Şimdi Ara

YARDIM LÜTFEN! pic programlama hatası (baskı 10001)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kusura bakmayın aynı sorunun üstesinden gelemediğim için aynı soruyu tekrar sormam gerek.

XP kullanıyorum,
    CDM programlayıcım var (karaköyden aldım),
    P16F84A programlıyıcam,
    program yüklemek için WinPic ve ICProg ayrı ayrı KULLANDIM,

Her iki denemede de aynı sorunla karşılaştım (defalarca!).
    1) pici READ ettiğimde; configuration word = h'0000' yazıyor.
    2) Ayrıca, ICProg ile YÜKLE dediğimde 'programming failed at adress h0000' yazıyor.
    Aynı sorun Winpic'te de oluyor.
    3) ICProg için gerekli ayarları yapmak üzere forumda 'egealtay' nickli kullanıcının dediklerini uyguladım
    yinede olmadı.Mesela COMPORT_1 diyorum,pici READ ediyorum,açıp HARDWARE kısmına bakıyorum
    ama COMPORT_2 görünüyor ve COMPORT_1 seçeneği üzerinde de herhangi bir değiştirme yapamıyorum.

Bu arada yüklemek istediğim yazılım her iki programda da gayet doğru şekilde görünüyor.
    Config bits kısmı istediğim gibi.Ama picte bi koruma mı var çözemedim.

Daha bismillah bir kez bile uygulama yapamadım şu pic le.Evet bi kez bile!
    Yardım edin nolur! Bunaldım yeter artık. İMDAAAAT!

• Heyecan yapma biraz ağır ol. Hem konfigurasyonun tam istediğin gibi olduğunu söylüyorsun hem de diyorsun ki "pici READ ettiğimde; configuration word = h'0000' yazıyor. " Gerçekten 0 mı olmalı? Emin misin?
  • üstad, istediğim gibi olan şey yülemek istediğim yazılıma ait olan kısım.
    Yani WDT_OFF, RC, CP_OFF gibi...Bunları zaten, kitaba bakarak aynen işaretledim.
    ............
    READ ettiğimde gördüğüm ise picin içindeki. Çünkü, yüklemek istediğim yazılımı buffer_1 de ve
    picin içindekini ise buffer_2'de COMPARE ettiğimde biri '0000' görünüyor diğeri ise
    benim yazdığım .hex dosyası zaten. Birbirini tutmuyor!

" Gerçekten 0 mı olmalı? Emin misin? demişsin:
    Başka bi kitapta okuduğum kadarıyla WRITE ENABLE bitleri varmış iki adet ve tabiki 4 adet ihtimal
    beliriyor bu durumda.Eğer heriki bit 00 olursa belleğin tamamına yazma koruması konulmuş olduğu
    anlamına geliyor. 11 olursa yazma koruması tamamen kaldırılmış oluyor.
    Yanlış biliyor olabilirim,düzeltin lütfen.
  • Pice program yükleyememe ve picten veri okuyamama programlayıcıyla ilgili bir sorundur yazılımla ilgisi yoktur. XP kullanan arkadaşlar programlarken programlama yaparken sorun yaşadıklarını söylemişlerdi eğer bunlarıda okuyup gerekli şeyleri yaptıysan sorun programlayıcıdadır (Programlayıcını başka bir picle ve başka bir bilgisayarda denemeni tavsiye ederim)
  • Dediklerine bakılırsa entegre kilitlenmiş. (bu durumda bütün verilerin 0 olarak okunuyor olması lazım sadece konfigurasyon değil, 0 değil de rastlantısal bir durum var mı onu da kontrol et) Tam silme (full erease) işlemi uygula.
  • liu kang usta,
    ERASE ALL dedim ve başarıyla silindi.Herhangi bi hata vermedi.

aşağıdaki ilk görüntü COM ayarıyla ilgili bahsettiğim durum:

bu ise READ ettiğimde karşıma çıkan sonuç:

Bu arada acaba sadece OKUMA KORUMASI mı var diyerek devreyi kurdum.Eğer öyleyse yazmamam için
    bi sebep yoktur diye düşündüm.Sadece led yakıp söndürücektim ki o da olmadı.
    Bu da demek oluyor ki yazılım aslında yüklenememiş... Doğrumudur acaba?

Yukarıda bahsettiklerim ışığında belki pic 0km değildir ve önceki sahibi belleğin BELLİ KISIMLARINI
    okuma ve yazma korumalı hale getirmiştir diye düşünüyorum.Çünkü ilk resimde ProgramCode kısmında
    h0000 görünüyoken ikinci kısım olan EEPROM DATA da ise bazı kodlar görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_orion -- 19 Haziran 2008; 16:41:32 >

• Data eeprom'a (alttaki kısımda) bişeyler yazıp okumayı dener misin? Başarılıysa o zaman bir şekilde ic-prog'ta problem var, kilidi kaldırmak için başka bir programlayıcı yazılımı denemelisin. Ayrıca pek sanmıyorum ama belki sendeki entegre A versiyonu değildir eski olandır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xp kullanıyorsan ıcproun yanında .sys uzantılı dosya varmı artı com port ayarlarını doğru yaptığına eminmisin h0000 hatası pc pice ulaşamadığında verir sen programlayıcına entegre takmadan sil desen bile slindi der hata vermez

kablonu entegreni programlayıcını kontrol et derim
  • sezer1247@ usta icprog zaten açıldığında hemen çalışan ve WinPic gibi setup edilmesi gerekmeyen
    bi dosya,bunu biliyoruz zaten ve yanında ICProg'un bulunuğu dosyada .sys dosyası da var ayriyetten.

Ayrıca silinme durumu pic takılı olmasada oluyor dediğin gibi,bunu da tecrübe ettim.
    RS232 kablo da dişi-erkek,yuvaya tam oturuyor.
    PC'mde 2 adet COMPORT var.İkisini de ayrı ayrı denedim.Denerken ayarları da yaptım.

Olmuyor.Ama merak ettim şimdi,forumda XP kullandığını söyleyip problemi çözenler nasıl yapıyor?
    Ben NEYİ pas geçiyorum acaba,NEYi,NEyi,Neyi,neyi?
  • Liu Kang@ usta dediğini yapıcam [EEPROM belleğe yazılım atma]
    eğer olmazsa, bi de WİN98 yüklü başka bi bilgisayarda deniyicem.
    Umarım geri döndüğümde aynı sorun ortadan kalkmış olur.
    selamlar..
  • ıc proıgra sadece xp sorunu vardı o dediğim sys uzantılı dosya zaten xp de çalışması için driver vazifesi görüyor.

birde aklıma şu geliyor acaba kullandığın kablo düz kablomu yoksa çapraz kablomu aldığın kablo uyduya yazılım atmak için kullanılıyorsa çapraz kablodur onada dikkat et derim
  • tekrar merhaba.
    ne EEPROM belleğe yazılabiliyor nede win98'de yazılım yüklenebiliyor..
    ben bulamadım çözümü.

sezer1247@ usta bahsettiğin şu çapraz-düz kablo meselesini nasıl tespit edebilirim.
    belki problem ordadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: h_orion

tekrar merhaba.
    ne EEPROM belleğe yazılabiliyor nede win98'de yazılım yüklenebiliyor..
    ben bulamadım çözümü.

sezer1247@ usta bahsettiğin şu çapraz-düz kablo meselesini nasıl tespit edebilirim.
    belki problem ordadır.

Avometrenin diyot test kısmını açın.Kablonun ucundaki soketlerin bir satırında 5 diğer satırında 4 pin olmak üzere 9 tane pin var.Bu iki soketteki aynı pinlerin birbirleriyle bağlanıtlı olduğunu anlamak için karşılıklı aynı pinleri diyot testi ile ölçmeniz gerekiyor.Örneğin 5 pinlik satır, 4 pinlik satırın üstünde olacak şekilde her iki soketi de kendinize doğru tutun.5 pinlik satırın en soldaki pinine avometrenin bir probunu değdirin, diğer probunu da diğer soketin 5 pinlik satırının en solundaki pine değdirin.Eğer avometre ötüyorsa o pinler birbirine bağlıdır.Bunu 9 pin için sırayla tekrarlayın.Önemli olan her soketteki aynı pinleri ölçmektir.Eğer 9 u da kısadevre ise kablo düzdür.Yok arada ötmeyenler varsa ya kablo kırıktır ya da çaprazdır.Çapraz kablo ise de rastgele pinlerde ölçüm yapıldığında sonuç vermesi gerekir.Örneğin birinin 3.pini diğerinin 5.pinine bağlıysa onları değdirdiğinzde avometre uyarı verir.Tabi bunu deneyerek bulmalısınız.

• 90alper90@ kabloyu kontrol ettim.
    Dediğin gibi 5 pinler üstte, 4 pinler altta ve
    kablonun her iki ucu bana bakacak şekilde kontrol ettim.

Uçlar bana bakacak şekilde YANYANA durduklarında pinler (SİMETRİK biçimde) kısa devre oluyor.
    Yani anladığım kadarıyla kablo ÇAPRAZ DEĞİL.
    O halde problem kabloda değil.
    ---------------------------------------------

problem JDM kartta olabilir. eğer karttaysa nasıl test edilebilir?
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: h_orion

90alper90@ kabloyu kontrol ettim.
    Dediğin gibi 5 pinler üstte, 4 pinler altta ve
    kablonun her iki ucu bana bakacak şekilde kontrol ettim.

Uçlar bana bakacak şekilde YANYANA durduklarında pinler (SİMETRİK biçimde) kısa devre oluyor.
    Yani anladığım kadarıyla kablo ÇAPRAZ DEĞİL.
    O halde problem kabloda değil.

Demek istediğimi anlatabilmişim, sevindim. Anlatmak istediğim biçimde kontrol etmişsiniz ve dediğiniz gibi kontrol edince düz olduğunu anlıyoruz.
  • birde çapraz kablo kullanarak programlamayı denermisin yada programlaytıcı üzerinde led varmı pc ye takınca yada okuma silme işlerini yaptırırken led yanıyor mu
  • arakdaşlar bütün ayarları anlatmış; sorun çözülmüyosa ayarlara rağmen kablodandır 1 metreden uzun kablolar parazit kapabiliyo, Koaksiyel ethernet kablosu ile iki adet RS 232 prot ile yeni bir kablo yapabilirsin yada direk kartın üzerindeki portun vida yuvalarını söküp ters tarafından tak sonra kartı ara kablo kullanmadan direk pcye tak büyük ihtimalle sorun çözülecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.