Şimdi Ara

yardım lutfen!scan dısk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım açılırken scan dısk yapmaya baslıyo.oldukca uzun suruyo yaklasık 20 dakkayı buluyo.dosyaların degıstırıldıgını soyluyo.bu ıslem bıtınce buldugu dosya numarasını gosterıp."kotu kumeler dosyaya donusturuluyo diyor"bunun nedenı bad sektor mu yardımcı olursanız sevinirim

• bad sector gibi gözüküyor.Önerim daha profesyonel bir disk yazılımı ile tarama yapman.
  • tavsiyem
    - bütün diskler için sıkıştırmayı kaldır
    - bütün diskler için sistem geri yüklemeyi kaldır
    - bütün diskleri "disk temizle" ile temizle(bütün dosyaları)
    - bir reg cleaner programı ile kayıt defterini temizle
    - tüm diskler için tarama yaptır

sorun hallolması lazım

devam ediyorsa
    bozuk kümeler neymiş onlara bi bak
    belki dosya ve klasör isimlerinde uygunsuz karakter yada hatalı boyut bildirimi olabilir
    bu tür dosyaları gereksiz ise sil

sorun kalmaması lazım

kolay gelsin
  • dedıklerını yaptım sımdılık sorun yok gıbı sagolasın.ama aynı hatalar gecen hafta da olmustu.bılgısayara format atamıyodum en son care low level yaptım ama aynı seyler dunde tekrarladı.en ıyısı ben bı hdd alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asamet021 -- 4 Ocak 2007; 13:16:12 >
  • hocam hdd nin bir ayağı çukurda haberin olsun ... sen şimdiden bütçe çalışmalarına başlasan ii olur (dost acı söyler )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mechanical24

tavsiyem
    - bütün diskler için sıkıştırmayı kaldır
    - bütün diskler için sistem geri yüklemeyi kaldır
    - bütün diskleri "disk temizle" ile temizle(bütün dosyaları)
    - bir reg cleaner programı ile kayıt defterini temizle
    - tüm diskler için tarama yaptır

sorun hallolması lazım

devam ediyorsa
    bozuk kümeler neymiş onlara bi bak
    belki dosya ve klasör isimlerinde uygunsuz karakter yada hatalı boyut bildirimi olabilir
    bu tür dosyaları gereksiz ise sil

sorun kalmaması lazım

kolay gelsin

bu dedıklerını yaptım ama sorun hala devam edıyo sorunu baska nasıl cozebılırım bılen varsa yardım etsın yada ugrasmadan bı hdd alayım

• hocam önce START menüsünden PROGRAMS * MS-DOS PROMPT komutunu çalıştırın. DOS penceresi ekrana gelince C:\ klasörüne geçin ve burada
    EDIT MSDOS.SYS
    Komutunu çalıştırın. Ekranda EDIT programının içerisinde MSDOS.SYS dosyasının açıldığını göreceksiniz. Burada [OPTIONS] bölümüne örnek resimde de görüldüğü gibi
    AUTOSCAN=0
    Satırını ekleyin. Dosyayı kaydedin, EDIT programını ve DOS penceresini kapatın. Bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda tekrar SCANDISK yapmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.