Şimdi Ara

YARDIM!! SATA HDD yüyünden xp pro kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 arkadaşım yeni laptop aldı. İkisinede xp home kurulu geldi. Biz xp pro kurmaya çalıştık ama olmadı.
    SATA hdd yüzünden sorun çıkıyor. Bu işi becerebilen varsa yardımcı olabilir mi ? Laptopla birlikte gelen
    recoverydeki home kurulabiliyoruz ama normal bir pro kuramıyoruz. Bilen arkadaşlar varsa yazsın lütfen.

• Yok mu yardımcı olabilecek arkadaş? Hiç kimsenin başına böyle birşey gelmedimi yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: fxulusoy

2 arkadaşım yeni laptop aldı. İkisinede xp home kurulu geldi. Biz xp pro kurmaya çalıştık ama olmadı.
    SATA hdd yüzünden sorun çıkıyor. Bu işi becerebilen varsa yardımcı olabilir mi ? Laptopla birlikte gelen
    recoverydeki home kurulabiliyoruz ama normal bir pro kuramıyoruz. Bilen arkadaşlar varsa yazsın lütfen.

Benzer bir sorunu geçen hafta ben de yaşadım, ama sonunda çözdüm
    Benim HP Pavilion dv5198ea da Türkçe Windows XP Home yüklü gelmişti. SATA driverlarını HP'nin sitesinden indirdim, normalde windows yüklerken bir yerde F6'ya basarak bu driverları floopy disketten yüklemeniz gerekiyor ama laptopta dahili floopy disket sürücü olmadığı ve USB'den bağlanan harici floopy disket sürücüyü tanımakta sorun çıkacağı için ben şöyle yaptım:

BIOS ayarlarında SATA'yı disabled yaptım. İngilizce Windows XP Professional kurulduktan sonra aygıt yöneticisine girip HP'nin sitesinden indirdiğim driverlarla sistemi güncelledim, tekrar BIOS'a girip SATA enabled yaptım.

• Cevap için teşekkürler sakyuz
    Arkadaşın HP si DV5298EA (RE293EA). Bizde bios tan sata yı kapatıp yükledik ama windows
    açılmadı bu seferde. Biz tekrar deneyip uğraşçaz olması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakyuz

quote:

Orjinalden alıntı: fxulusoy

2 arkadaşım yeni laptop aldı. İkisinede xp home kurulu geldi. Biz xp pro kurmaya çalıştık ama olmadı.

Benzer bir sorunu geçen hafta ben de yaşadım, ama sonunda çözdüm
    Benim HP Pavilion dv5198ea da Türkçe Windows XP Home yüklü gelmişti. SATA driverlarını HP'nin sitesinden indirdim, normalde windows yüklerken bir yerde F6'ya basarak bu driverları floopy disketten yüklemeniz gerekiyor ama laptopta dahili floopy disket sürücü olmadığı ve USB'den bağlanan harici floopy disket sürücüyü tanımakta sorun çıkacağı için ben şöyle yaptım:

BIOS ayarlarında SATA'yı disabled yaptım. İngilizce Windows XP Professional kurulduktan sonra aygıt yöneticisine girip HP'nin sitesinden indirdiğim driverlarla sistemi güncelledim, tekrar BIOS'a girip SATA enabled yaptım.

Merhaba,

atni sorunla ben de karsilastim ve su anda format atilmis bilgisayarima (ayni model) windows xp pro kuramiyorum. BIOS tan SATA disabled yapmak icin biosa girdim ancak oyle bir oyellik bulamadim, nasil yapacagim konusunda yardimci olabilir misin?

simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurgr -- 4 Mart 2007; 20:08:01 >

• Bahsettiklerin için çok teşekkürler, sonunda windows xp pro kurmayı başardım ve bunları kendi bilgisayarımdan yazıyorum ancak şimdi başka bir sorunum var, SATA enabled yaptığım zaman bilgisayar açıldığında wiondows yükleniken bilgisayar kendini resetliyor. SWSETUP dosyasından neredeyse bütün sürücüleri yükledim ama hala aynı durum, hp software update de yaptım ama değişen bir şey yok. üstüne bir de pci device şeklinde sürekli gözüken ve ne olduğunu bilemediğim bir sürücü var device management listemde.

bu konularda ne yapabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.