205/40/17 dunlop lastikler ve 17'' RS jant taktım arabama.Jantlarıda evin bodrumuna koydum.Kışlıkta kullanmak için. Tavsiyem ya eski ebatlara geri dönün, 15 duracaksa lastikleri 50 yanakla değiştirin derim.Keyifli sürüşler dilerim.

• Teşekkür ederim. Aracın orjinal jantlarının yamulması tuhaf gelmesin arkadaşım, umarım sen böyle bir talihsizlikle karşılaşmazsın. Malum jantları 17" yapmışsın ve risk altındasın.

- 2009 yılında titanium araçların üzerinde bulunan bu 16" jantlar ve 45 yanak lastikler çok kişinin başını ağrıttı ve bu forumlarda defalarca kez dile getirildi.

- Garanti kapsamı demişsin ama lastik balon yaptığında hangi markaysa (Hankook'tu), onun servisine yönlendiriyorlar. Jantların yamulmasını da hem yolların bozuk olmasına (çukur, tümsek, vs...) hemde kullanıcı hatasına bağlıyorlar, tıkanıp kalıyorsun.

- 4x100 demişsin ama mümkün olmayan bir ebat, zaten bijon aralığı 4x108. Yani başka ebatlarda bijon aralıklı jant takmak pek mümkün değil.

- 60 yanak yanlış tercih demişsin fakat orjinali de zaten 50 değildi, 45 yanaktı. Ford bu 16" jant ve 45 yanak lastiklerden şikayet üstüne şikayet gelince lastik ölçülerini değiştirdi.

Orjinal jantlar konusundaki düşünceniz bir süredir bende de hakim olmaya başladı. 3500 TL vericem ama yine arabamın altında yamulma ihtimali yüksek jantlar olacak. Tabiki dikkatli de olmak lazım ama, şu an bunu okuyup da "hayır arkadaş, ben senelerdir araç kullanırım ama ne çukura ne de tümseğe farkında olmadan bile sertçe girmedim ve girmem de" diyemez herhalde. Özellikle bazı bölgelerdeki yolların durumu ortada. Bir de benim gibi 2-3 yılda bir tayin görüyorsanız, düşünün arabanın halini. İllaki orjinal jant takmak zorunda değilim. Orjinaline yakın değerlerde alaşımı ve ağırlığı olan ama daha sağlam kaliteli bir marka takabilirim, tabiki bulabilirsem. Çünkü bu konuda çok amatörüm ve sadece ölçüleri tuttu diye de jant takmak istemiyorum. Sonuç ortada, arka iki teker rulmanını ikinci defadır değiştirmek durumunda kalıyorum ve daha kimbilir henüz fark etmediğim ne sıkıntıları var. Çünkü araca uygun jant işi biraz mühendislik işi. Aracı her yönüyle olumlu yada olumsuz etkileme olasılığı var. 17" RS jant taktım demişsin, fotoğraflarını koyabilir misin arkadaşım. Ben başımdan geçenlerden sonra 17" janta yanaşmam, 16" belki ama, fiesta da nasıl duruyor merak ettim. Bu arada farklı tavsiyeleri bulunan arkadaşlarım olursa ve düşüncelerini, tecrübelerini, kendi yaptıkları değişiklikleri ve kullanıcı deneyimlerini anlatırlarsa sevinirim. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede 2009 fiesta var pirelli p zero nero lastik mevcut aracımda ancak agrıda görev yapıyorum sehir içi yollar berbat surat yapılamadığından sıkıntı olmuyor pek cukura yavas girildiğinden ancak sehirler arası erzuruma kadar olan yol cukur yuvası 90 km ile giderken bir çukur grubuna girdim yolda suan sol ön lastikte boy boy 3 adet balon olusmus ondan oncede sag on lastiği değiştirmiştim aynı balon konusundan 250 tl tek lastik fiyatı ve 10000 km bile yapmadım daha artık jantları değiştircem sıkıldım lastiğin o hale gelmesinden ve en ufak cukurda butun sarsıntıyı hissetmekten 14 inc sac jant takmayı bile dusunuyorum trend versiyonlarınki gibi 16 lıklarıda batıya tayin olunca kullanırım artık
  • 2009 fiesta'nın jantlarından biz de çok çektik. 5000km'de bir lastik değiştiriyorduk. farklı bir sebepten aracı 2010 modelle değiştirdik. üzerindeki jantlar 15". fakat lastik ebatları 195/50/15. sizin 60'lık geniş yanak lastikler belki konforu sağlar ama tekerleklerin dönüş çapları büyüdüğünden farklı noktalarda farklı zorlanmalar kaçınılmaz olmuştur. orjinalindeki gibi 50'lik yanaklara sahip lastikleri kullanmaya başlamazsanız başınız daha da ağrıyacaktır. evet konfor hiç iç açıcı olmuyor ama 100000km oldu, daha baloncuk sebebiyle lastik değişimi yapmadık bu jantlarla.
    Bu arada, mavi arabadaki jantlar çok hoşuma gitti ;)
  • Evet mavi arabadaki jantlar benim de çok hoşuma gidiyor, 2013 modellere ait jant. 16" jant benim de canımı çok yaktı ve o yüzden 15" janta geçtim fakat, servisle görüşüp aracın şase numarasına göre sorgulama yaptıklarında 3 adet 16" ve 1 adet 17" jant modelinin uyumlu olduğunu görüyorlar. Bu ebatlar haricinde jant taktırırsam ve buna bağlı sıkıntılar olursa garanti kapsamında sayılmaz diyorlar. Yani çok afedersiniz yukarıya tükürsem bıyık, aşağıya tükürsem sakal hesabı. 15" jant ve 50 yanak lastik üzerinde de araba sanki leylek gibi havada duruyor. Ya öyle bunaldım ki, arabayı satsam mı acaba diye bile düşünüyorum.
  • arabanın leylek gibi durduğu fikrine tamamen katılıyorum. hatta bir fikrimi daha paylaşayım.

onlarca farklı araba kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim: fiesta'nın tekerlek yarıçapları hem görsel olarak, hem de sürüş olarak arabaya fazla küçük geliyor. çukurlardan bu kadar etkilenmesinin temelinde de bence bu yatıyor. çok benzer yapıda olan ve yıllardır birebir rakibi olan corsa'ya bakığımız zaman nerdeyse focus'lardaki lastiklere yakın ebatta tekerlekler kullanılıyor ve arabada sırıtmıyor. küçük tekerlekle engelleri aşmaya çalışırken ön takımlar çok zorlanıyor.

tamam, benim kriterlerime göre kullandığım araçlar arasında sürüş zevki olarak bugüne kadar fiesta'ya yaklaşabilen sadece leon, golf VII ve A180 oldu. gerçekten çok keyifli, yol tutuşu harika. ama türkiye'de sıkıntısı çok. satmayı gerçekten düşünebilirsin.

• Yani şöyle araştırdığımız zaman orijinal jantın takımına 3500 TL fiyat çekiyorlar. 16" jant almak demek, yazlık ve kışlık lastikleri de değiştirmek demek. Kışlık lastik ne alaka, zincir tak diyeceksiniz de; siz de iyi bilirsiniz ki 16" janta 45 yanak takılmaz. 50 yanak lastiğe de zincir takılmaz, çünkü yeterli boşluk kalmaz. O yüzden 50 yanak hem yazlık hem kışlık takmak lazım. Ivır zıvır derken 5000 lira masraf. Şu fiestayı aldığıma çok ama çok pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal84 -- 21 Nisan 2013; 20:58:01 >
  • Celal bey bende de aynı araç ve aynı jantlar var, Hankook lastikler de balon yapmış durumda.
    195-50-16 ebatında bir lastik balon yapma ihtimalini azaltmaz mı?
    ya da michelin lastik alsak ?
  • İllaki 50 yanak 45 yanağa oranla darbeyi daha çok emecektir. Böylelikle de hem lastiğe şeklini veren tellerin kırılmasını (balon yapmasını) hemde jantın yamulmasını belli bir seviyeye kadar engelleyebilir. Tabiki belli bir seviyeye kadar. Dün aracımı her zaman balans yaptırmaya götürdüğüm yerdeydim. Bir ara BMW 5.20 d geldi. Sağ ön ve arka tekeri balon yapmış. Sağ arka jantı da yamulmuş. Araçta 17" jant ve 50 yanak da lastik vardı. Lastiğin markasını hatırlamıyorum ama. Sonuç itibariyle 16" janta 55 yanak da lastik taktıramayacağımıza göre, 15" jant da garanti kapsamı dışında kalıyorsa; geriye iki seçenek kalıyor, ya küfür ede ede arabaya binmeye ve masraf etmeye devam edeceğiz yada arabayı satacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal84 -- 27 Nisan 2013; 17:42:31 >
  • Celal bey arabanız kaç model ?
    Benimki 2009 model.
    Garantisi bitmiştir nasılsa diye küçük jant takmanın bir zararı olacağını düşünmüyorum.
    Onun haricinde bu jantlar çok hoşuma gidiyor.
    Bendeki lastikler Hankook ve ön 2 lastikte de balon var.
    Yeni lastik alsam petlas, lassa falan düşünüyorum.
    Michelin alırsam o da balon yaparsa kahrımdan ölürüm herhalde :)
  • 14' - 15' jant mı alsam yoksa gidip 16'lastik mi alsam bilemedim.
    Arkadaşta da fiesta var 14' jant var ona lassa 120 TL, benim 16' 220 TL..
  • peki hocam bende farklı konuda bir soru sormak istiyorum..

fiestamda kapıları kilitlediğimde camların otomatik kapanmasını nasıl sağlayabilirim ? aslında bikaç yer ile görüştüm bazıları bana modül takılacak dedi 2012 model arabaya modül takılır mı ya? şahinci miyiz biz kimisi kumandada kapı kilitleme tuşuna 4-5 saniye bas kapanır dedi ama yine sonuca ulaşamadım var mıdır yardımcı olabilicek birilerii
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Şengül

peki hocam bende farklı konuda bir soru sormak istiyorum..

fiestamda kapıları kilitlediğimde camların otomatik kapanmasını nasıl sağlayabilirim ? aslında bikaç yer ile görüştüm bazıları bana modül takılacak dedi 2012 model arabaya modül takılır mı ya? şahinci miyiz biz kimisi kumandada kapı kilitleme tuşuna 4-5 saniye bas kapanır dedi ama yine sonuca ulaşamadım var mıdır yardımcı olabilicek birilerii

Hocam konu nereye gitti. Yapmayın lütfen, kendinize yeni konu açın. Yeni konu açarak sorunuza cevap bulmanız kolay olur, o yüzden söylüyorum. Değil 2012 model, 2013 model titanium' larda bile kapılar kilitlendiğinde camlar otomatik kapanmıyor. Modül takma durumunu kim söylemişse doğru söylemiş, şu an için başka seçenek yok. O kumandaya 4-5 saniye bas kapanır diyen arkadaşı da tebrik etmek lazım, en uzak mesafeye sallama konusunda baya yetenekliymiş. Lütfen bu gibi durumlarda aracı almadan iyi araştırın, özellikleri konusunda diyorum yani. Bütün sorularınızın cevabı kullanıcı el kitabında ve Fiesta Donanım Tablosu bu adreste mevcut. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: celal84

quote:

Orijinalden alıntı: M.Şengül

peki hocam bende farklı konuda bir soru sormak istiyorum..

Hocam konu nereye gitti. Yapmayın lütfen, kendinize yeni konu açın. Yeni konu açarak sorunuza cevap bulmanız kolay olur, o yüzden söylüyorum. Değil 2012 model, 2013 model titanium' larda bile kapılar kilitlendiğinde camlar otomatik kapanmıyor. Modül takma durumunu kim söylemişse doğru söylemiş, şu an için başka seçenek yok. O kumandaya 4-5 saniye bas kapanır diyen arkadaşı da tebrik etmek lazım, en uzak mesafeye sallama konusunda baya yetenekliymiş. Lütfen bu gibi durumlarda aracı almadan iyi araştırın, özellikleri konusunda diyorum yani. Bütün sorularınızın cevabı kullanıcı el kitabında ve Fiesta Donanım Tablosu bu adreste mevcut. Saygılar.

2005 Opel Astra'mda vardı bu özellik. Kapıları kitleyince camlar otomatik kapanıyordu. Güzel bir özellik ancak fiesta da yok.

Bu arada 195.45.16 lastik siparişi verdim Petlas'tan.
    Dikkatli kullanıp yazı bunlarla geçirmeyi düşünüyorum.

Eğer sıkıntı yaşarsam 14 demir janta geçip 175.65.14'e geçeceğim, başlarım görüntüsüne :)

• Daha dün aracıma 4 adet mişlen lastik taktırdım
    4 ü 1100 tl tuttu jantlarımıda düzelttirdim
    yanları güçlendirilmiş lastik taktım bakalım ne kadar gidicek bu kronik problem canımı sıktı bakalım performans nasıl olacak.
    Daha önce michelin deneyen var mı ne kadar memnun kaldınız?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.