Bildirim
yardıma ihtiyacım var...!!!!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
AWARD BIOS İçin:
1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.
1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran Kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir.Ekran Kartı, Ekran Kartı belleği hatası veya anakart ile ilgili bir problem de olabilir.
1 uzun 3 kısa: Yukarıdaki ile aynı.
Sürekli bipleme: Bellek veya görüntü hatası. İşlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.
AMI BIOS
1 Bip: Bellek tazeleme hatası
2 Bip: Bellek parite devre hatası
3 Bip: 64"base" RAM hatası
4 Bip: Sistem Saati hatası
5 Bip: İşlemci hatası
6 Bip: Klavye Denetçisi hatası
7 Bip: İşlemci veya anakart hatası
8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası
9 Bip: BIOS yongası hatası
10 Bip: CMOS Hatası
11 Bip: Önbellek Hatası
ALINTIDIR!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMXex -- 7 Mart 2006; 12:25:22 >
-
1 uzun biip Bellek tazelenmesinde hata yani hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir. diyor bilgisayar dili -
biosta kasa açık uyarısı seçeneğine bir bak. belki uyarı seçeneği enabled ise kasa açıldığında uyarı veriyor olabilir. -
yapma ya güç kaynağımı yapmayın yaw peki fiyatları nasıl güç kaynaklarının ortalama nekadar hiç bi fikriniz varmı veya arzanın başka yerlerden çıkabilir diyen varmı ????????????quote:
Orijinalden alıntı: _kılıç_
1 uzun biip Bellek tazelenmesinde hata yani hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir. diyor bilgisayar dili -
fatih arkadaşım ben pek pc den anlamam bios ne bana bi açıklarmısınquote:
Orijinalden alıntı: TaTaR__45
yapma ya güç kaynağımı yapmayın yaw peki fiyatları nasıl güç kaynaklarının ortalama nekadar hiç bi fikriniz varmı veya arzanın başka yerlerden çıkabilir diyen varmı ????????????
Alıntıları Göster -
quote:
fatih arkadaşım ben pek pc den anlamam bios ne bana bi açıklarmısın
Alıntıları Göster
tatar istersen sen hiç oralarını kurcalama bilmiyorsan. bir bilgisayarcıya götür bilgisayarı paşa paşa ver 20-30 ytl yapsınlar. yalnız kesinlikle tanıdık bir yere götür.quote:
Orjinalden alıntı: TaTaR__45
-
hadi ya saol yinede ama yinede merak ettim bios nedir???????????quote:
Orijinalden alıntı: faati2222
tatar istersen sen hiç oralarını kurcalama bilmiyorsan. bir bilgisayarcıya götür bilgisayarı paşa paşa ver 20-30 ytl yapsınlar. yalnız kesinlikle tanıdık bir yere götür.quote:
Alıntıları Göster
-
quote:
hadi ya saol yinede ama yinede merak ettim bios nedir???????????
Alıntıları Gösterquote:
ana bilgisayar ayarlarının yapıldığı yer ms-dos da mavi bir ekran f11 ile yada del ile açılıyor bakabilirsin ama kurcalama sakın
-
ya benim moniyör hiç açılmıyo hiç yani anlatabildimmi monitörün ışı yanı yanıp sönüyoquote:
Orijinalden alıntı: _kılıç_quote:
ana bilgisayar ayarlarının yapıldığı yer ms-dos da mavi bir ekran f11 ile yada del ile açılıyor bakabilirsin ama kurcalama sakın
Alıntıları Göster
-
o zaman ekran kartını bir konturol et ramlerine bak bunları temizleyip tekrar tak belki o zaman ekran gelebilirquote:
ya benim moniyör hiç açılmıyo hiç yani anlatabildimmi monitörün ışı yanı yanıp sönüyo
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kılıç_ -- 7 Mart 2006; 13:13:53 >
-
Dostum Ekran kartını iyice oturtamamış olabilirsin söz tekrar'dan iyice otuttur aynı işlemi ram'lara da uygula derim..bide bios'un pilini çıkar bi 5dk bekle tekrar tak öle bi dene belki düzelir,geçmiş olsunquote:
ya benim moniyör hiç açılmıyo hiç yani anlatabildimmi monitörün ışı yanı yanıp sönüyo
Alıntıları Göster
quote:
-
bios un pili nerde ?????????????????quote:
Orijinalden alıntı: BeiLan41
Dostum Ekran kartını iyice oturtamamış olabilirsin söz tekrar'dan iyice otuttur aynı işlemi ram'lara da uygula derim..bide bios'un pilini çıkar bi 5dk bekle tekrar tak öle bi dene belki düzelir,geçmiş olsun
quote:
Alıntıları Göster
-
quote:
bios un pili nerde ?????????????????
Alıntıları Gösterquote:
anakartın üstünde saat piline benzer bir pil var o -
Normal koluna taktığın saat'in pillerini düşün onun aygır gibin olanı biraz zor çıkar onu biraz çıkar 1-2 dk falan beklet tekrar tak sora bi dene ok?quote:
anakartın üstünde saat piline benzer bir pil var o
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: _kılıç_
quote:
AYrıca Kılıç senin imzaya hasta oldum güzel imza
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeiLan41 -- 7 Mart 2006; 13:34:20 >
-
bakın arkadaşlar durun ben arzayı birazda ayrıntılı anlatayımquote:
Alıntıları Göster
1= power düğmesine basıp kasayı açıyosun ve biiiiiib diye ötüyo
2= mönitörün ışı turuncu oluyo
ve monitör açılmıyo
-
dostum tamam işte dediklerimizi yapsana sırayla...1.bios'Un pilini çıkar biraz beklet tak dene..olmadıyse 2)ekran kartını çıkar tekrar sıkı bi şekilde tak dene..olmadıysa 3)Ram'ları çıkar tekrar sıkı ve güzel bi şekilde yerlerine otuttur,olmadıysa 4)hdd'nin kablolarını falan kontrol et iyi takmamış olabilirsin..olmadıysa gene 5)işlemciyi falan yokla güç kaynağına falan bak..ama sorun'U ilk 3 şıkta çözersin gibi geliyo banaquote:
bakın arkadaşlar durun ben arzayı birazda ayrıntılı anlatayım
ve monitör açılmıyo
Alıntıları Göster
quote:
ve monitör açılmıyo
-
ok saolun deneyiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!quote:
Orijinalden alıntı: BeiLan41
dostum tamam işte dediklerimizi yapsana sırayla...1.bios'Un pilini çıkar biraz beklet tak dene..olmadıyse 2)ekran kartını çıkar tekrar sıkı bi şekilde tak dene..olmadıysa 3)Ram'ları çıkar tekrar sıkı ve güzel bi şekilde yerlerine otuttur,olmadıysa 4)hdd'nin kablolarını falan kontrol et iyi takmamış olabilirsin..olmadıysa gene 5)işlemciyi falan yokla güç kaynağına falan bak..ama sorun'U ilk 3 şıkta çözersin gibi geliyo bana
quote:
ve monitör açılmıyo
Alıntıları Göster
-
daha da olmadı götür bir bilgisayarcıya hallettir ne kendini yoruyon hocamquote:
ok saolun deneyiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alıntıları Göster -
arkadaşlar size bütün samimiyetimle söylüyorum ilk defa internetten yardımlarınızla pc deki sorunu hallettim şu an kendi kasamla giriyorumquote:
ok saolun deneyiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- 4060 ti için işlemci
- geforce 940mx
- asrock anakart alınır mı
- sdram nedir
- lenovo laptop ilk şarj süresi
- mediatek dimensity 9300+
- ekran kartı sürücüsü güncelleme
- ryzen 7 9800x3d
- apu sistem nedir
- 256 tb ssd
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X