Şimdi Ara

[Yardım]Phenom II X4 945 + MA790XT-UD4P AM3 + DDR3 1600 Mhz 2x2 Overclock Potansiyeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar sistemi almadan önce merak ettiğim şeyler var sistemi şöyle toparladım...

Phenom II X4 945 AM3 3.0GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    MA790XT-UD4P AM3 AMD 790X + SB750 DDR3 Anakart
    ve Anakart ile uyumlu DDR3 1600 Mhz 2x2 bellekler

bu durumda istediğim şey 3.0 Ghz yi 3.4 yada öyle bir hıza taşımak bunu yaparken aynı anda ddr3 1600 Mhz Cl9 kullanabilmek. Bu sistemle Ramlar direk takınca 1600 de çalışırmı bu işlemci aynı anda 3.4 Ghz da stabil çalışırmı.

Değerli ilginiz için çok teşekkür ediyorum

• Ramler ilk taktığında 1333 de çalışacaklar ramlerin üzerinde yazan voltaj değerine çıkar ve ardından işlemcinin fsb yi arttır bu sırada ramlerinde frekansı artacak tabii ki 1600 mhz ye kadar yoluvar.Tabii bunu ufak adımlarla yapman lazım pcnin açılmadığı yerde işlemci ve nb voltajlarınada ufak dokunuşlar gerekli 3.5 a kadar çıkar tahmin ediyorum...
  • çok teşekkürler hocam biryanda da başka kaynaklardan bakınıyorum verdiğin bilgiler çok işime yaradı sağolasın
  • quote:

FSB: Artırırsan hem cpu frekansı hemde her bir fsb de 10mhz remler artar.
    raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.

O soğutucu ile o anakart ile rahat 4.2 görürsün, fsb artırarak oc yapacaksan remi 1333mhz cekip yapmaya baslıcaksın yoksa remlerin yüzünden boyle düşük işlemci frekansında kalırsın, başta bunu öğren. örnegin ben oc yapmadan 1333mhz cekiyorum 200fsb de 1600mhz oluyorlar yani fsb artırarak işlemciye oc yapıp remleri artırmamıs oluyorum.

Oca baslmadan Rem frekansını 1333mhz'e al. (200fsb yapıcaz 1600mhz de calısacaklar)
    fsb:200
    raito: 21
    (Bak voltaj ile oynama. Autoda dursun kendi verir.)

yani 4200mhz ediyor ve 1600mhz remleri kullanıcaksın remler kısıtlama yapmıyacak.

Umarım demek istedigimi anlamısındır.

i7 920 yaptıgım için bir yorumdur. FSB yaparsan rem mhz alakası hakkında bilgiler bulabilirsin.

• mert hocam dediklerini anladım peki sistemin bunları yapacak özelliklere sahip mi asıl öğrenmek istediğim budur. Bu anakart mesela dediğin gibi 4ghz ye ulaştırabilirmi beni yada dediğin verileri girebilirmiyim güzelce bu anakarta
  • Önce biosa girdiğinde ctrl+f1 yaparak bütün oc menülerini açmanız lazım ardından ayarlar zaten ilk menü içinden yapılıyor...
  • bu anakart hakkında desteğe ihtiyacım olacak bol bol :) sizdemi kullanıyorsunuz acaba bu kartı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet avatarımın altındaki sistem panelinden görebilirsin...
  • hocam memnunmusun bu 3 lemeden bende az önce sipariş ettim anakartla işlemciyi. iyi ettiğimi düşünüyorum 2x2 1600 ram düşünüyorum
  • benim ramlerle uyumsuz arada mavi ekran çıkarıyor ama idare ediyoruz işte.O yüzden ramlerin gigabyte'nin sitesinden uyumlu olup olmadığını araştırmalısınız.

http://download.gigabyte.ru/memory/mb_memory_ga-ma790x-ud4p.pdf
  • modeller karışmış sanırsam doğru adres şu olcakhttp://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memroy_ga-ma790xt-ud4p.pdf

bunu incelemiştim daha önceden de çok az sayıda ve markada 1600 mhz destekliyor liste güncelmi acaba yada burda yazmayanlar kesin ve kesin sorun mu çıkartıyor

ben iş yaparken mavi ekran çıkar yada donma yaparsa way halimize :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzantine3 -- 26 Kasım 2009; 9:42:42 >
  • Burada yazmayanlar kesin sorun çıkarır mı? Bilmiyorum fakat listede olmayan corsair marka ram e sahibim ve sık olamamakla beraber sadece windows açılışı sırasında mavi ekran alıyorum.Ayrıca 2000mhzlik kingston kullanıp sorun çıkmayanlarda var...Bunun için daha detaylı bilgi burda:http://forum.donanimhaber.com/m_30658135/tm.htm
  • Link için teşekkürler hocam çok işime yarayacak
  • ARKADASLA AYNI SİSTEMİ KULLANIYORUM HERSEYİM AYNI BENDE SADECE ram farklı ocz 1600 urban ops var . Sorunum su fsb yi bulamıyorum x15 ten yukarıyada cpu yu cıkaramıyorum mhz yi 3400 lere getirincede bu sefer ramler 1800 e cıkıyor 1600 e inmiyor nası yapıcam bu overclock u
  • yardım :(
  • Bios'a girdiğinizde ctrl+f1yapın bu gizli o/c bölümlerini çaçacak ramleri 1333'e çekin bütün voltaj ve çarpan ayarları çıkacak yanlız bu işlemcinin çarpanı kitli yada sizdeki black ed. bilemiyorum bu şekilde o/c ye başlarsanız ramleriniz problem çıkarmaz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.