iyi günler arkadaşlar benim sorunum sadece power suply fanı bugün işte fanların temizlik günüydü. hepsini temizlicektim baktım power fanı zor dönüyor(şöyle anladım dedim elimle bi döndürim 1 tur attı hemen durdu normalde öbür fanları elimle döndürdüğüm zaman 5 veya 6 tur atıyorlar) ayrıca zaten power fanı normal arıza olmadıgıdında dışarı acayip hava üflüyordu şimdi ise az hava üflüyor buda kasada cpunun ısınmasına falan yol açıyor ( yağ falan dök demeyin çünkü döktüm hatta içini bilem temizledim ama sorun kalkmadı).Bende power suply fanını değiştirim dedim ama power fanı 2 tane kablosu var ve bunlar lehimli bu fanı nasıl değiştiricim yardımlarını bekliyorum...
hadi arkaddaşlar ya şu fanı nasıl değiştirecem hakkında bi fikir verin
quote:
Orijinalden alıntı: anadolu444
hadi arkaddaşlar ya şu fanı nasıl değiştirecem hakkında bi fikir verin
Power Supply Fanının Amper değerlerinde başka bir Fan bul gücünü 4 Pin Molex'den alan.4 Pin Molex'de 2 kabloyla bağlandığı için bir sorun yaşamazsın.Kablonun ucundaki Metalleri koparıp Fanı söktüğün Power Supply fanının güç aldığı yere Lehimle.
power fanının amper degerini nasıl ögrencem onu bilmiyorum aga ya bide power fanının kablosunu tam olarak nerden keseyim (lehim yerine birbirine sarıp sonra siyah elektrik bantıyla bağlasam olmazmı)power fanına 2 kablo gidiyor 2 side aynı renkte ancak elimdeki fanın bi kırmızı bi siyah kablosu var bunları birbirine yanlış bağlasam fan çalışmaz.O yüzden diyorum power ın fanını kablosunu kesim sonra ucunu bantla bağlayım dursun öyle ve güç kaynağından çıkan 4 pinli kabloya fanı takıp sonra powera monte etsem daha iyi olmazmi(rica etsem resimli bir anlatım falan yapabilirmisin)
quote:
Orijinalden alıntı: murat121
power fanının amper degerini nasıl ögrencem onu bilmiyorum aga ya bide power fanının kablosunu tam olarak nerden keseyim (lehim yerine birbirine sarıp sonra siyah elektrik bantıyla bağlasam olmazmı)power fanına 2 kablo gidiyor 2 side aynı renkte ancak elimdeki fanın bi kırmızı bi siyah kablosu var bunları birbirine yanlış bağlasam fan çalışmaz.O yüzden diyorum power ın fanını kablosunu kesim sonra ucunu bantla bağlayım dursun öyle ve güç kaynağından çıkan 4 pinli kabloya fanı takıp sonra powera monte etsem daha iyi olmazmi(rica etsem resimli bir anlatım falan yapabilirmisin)
Kabloyu yarısından kesip Fanın kablosuyla birleştirsende olur.Ama lehimle yapılan kadar emniyetli olmaz.Neyse o senin tercihin.Diğer dediğin şekilde bir alternatif olabilir.Yani 4 Pinli fanı power supply'dan çıkan güç çıkışlarına bağlayıpda kullanabilirisn.. Bu arada neyin resimli anlatımını istiyosun anlayamadım ?
hmss anladım peki power fanını değiştirmek sıkıntı yaratırmı ki veya bozukluğunu düzeltemezmiyim?
quote:
Orijinalden alıntı: murat121
hmss anladım peki power fanını değiştirmek sıkıntı yaratırmı ki veya bozukluğunu düzeltemezmiyim?
Herhangi bir sıkıntı yaratmaz..Bozukluğunun ne olduğunu anlayabilirseniz sıkıntı hakkında çözüm yolları üretebilirsiniz.Ama en sağlıklı ve kolay yolu fanını değiştirmek..
Herhangi bir sıkıntı yaratmaz..Bozukluğunun ne olduğunu anlayabilirseniz sıkıntı hakkında çözüm yolları üretebilirsiniz.Ama en sağlıklı ve kolay yolu fanını değiştirmek..
fanı değiştirmek daha iyi bencede çünkü ne yaptım ne ettim hiç bi işe yaramadı içini açtım fanın göbeğini yağ falan damlattım sorun aynı devam ediyor bu 4 pinli bağlantılardan 2 si boş bunlarada fan takmayı düşünüyordum bu yüzden mecbur lehim atarak fanı takmam lazım. bide benim alacağım fanın mA değerleri ile Psunun kendi fanının mA değerleri farklı olursa bi sıkıntı yaratırmı keşke bi resimli anlatım olsa bi sitede ona bakarak yapardımda yok mlasef. lehim yapmayıpta kabloyu kesip + ile + yı - ile - si bağlayıp sonrada elektrik kablosu ile bağlasam daha garanti olmazmı(bu yöntemde tek korktugum nokta + ile - leri karıştırıp bi problem yapmam bunu bana en ince detayına kadar anlatabilecek varmı arkadaşlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme