Şimdi Ara

Yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bana yedek astsubay çıktı ama ayağım kırık kasım celbine yetişemiycem. İstanbul/tuzla kazandım, oradaki askerlik şubesi aradım askerliğimi sağlık raporu alıp ertelettirirsem eğer er’e düşer mi diye sordum, o da düşer dedi ama bazılarıda hakkın korunur diyor. Ne yapmam lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/5d8eb4da9dbf4f32a12da9390026ad2f
    quote:

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 31 Ekim 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

7179 sayılı Askeralma kanununda madde 23 "sevke ilişkin mazeret halleri" var.
    www.msb.gov.tr
    Sevke İlişkin Mazeret Hallerinde Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevke-iliskin-mazeret-hallerinde-erteleme-islemleri

b bendinde
    quote:

b. Kendisinin herhangi bir sağlık kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

Sizin mazeretiniz var, ere düşmemesi lazım.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam istirahat raporunu ne zaman alıyım? Bir an önce erteletmek lazım. Askeralma şubesi bana 5 kasımdan itibaren gel dedi ama daha erkende gitsem olur mu?

• 14 kasıma kadar süreniz var, bir an önce hallediniz. Herhalde 5 kasıma sevk belgelerine erişim açılacak, ondan söylemiştir.

Raporu kaç aylık almam gerekiyor? Şubata 4 ay var, 4 aylık mı almalıyım yoksa mesela 6 aylık alıp şubat celbi geldiğinde ertelemeyi bozdurmam mı lazım? Nasıl yapabilirim?

• Onu iyileşme durumuna göre doktorunuzla konuşun. Olmadı, duruma göre uzatırsınız.

Ben doktorla konuştum şubatta gitsem olur mu dedim o zamana kadar iyileşir dedi yani şimdi mesela 4 ay alırım bu seferde bidahaki celp döneminden önce raporum falan biter bu seferde bakaya düşer miyim diye korkuyorum. İşte o yüzden fazladan rapor mu almam lazım onu bilemiyorum hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nurburak N kullanıcısına yanıt
    Kardeşim e devlete gir erteleme hakkıniz vardır yazıyorsa bugün mutlaka askerlik şubesine git ertele. Kasım celbi sevk kağıtlari aciklanamadan erteleme yapman lazim. Ben iki sefer erteme yaptım statü düşmedi. Eğer erteleme hakkın yoksa erteme yapamazsın zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askerlik erteleme hakkınız bulunmaktadır diyor ama benim tecil sürem doldu ekim ayında. Sağlık raporu almam gerektiği söyleniyor bana. Böyle yaparak tecil ettircem.

Hocam sağlık raporu da mazeret olduğu için hakkın korunmalı. Şubedekilerin çoğu saçma sapan memurlar adam seni başından atmak için en kolay cevabı veriyor, ben de bugün doğru bilgiye ulaşmak için ısrar ettim yoksa bana da belli olmaz deyip yollayacaktı sonra yetkili geldi de onayladı sorun olmaz diye.

benim tecil hakkım var mezuniyetten seninki gibi değil ama sağlık da bir hak senin elinde olan bir sebep değil sonuçta.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Peki raporu kaç aylık almam lazım şubat celbi için? Fazladan alsam ay olarak sonra zamanı gelince ertelemeyi mi bozduracam nasıl yapıyım? Şimdi raporun süresi celp tarihinden önce biterse sorun olur diye korkuyorum.

Hocam şimdi 1 aylık alsan zaten ilk celbe katılmamak için yeterli mazeret oluyor ve yedek subaylar 3 ayda 1 yani seni ertelediklerinde bu celbi geçince mecbur şubata kadar sistem sana hak vermeli.

Sağlık raporu bitince takip eden ilk sevke kadar hak verilir gibi bir şey yazıyordu msb erteleme yaz orada tablo resmi var.

Hatta şubeye git orada anlat derdini biraz ısrarcı ol yardım etsinler, dedikodu yapıp boş boş oturmaktan insanlara yardım etmenin görevleri olduğunu unutmuş çoğu yardım edince lütuf yaptıklarını zannediyorlar. Yani ilk olumsuz cevapta üzülme biraz ısrar et iyice kontrol etsinler veya daha yetkiliye sorsunlar.

Sen tam olarak nasıl tecil ettirdin? Yani kaç ay süreyle

• Askerlik kanunu madde 20'deki lisans mezunlarına verilen 2 yıllık erteleme hakkını kullandım hocam.

7 ay ertelendi otomatikman sen seçmiyorsun hakkın ne kadarsa o kadar erteliyor benim hazirana kadardı.

Ama daha erken bozabiliyorsun ben ocakta bozup şubatta gideceğim planım öyle.

Yani tecil hakkım vardı.

Anladım. O zaman ben Askeralma şubesine de sorayım eğer seninki gibi mesela 6 aylık alıp Şubat celbinde ertelemeyi bozdurabiliyorsam öyle yaparım yada 3 aylık alırım şubata geldiğinde ertelemem biter senin 1 aylıkta alsan dediğin mantıktaki gibi yaparım.

Askeralma şubesine gittim, beni aile hekimine yönlendirdiler ama aile hekimleride iş bırakma eylemi yapıyolar 3 gün boyunca kapalıymış. Benim işim cuma günü olcak ama heyet raporu almam gerekiyormuş. Heyet raporu ne zaman çıkar hemen alabilir miyim?

Hocam şimdi senin ayağın kırıksa zaten her türlü rapor verilmedi mi? O raporla zaten ertelemeleri lazım.

Ama kırık dediğin küçük bir çatlaksa felan onu bilemem, geçmiş olsun.

• Rapor verilcek her türlü ama benim 14/11/2024’e kadar askerle bağı yoktur yazıyor şimdi ben yedek subaylık kazandığım için eğer 14’üne yetişmezse bakaya düşeceğim raporu 14’ünden sonra versem statüm er’e düşmeyecek mi? @a-f-h hocam sende bir bakar mısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurburak -- 5 Kasım 2024; 17:4:43 >
  • Benim bildiğim kurul "muafdır veya değildir" kararını veren mercidir. Geçici erteleme vs işleri de mi onlara paslamışlar?

Grev şansızlık oldu, cuma sabahtan aile hekimine gidip sevki alırsınız. Cuma günü hastane işlerihallolursa en geç haftaya kurul toplantısına yetişirsiniz diye tahmin ediyorum. Kurul, haftada 1 kez toplanıyordur herhalde. Forumda gözden hastaneye sevk 5 günde muafiyet kararı çıkan olmuştu, ama doktor da yardımcı olmuştu diye belirtmişti.

Ekleme: olmadı ilçe sağlık müdürlüğü ile de görüşün, belki yardımları dokunur.
    Devlet hastanelerinde aile hekimi birimi oluyor, acaba onlar da mı grevde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 5 Kasım 2024; 18:36:26 >
  • İstirahat raporu için heyete çıkmam gerekmiyor mu? Bana öyle söylendi. Sadece ortopedi doktorundan rapor alsam yeterli olur mu yani? Bugün askerlik şubesine gittiğimizde özellikle görevli sordu siz hangi aile hekimine bağlısınız diye yani kayıtlı olduğum aile hekimine gitmem gerekiyormuş illa o yüzden bekleyeceğim cumaya kadar malesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.