Şimdi Ara

YARDIMA İHTİYACIM VAR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene erciyes diş i kazandım. Hedefim tıptı olmadı çok çabaladım ama mat yüzünden kazanamadım. Mat ım liseye kadar berbattı bunun sebebi de çok okul değiştirmem ve hocalarımın iyi olmaması. Lisede kendim çalıştım çabaladım iyileştirmek için ama ne yapsam da lys de 45 net yapabildim. Tıp için çok çok düşük biliyorum. Aklımda tıp hariç alternatif bir şey yoktu en mantıklı diş olduğu için onu yazdım ailem %50 tıp ücretini karşıyalamayız dedi mecbur kaldım. Aslında mezuna kalacak gücüm de yoktu. Hayal kırıklıklarından bıktım artık yine olmazsa diye korktum. Her neyse asıl konuya gelelim arkadaşım erciyes beslenme ve diyetetik kazandı ama o diş istiyordu. Sınava tekrar gireceğini söyledi kaydını da yaptırdı ama. O söyleyince acaba ben de mi denesem diye düşündüm baya bir zamandır da düşünüyorum. Puan kesilecek diş zaten tıp kadar zor bir de mat ımın kötü oluşu da dezavantajlar. Kafam çok karışık akdeniz üniversitesini istiyordum hep acaba diyorum diş te kalıp en azından istediğim akdenize mi geçmeye uğraşıyım yoksa tıp için tekrar mı denesem? Babam tıp çok zor boşver zamanla alışırsın diş e diyor ama o öyle dedikçe ben üzülüyorum. Derdim bu işte buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

• Diş mükemmel bir meslek, sevdiğiniz işi yapın hocam. Etklemesin kimse sizi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TolgaReis_24 T kullanıcısına yanıt
    Diş te kal mı diyorusun yani?
  • Bana kalsa tıp için o telaş çekilmez. Akdeniz fikri daha mantıklı geldi ama kendini 10 sene sonra nerde görmek istiyorsan ona göre hareket et. Senelerce oku tusa gir, yok asistanlık felan çekemem hayatta şahsen..

• TolgaReis_24 T kullanıcısına yanıt
    Onlar da ayrı bir sorun doğru söylüyorsun. Çok sağol hocam
  • Hocam otur düşün gerçekten tıpı istiyor muyum yoksa tıpın ismini mi istiyorum diye, ki bence diş de çok güzel bölüm ama heves olmadıktan sonra anlamı da kalmıyor tabi istersen her şey mümkün hocam

• marylou M kullanıcısına yanıt
    Kendimi hep doktor olarak hayal ettim şimdiye kadar. Dişte de doktorsun ama hep kalp doktoru filan olmak istemişimdir. Hocam evet imkansız değil kazanmak ama kırık obp nin ne kadar atacağını kestiremiyorum hem zaten mat da iyi sayılmaz kendim evde onu ne kadar geliştirebilirim ayrıca diş te okurken de çok zor gibi hazırlanmak çünkü internetten baktığım kadarıyla tıptan belki daha zor çünkü hem teorik hem pratik dersler olduğu için ikisi bir zor yürüyormuş. Velhasıl iki ucu ... değnek derler ya o hesap benimki.
  • brkkcr001 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam zor bir durum cidden,tıpa kesin karar verirseniz ikisi bir yürümez zaten dişi tamamen gözden çıkarıp oturup ygs-lys çalışmanızı öneririm mezun gibi,ben siz olsam diş de şansımı denerdim inşallah doğru kararı verir huzuru yakalarsınız

• marylou M kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam yorumun için sağol.
  • dostum hayallerinden vazgeçme. ben itu de genetik okuyordum 15k ile bogaziçi genetik gelmeyince itu genetikte kaldım. açıkçası pek fazla istediğim bi bölüm değildi genetik hep tıp istiyordum ancak sınavda istediğim sonucu alamayınca sinirlenip diş hekimliği falan da yazmayıp yaptık bi hata yerleştik itu genetiğe. inanması zor ama Okulun ilk günü bölümü bırakmayı kafaya koydum hazırlığı okudum . 1. sınıfta hem okul hem ygs lys yurutmeye calıştım. 1. dönemde anladım ki iki iş birden yurumeyecek ocak ayında kaydımı dondurdum memlekete donup sıkı bi şekilde sınava hazırlandım.Allah yardım etti ygs de 5k lys de mf3 4k mf4 5k yaptım. bu süreç benim içinde sıkıntılı oldu ancak iyi ki diyorum üniversiteye yerleştiğim ilk yıl tıp fakultesini kazanamamışım çünkü kan gormeye bile dayanamıyorken biyolojiye yatkınlığım yokken sırf popülaritesi uğruna tıp yazacaktım belkide üniversite de yıllarımı hiç edecektim. her işte bir hayır vardır sen sakın hayallerinden vazgeçme. ileride pişman olma. okulu bırakmayı falan da dert etme herşey olacağına varıır.

• Debrogliee kullanıcısına yanıt
    şimdi nereyi yazdın

• itü uçak mühendisliği
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.