İş yerinde ki bilgisayarımdan müşterilerime daha büyük ekrandan sunum yapabilmek için ek olarak lcd tv aldım. Sorunum ise şu; tv'ye ekran kartından hdmi ile bağlantı yapıldı. Bilgisayarımda lcd'den tanıtım yapıyorum ama haliyle o anda ne yapıyorsam lcd'de de o gösteriliyor. Ben ise lcd'den ayrı bilgisayarımda ayrı görüntü almak istiyorum bu mümkün mü?
Yani 2 farklı masaüstü oluşturmak, biri lcd'den sunum yaparken diğerinden ben, kendi monitörümden işlerimi yapmak istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
Aklıma şu geldi, bilgisyarımda Ati Radeon HD 4350 ekran kartı takılı. Aynı anda o/b ekran kartımı da tanıtabilir miyim? Biri doğrudan lcd'ye bağlı, diğeri monitöre. (çok mu fanteziye kaçtım? )
Ya da bildiğiniz başka yöntem varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler..
ayrı görüntü tabiki alabilirsiniz. Catalyst control center dan tanıttığınız LCD TV yi görüyorsunuz ilk önce görüntüyü aktarın daha sonra LCD nin üstüne sağ tıklayınca menü açılıyor orda olması lazım ayarının. Son sürücüleri yükleyin ilk önce ondan sonra deneyin. Ben nvidia kullandığım için pek yardımcı olamayacağım ama O/B ekran kartıyla uğrasmayın zaten olmaz heralde. ATI kullanan arkadaslar daha yardımcı olabilirler. dediğim menü bu ordaki Ok a tıklarsan menü açılıyor
bana iki farklı masaüstü oluşturma işi karışık gibi geldi aslında çok güzel birşey olsa ne güzel olur....ben bi ara daha farklı birşey görmüştüm biri aynı hem lcd hem monitöre bağlamış lcd den ekranı ikiye bölmüş indirilen bi program ekranın ortasından çizgi iniyor çizgiden sağ tarafı sadece tv de gözüküyor lcd den ise hem sağ hem sol gözüküyor ama nasıl oluyor bilemiyorum işte :S
İlginiz için teşekkür ederim arkadşalar.
JeFFreY.JeY dediğin gibi ati'nin özelliklerine girdim. Biraz karıştırdım tam istediğim gibi olmasada istediğime yakınını elde ettim sayılır.
2. monitör olarak lcd otomatik tanımlıydı zaten. Ona "masa üstünü uzat" gibi bi komut vardı. Tıkladım, masa üstü diğer monitöre/lct tv'de geçti. Uzayan ve de boş kalan kısmına fotoğrafları attım. Orada fotoğraflar açıkken diğer kısımda kendi programımı kullanıyorum. İşte tek sorun diğer tarafta fotoğrafların otomatik sunumu olmuyor, müşteriye göstereceğim zaman elle geçişlerini sağlıyorum. Bu da işimi % 70 görüyor.
Tek bilgisayar 2 farklı monitör, 2 farklı masaüstü olsaydı çok iyi olurdu.