Şimdi Ara

Yardım!!! VTX VGA 1GB ATI R HD 4850 DDR5 256BIT vs ASUS VGA 2GB GT420 128BIT DDR3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistem topluyorum ama ekran kartı

VTX VGA 1GB ATI R HD 4850 DDR5 256BIT

nasıldır bilen var mı? ben pek bilmiyorum yada şunu mu tercih etmeliyim

ASUS VGA 2GB GT420 128BIT DDR3

Toplamak istediğim sistem

AMD CPU AMD Desktop FX-Series X6 6300 3.5GHz AM3+
    MSI SC-AM3+,AMD 970-SB950,SES,LAN,SATA,DDR3 2000
    KINGSTON 8 GB, 1600MHz, DDR III, Value Memory
    Toshiba 1TB 7200rpm SATA3 32MB HDD
    VTX 1GB HD4850 256Bit DDR5 Ekran Kartı
    DARK OPTIMUS ATX-Micro ATX USB 3.0 12cm Fan İç-Dış Siyah KASA 550W
    LG 24X, Super Multi DVDRW, Dahili, SATA, Kutusuz, Siyah

• hd 4850 oldukça eski bir kart ve gt 420 de güncel oyunlarda fazlasıyla yetersiz kalacaktır.

en düşük şöyle bir şey alabilirsiniz
    http://www.vatanbilgisayar.com/r7-250-oc-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

hd 4850 oldukça eski bir kart ve gt 420 de güncel oyunlarda fazlasıyla yetersiz kalacaktır.

en düşük şöyle bir şey alabilirsiniz
    http://www.vatanbilgisayar.com/r7-250-oc-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

ikisini de tavsiye etmiyorsunuz yani. Peki Asus yerine Powercolor daha mı iyi genel olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: trocki

Arkadaşlar sistem topluyorum ama ekran kartı

VTX VGA 1GB ATI R HD 4850 DDR5 256BIT

nasıldır bilen var mı? ben pek bilmiyorum yada şunu mu tercih etmeliyim

ASUS VGA 2GB GT420 128BIT DDR3

Toplamak istediğim sistem

AMD CPU AMD Desktop FX-Series X6 6300 3.5GHz AM3+
    MSI SC-AM3+,AMD 970-SB950,SES,LAN,SATA,DDR3 2000
    KINGSTON 8 GB, 1600MHz, DDR III, Value Memory
    Toshiba 1TB 7200rpm SATA3 32MB HDD
    VTX 1GB HD4850 256Bit DDR5 Ekran Kartı
    DARK OPTIMUS ATX-Micro ATX USB 3.0 12cm Fan İç-Dış Siyah KASA 550W
    LG 24X, Super Multi DVDRW, Dahili, SATA, Kutusuz, Siyah

Artık ddr3 kart alınmaz kardeşim ikiside çöp. Bütçeni söyle önerelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • trocki T kullanıcısına yanıt
    markadan öte model anlamında bu r7 250 gt 420den çok daha güncel bir kart.

burada asus olanı da varmış
    http://www.gold.com.tr/asus-r7-250-1gd5-1gb-ddr5-128bit-hdmi-ekran-karti_u

iki markanın servisini de çizgi elektronik veriyor bildiğim kadarıyla asus içinizi rahat tutacaksa asus alabilirsiniz.
  • hdd den ya da kasadan v.s. kısıp ekran kartına daha çok bütçe ayırın derim. Oyun için sistem kuruyorsanız ekran kartı bu işin kalbidir.
  • O ram biraz fazla 4gb yeter ayrıca ekran kartı çöp en az hd7770 almasınız ayrıca bütçe ne kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

hdd den ya da kasadan v.s. kısıp ekran kartına daha çok bütçe ayırın derim. Oyun için sistem kuruyorsanız ekran kartı bu işin kalbidir.

quote:

hdd den ya da kasadan v.s. kısıp ekran kartına daha çok bütçe ayırın derim. Oyun için sistem kuruyorsanız ekran kartı bu işin kalbidir.

Bütçe 1200 max. 1300tl arkadaşlar Ram'dan kısıp ekran kartına yükleneyim diyorum. Kasa zaten min. seviyede fiyat olarak en aşağı everest...Oyun çok oynamıyorum ama yeni bilgisayarla oynamayı düşünüyorum tabiki öyle çok kasacak oyunlarla filan ilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trocki

quote:

quote:

Bütçe 1200 max. 1300tl arkadaşlar Ram'dan kısıp ekran kartına yükleneyim diyorum. Kasa zaten min. seviyede fiyat olarak en aşağı everest...Oyun çok oynamıyorum ama yeni bilgisayarla oynamayı düşünüyorum tabiki öyle çok kasacak oyunlarla filan ilgim yok.

AMD ATHLON X4 640
    GIGABYTE UD3P
    SAPPHIRE 7770 1GB GDDR5
    CORSAIR XMS3 2X4
    XIGMATEK ASGARD 382PURE 500W
    WD GREEN 1TB 64MB CACHE (30TL az vericem diye 500GB almayın.)

Sistemi aldıktan sonra bana özel mesaj atın, bu fiyata bundan iyisi yoktur iddia ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hayır bakın bir parçaya çok yüklenip diğerlerini en düşük alıyım falan demeyin. Her parça bir birine bağlı , o yüzden kısmak değilde her bir parçayı kendi işinizi görecek şekilde ayarlamanız lazım. R9 280x ya da Gtx 770 ya da üst model alıp işlemciniz aşağı kalırsa sorun olur. İyi bir kasa ve güç kaynağı da ekran kartı için önemlidir. Dengeyi iyi ayarlayın yoksa aldığınız kartı verimli bir şekilde kullanamazsınız.
  • quote:

Hayır bakın bir parçaya çok yüklenip diğerlerini en düşük alıyım falan demeyin. Her parça bir birine bağlı , o yüzden kısmak değilde her bir parçayı kendi işinizi görecek şekilde ayarlamanız lazım. R9 280x ya da Gtx 770 ya da üst model alıp işlemciniz aşağı kalırsa sorun olur. İyi bir kasa ve güç kaynağı da ekran kartı için önemlidir. Dengeyi iyi ayarlayın yoksa aldığınız kartı verimli bir şekilde kullanamazsınız.

Anladım. Peki kasayı min. kaç W almam gerekir. Yani 400W yada 500W işimi görür mü? önerenler şimdiye kadar 550W aşağı düşmediler.
  • Bende de 550w psu var ,sorun yaşıyorum şu an. Güç kaynağı alırken hemen 550 ya da 600watt yazanı almayın önce inceleyin. Bu meretlerin 12volt kanalından çıkış amperleri en önemli şey. Verimlilik buna göre değerlendiriliyor. Güç kaynağının adını yazıp özellikleri deyin google da çıkar zaten. 12 volt kanalından yüksek amper değeri verirse verimlilik iyidir.

Örnek :

650 watt güç kaynağı = 12 volt kanalında 32 amper veriyor ise ; 12*32= 384 watt netidir.
    600 watt güç kaynağı = 12 volt kanalından 42 amper veriyor ise; 12*42= 504 watt netidir.

bu durumda 600 wattlık güç kaynağı marka ve kalitesine göre 650 likten daha verimlidir.

Kasanın soğutması iyi olmalı, tompalam bilgisayarlarda parçalar orta üst seviyeye yakın olursa ısıyı kontrol etmek gerekir. Everst markasına sıcak bakan pek yoktur forumda. Daha çok corsair ,coler master ,zalman markalar ön planda. Zalman bakmanızı çneririm bende fiyatları makul şu aralar Z3 Z5 bakabilirsiniz.

• quote:

Bende de 550w psu var ,sorun yaşıyorum şu an. Güç kaynağı alırken hemen 550 ya da 600watt yazanı almayın önce inceleyin. Bu meretlerin 12volt kanalından çıkış amperleri en önemli şey. Verimlilik buna göre değerlendiriliyor. Güç kaynağının adını yazıp özellikleri deyin google da çıkar zaten. 12 volt kanalından yüksek amper değeri verirse verimlilik iyidir.

Örnek :

650 watt güç kaynağı = 12 volt kanalında 32 amper veriyor ise ; 12*32= 384 watt netidir.
    600 watt güç kaynağı = 12 volt kanalından 42 amper veriyor ise; 12*42= 504 watt netidir.

bu durumda 600 wattlık güç kaynağı marka ve kalitesine göre 650 likten daha verimlidir.

Kasanın soğutması iyi olmalı, tompalam bilgisayarlarda parçalar orta üst seviyeye yakın olursa ısıyı kontrol etmek gerekir. Everst markasına sıcak bakan pek yoktur forumda. Daha çok corsair ,coler master ,zalman markalar ön planda. Zalman bakmanızı çneririm bende fiyatları makul şu aralar Z3 Z5 bakabilirsiniz.

DARK OPTIMUS ATX-Micro ATX USB 3.0 12cm Fan İç-Dış Siyah KASA 550W düşünüyorum fiyat olarak da iyi geldi..Bir ekran kartı olarak

PowerColor VGA 1GB ATI HD 6790'a ne dersiniz. Olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorum fiyatları yoksa çok kasacak beni

dark optimus kaç lira bilmiyorum ama Zalan Z3 120 Tl civarı. Ekran kartı olarak 7*** serisine bakın derim.
  • quote:

Bende de 550w psu var ,sorun yaşıyorum şu an. Güç kaynağı alırken hemen 550 ya da 600watt yazanı almayın önce inceleyin. Bu meretlerin 12volt kanalından çıkış amperleri en önemli şey. Verimlilik buna göre değerlendiriliyor. Güç kaynağının adını yazıp özellikleri deyin google da çıkar zaten. 12 volt kanalından yüksek amper değeri verirse verimlilik iyidir.

Örnek :

Özelliklerinde
    Max. Çıkış Değerleri: 12V1: 21A , 12V2: 18A , +5V: 18A ,
    +3.3V: 22A

yazıyor. Kasteddiğiniz şey bu mu?

12v 21a ise 12*21 = 252 watt eder. yani işe yaramaz. alacağınız ekran kartını internetten araştırıp , özelliklerinden minimum watt değerini öğrenmelisiniz. Ona göre uygun psu ya bakarız.
  • quote:

12v 21a ise 12*21 = 252 watt eder. yani işe yaramaz. alacağınız ekran kartını internetten araştırıp , özelliklerinden minimum watt değerini öğrenmelisiniz. Ona göre uygun psu ya bakarız.

Şöyle bir şey tasarladım. Sizin dediğiniz kasada güç kaynağı mevcut değil bende kasayla güç kaynağını ayrı ayrı almayı düşündüm

Dark Sub-Zero SSD Ready ATX Siyah Oyuncu Kasası (DKCHSUBZER...
    Amd FX-6300 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci
    MSI 970A-G43 AMD 970 Soket AM3+ DDR3 2133MHz(OC) ATX Anakart
    Kingston HyperX Black 4GB 1600MHz DDR3 Ram (KHX16C9B1B/4)
    Powercolor Amd Radeon HD7750 1GB 128Bit GDDR5 (DirectX 11.1...
    High Power ECO 600W Aktif PFC Yüksek Verimli Gerçek Güç Kay...
    Asus 24X DRW-24F1ST/BLK SATA Siyah Kutusuz DVD-RW

toplam 1214tl
    hepsiburada da
    kargo hariç

Aslında fiyatlarını da yazarsanır yanlarına daha iyi olur. Öncelikle şu söyleyim parçalar iyi ama ekran kartının 1gb 128bit olması biraz kötü bence. Eğer rakamları olsaydı başka alternatiflere yönlendirebilirim.
  • quote:

Aslında fiyatlarını da yazarsanır yanlarına daha iyi olur. Öncelikle şu söyleyim parçalar iyi ama ekran kartının 1gb 128bit olması biraz kötü bence. Eğer rakamları olsaydı başka alternatiflere yönlendirebilirim.

Dark Sub-Zero SSD Ready ATX Siyah Oyuncu Kasası (DKCHSUBZER...112,04 TL
    Amd FX-6300 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci 265,89 TL
    MSI 970A-G43 AMD 970 Soket AM3+ DDR3 2133MHz(OC) ATX Anakart 175,62 TL
    Kingston HyperX Black 4GB 1600MHz DDR3 Ram (KHX16C9B1B/4) 90,65 TL
    Powercolor Amd Radeon HD7750 1GB 128Bit GDDR5 (DirectX 11.1...233,24 TL
    High Power ECO 600W Aktif PFC Yüksek Verimli Gerçek Güç Kay...105,07 TL
    Asus 24X DRW-24F1ST/BLK SATA Siyah Kutusuz DVD-RW 46,96 TL

Güç kaynağı çok verimli değil onu değiştirebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/hd6790-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html ekran kartı bu da olabilir. Bu ekran kartları fazla güç harcamaz .

http://forum.donanimhaber.com/m_74620855/tm.htm 60 watt falan.

Zamanla değiştiririm derseniz ekran kartı şu an için ideal. Güç kaynağını verimi yükseklerden bakın derim.

http://www.vatanbilgisayar.com/zs-serisi-80plus-550w-guc-kaynagi.html 456 watt gerçek çıkışlı bendeki psu bundan sessiz. indirimli sistelerde de bulabilirsiniz.

İşlemci ve anakart iyi msi anakartları sorun yaratıyor diyorlar ama kullanmadığım için bilmiyorum. Asus marka bakın fiyatları uygun varsa.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.