Senelerdir opel kullanan birisi olarak üst sınıfa geçip bu hafta bir araç satın aldım. Mercedes c180 coupe 2013 model amg sport paket.
Bu aracın orjinal amg jantları üzerinde, yalnız ben bu jantları değiştirmek istiyorum. Mat siyah jant almak istiyorum 19" ( suanki jantlar 18") Dün mengerler servisine gittim orjinal jantlar için 4 takım fiyatı 11.000 tl istediler.
Yalnız bu araçlara uzak olduğumuzdan yanlış birşey yapmayalım bu aracın orjinal jant aralığı nedir? Ekteki jant olur mu ? Repicalarda dikkat edilmesi gereken nedir ? Orjinal ile replika arasında fark varmıdır ( tabiki vardır ama nedir :) ) bu konularda bana biraz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
orjinal cantı çokmu kötü?
11 bin nedir ya araba alırsın o paraya bi resim koysanız şu anki jantları görsek amg jantları güzel oluyor genelde. birde siyah istiyorsanız kendi jantlarınızı da boyatabilirisiniz
Turkiye yollari ve 19 jant buyuk cesaret :)
aracın fiyatını tam bilmiyorum 160k+ olması lazım. o araca replika jant komik olur. orjinal jantı boyatın
Şu an aracının üzerinde takılı 18" Amg orijinal jant ölçüleri :
AMG 5 çift kollu hafif alaşım jantlar Ön aks: 8 J x 18, lastik ölçüsü: 225/40 R 18 Arka aks: 8.5 J x 18, lastik ölçüsü: 255/35 R 18
AMG çok kollu hafif alaşım jantlar, mat siyah rengi kollar ve parlak gümüş rengi jant flanşı Ön aks: 8 J x 19, lastik ölçüsü: 235/35 R 19 Arka aks: 9 J x 19, lastik ölçüsü: 255/30 R 19 ____________
Eğer yanlış bilmiyorsam 19" jant opsiyonlayınca aracın "genişletilmiş çamurluklar" ile geliyor ! Sonra, alacağınız 19" jantlar sürtme yapmasın !
Plasti boya ile jant boyayıp istenildiğinde boyayı sökebilirsin hocam
Kardeşim benim çok bilgim yok fakat sanki lastiklerinde değişmesi lazım eğer lastik değişimini mecbur tutarlarsa Michelin Primacy 3 alın kesinlikle öneriyorum Ama linkini attıgınız 1700 tl'lik jantlar güzel bence fiyatıda iyi hatta sizin jantınızın ortasındaki mercedes amblemi eğer ona uyarsa söküp yeni jantınıza takabilirsiniz
harbi kötü duruyormuş bu jantlar.Ben diğer arası boş olan amg jantı var sanmıştım. Plasti dip yaptırarak mat görünüm elde edebilirsiniz.Jantları kaldırıma sürtmediğiniz sürece pek kolay çıkmaz.Birde tanzikli suyu çok yakından vurmazsanız. Plasti dip için tanıdık yerler var oralarla görüştürebilirim sizi
harbi kötü duruyormuş bu jantlar.Ben diğer arası boş olan amg jantı var sanmıştım. Plasti dip yaptırarak mat görünüm elde edebilirsiniz.Jantları kaldırıma sürtmediğiniz sürece pek kolay çıkmaz.Birde tanzikli suyu çok yakından vurmazsanız. Plasti dip için tanıdık yerler var oralarla görüştürebilirim sizi
Bakırkoy'de otopark büyük sorun, muhakkak vurup cizebilirim.
Ben jantı değiştirme taraftarıyım resiminini attıgım jant ile ama yanlış birşey yapmak istemiyorum jantı satan adama bi zararı olurmu dersem olmaz der :D
jant alırken ne sorulur neye dikkat edilir. Kamber yaparız falan dediler mesela kamber nedir ? bu tarz bilgiler lazım bana
Bakırkoy'de otopark büyük sorun, muhakkak vurup cizebilirim.
Ben jantı değiştirme taraftarıyım resiminini attıgım jant ile ama yanlış birşey yapmak istemiyorum jantı satan adama bi zararı olurmu dersem olmaz der :D
jant alırken ne sorulur neye dikkat edilir. Kamber yaparız falan dediler mesela kamber nedir ? bu tarz bilgiler lazım bana
hocam kamber arka tekerlere verilen açıyla lastiklerin açılmasıdır. genelde japon araçlarına yapılır ve JDM grubu adı altında gruplandırılır.Resimle örnek verecek olursam
Jantı değiştirmeyi kafaya koyduysanız birşey diyemem tabii ama size önerim aracınızın üstündeki jantları plasti dip ile kaplatın.Baktınız hoşunuza gidiyor devam edersiniz.Hoşunuza gitmezse de sökersiniz. Ha şöyle bir durum var.Jantı sürterim demişsiniz aracınızın bagajına bir tüp sprey plasti dip koyarsınız çizik sürtme oldugunda 2 fıs fıs ile eski görünümüne getirebilirsiniz. Plasti dipin en iyi avantajıdır.
C serisi hem motor hemde karaoser olarak mercedes'in A-B ve CLA serileriyle birlikte şahsi kanatimce sınıfta kalmış modelleridi..150-160 bin tl verildikden sonra gider 1.8 E250 CGI AMG alırım 2.el 30-bin 40.bin km'de..şunuda açıkca belirteyim kırmızı c 180 amg 19 org amg jantlarıyla c63 amg difüzör ve 4'lü egzoz çıkışı siyah bagaj üstü spoiler'ı ile her ne kadar beni benden alsada ne bileyim aracın iç mekan kalitesi vasat direksiyon tırıvırı lakin yeni modellerinde bu direksiyon muhabbetini yenilemişler ve konsol daha zenginleştirilip kaliteli hale getirilmiş lakin yinede bilemiyorum yani çarpışma testlerinde kağıt helva gibi araç..
quote:
Orijinalden alıntı: SuperSantorelli
C serisi hem motor hemde karaoser olarak mercedes'in A-B ve CLA serileriyle birlikte şahsi kanatimce sınıfta kalmış modelleridi..150-160 bin tl verildikden sonra gider 1.8 E250 CGI AMG alırım 2.el 30-bin 40.bin km'de..şunuda açıkca belirteyim kırmızı c 180 amg 19 org amg jantlarıyla c63 amg difüzör ve 4'lü egzoz çıkışı siyah bagaj üstü spoiler'ı ile her ne kadar beni benden alsada ne bileyim aracın iç mekan kalitesi vasat direksiyon tırıvırı lakin yeni modellerinde bu direksiyon muhabbetini yenilemişler ve konsol daha zenginleştirilip kaliteli hale getirilmiş lakin yinede bilemiyorum yani çarpışma testlerinde kağıt helva gibi araç..
Tam olarak yapacaklarımı sıraladınız siz.
Ben jantı hallettikten sonra egsoz ve spoiler yaptırıp tamamlamak istiyorum aracı.
Ama 1. planda jant var ve bu konuda cok acemiyim. Bu kamber olayı cok kotu bilemiyorum bana hiç hoş gelmedi 19" koyunca illa kamber mi olmak zorunda?
Appdre
kullanıcısına yanıt
açık konuşmak gerekirse mercedes gibi bir araca kamber jant tuning'i hiç yakışmaz..keza bir çok alman otomobiline yakışmaz..bence o bir japon otomobil ruhuna ve stiline hitap eden bir tuning tabi bu benim şahsi görüşüm ben size şu jantı tavsiye ederim 3 yada 5cm yay takılınca cidden fena duruyor..istek ve arzunuza göre piano black boyatabilirsiniz jantı böyle sade durduğuna bakmayın c serisine yay ile şu jant kombinesi aracın mercedes ağırlığını bozmadan en şık ve güzel jant modeli..
verilen fiyat çok yüksek bence
SLS AMG'nin jantı neredeyse o para
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme