Şimdi Ara

yardım lütfen acer5920g

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

laptopda usb mause çalşmıyor....

mause takınca bilgisayara usb taktığın zamanki ses gelyo ama mause görnmyo

aygıt yöneticisindede göremyorum

yardım lütfen...

buarada mause ve usb girişi sağlam...

• işletim sistemin vista ise mouse' un vista uyumlu olup olmadığını doğruladın mı?
  • farklı bi usb aygıtı takıp denese ne tepki verecek portlar..
  • biostan usb ayarları ile oynamıs olabilir misin?
  • usb çalşyo

mausta sağlam...

mausta daha önceden kullandıım bi maus birden çalşmamaya başladı

hatta başka mause taktım oda çalşmadı...
  • Fare veya klavyenizin yazılımı yüklü mü?
    Bazı fare ve klavye aygıtlarının çalışması için özel yazılımlar (sürücünün dışında) gerekir. Bu yazılımı yüklemezseniz, aygıt hiç çalışmayabilir veya bazı özellikleri doğru çalışmayabilir.

Aygıtınız bir yazılımla birlikte gelmişse, yüklemek için üreticinin yönergelerini izleyin. Windows'un yeni bir sürümüne henüz yükseltme yaptıysanız, yazılımın da güncelleştirilmiş bir sürümüne gereksinim duyarsınız.

Yazılım güncelleştirmesi olup olmadığını öğrenmek için, aygıtınızın üreticisine başvurun veya üreticinin Web sitesini ziyaret edin.

Aygıtınızın sürücüsü bozuk mu?
    Aygıtınızın sürücüsü bozuk veya hasarlıysa, sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

Aygıtın USB bağlantı noktasıyla bağlantısını kesin.
    Aygıt Yöneticisi'ni açın.
    Uygun aygıt kategorisini çift tıklatın.
    Önce USB aygıtınızı sağ tıklatın, ardından Kaldır'ı tıklatın.
    Aygıtınızın listede olmaması, bağlantısını kestiğinizde aygıt yüklemesinin otomatik olarak kaldırıldığı anlamına gelir. Sonraki adımla devam edin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Bilgisayarınız aygıtı algılar ve sürücülerini yeniden yükler.

Windows donanımınızı destekliyor mu?
    Donanım aygıtınızın Windows XP tarafından desteklenip desteklenmediğini öğrenmek için, Microsoft Web sitesinde Windows Donanım Uyumluluk Listesi (HCL)'ni denetleyin.

Aygıtınız doğru bağlantı noktasına takılı mı?
    Fare veya klavyenizin takılacağı bağlantı noktasını öğrenmek için, birlikte gelen belgelere bakın.

USB aygıtı kullanıyorsanız, aygıtı USB bağlantı noktasının yanı sıra, PS/2 bağlantı noktasına da bağlamanız gerekebilir.
    Farenizin PS/2 bağlantı noktası yerine, seri bağdaştırıcı kullanılarak, COM bağlantı noktasına takılması gerekebilir.
    Bağlantı noktası bağlantınızı değiştirmek için

Bilgisayarınızı kapatıp, aygıtınızı doğru bağlantı noktasına takın.
    Fişin bilgisayardaki yuvasına sağlam şekilde takılı olmasına dikkat edin.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Windows değişikliği algılar ve yeni bağlantı noktası üzerindeki sürücüleri otomatik olarak yükler.

(USB programını örneğin 1. usb portuna takıp sürücüsünü yüklediysen Her seferinde o port'a takman gerekiyor)

Aygıtınızın güncelleştirilmiş bir sürücüsü var mı?
    Aygıtı yeniden yüklemek işe yaramazsa, aygıtınız için sorunu çözebilecek, güncelleştirilmiş bir sürücü olup olmadığını denetleyin. Aygıtınızda karşılaştığınız sorunlar, Windows XP'ye yükseltme yaptıktan sonra başladıysa, güncelleştirilmiş bir sürücüye gereksiniminiz olabilir. Güncelleştirilmiş sürücü aramak için aşağıdakilerden birini deneyin:

Windows Update Web sitesinden sürücünün güncelleştirilip güncelleştirilmediğini denetleyin. Windows Update Web sitesine gitmek için, Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin ve Windows Update'i tıklatın.
    Güncelleştirilmiş sürücü olup olmadığını öğrenmek için, donanımınızın üreticisine başvurun veya üreticinin Web sitesini ziyaret edin.
    Güncelleştirilmiş sürücü alırsanız, yüklemek için Donanım Güncelleştirme Sihirbazı'nı kullanın.

USB sorun gidericisini deneyin.
    Bu sorun gidericinin önceki önerilerinin hiçbiri işe yaramazsa, daha fazla yardım için USB sorun gidericisine giden bu bağlantıyı izleyin.

Sevgili tembel arkadaşım.. Buraya kadar olanın microsoft yardım'ın senin okumadığın fare ile ilgili giriş kısmı, burdan sonra USB sorun gidericisi yordamlarını aygıt yöneticisinde herhangi bir gösterge olmadığı için anlatmayacağım. Bu işlemler sorunu çözmediyse Yardım ve Destek kısmını oku ordaki yönergeyi takip et.

• bunların hepsini okudum ve denedm

tüm günümü hırs yaparaktan bunu çözmeye harcadım...

çaresiz kaldıım içinde buraya başlık açtım

sevgili tembel arkadaşından yinede saygılar yardımın için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.