Şimdi Ara

yardıma ihtiyacım var beyler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler eylül ayı gibi yeni telefon almayı düşünüyorum malumunuz ben de herkes gibi iphone 5, htc one ve s4 arasında kaldım. 1,5 yıldır iphone 4s kullanıcısı olduğumu baştan belirtmek istiyorum kesinlikle fanboyluk yapmaya gelmedim lütfen cevaplarınızı yazarken buna dikkat ederek yazınız ve aynı şekilde fanboyluk yapmayınız.

aslında benim sormak istediğim şeyler biraz daha farklı olacak diğer arkadaşlardan, ama hadi bakalım.

öncelikle ekran büyük olsun istiyorum, oyunlarla pek aram yoktur fakat çok fazla müzik dinler, internette takılır, video ve resim çekerim.uygulamalar arası geçiş yaptığımda veya bi uygulamayı aşağı indirdiğinde menüye geçerken kasmayacak, internette sayfayı uzaklaştırıp yakınlaştırırken bile gram kasmayacak, 2-3 yıl geçmesine rağmen bu özellikleri yitirmeyecek bir telefon istiyorum.

şimdi bu dediklerime bakarak o zaman neden s2 değil de i4s aldın zamanında ya da madem ekran büyük olsun istiyorsun, neden iphone 5i listeye koydun diyeceksiniz, doğru.

neden iphone 5i koyduğumu söyleyeyim; 4si alışımın üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen telefon resmen ilk günkü gibi uçuyor daha 1-2 defadan fazla kasıp donduğunu görmedim. hiçbir kırığı, çiziği yok sıfır gibi hala sapasağlam. işte bu yüzden i5'i hala listemde bulunduruyorum. bir de apple 2,5 sene geçmesine rağmen desteğini hala iphone4ten çekmedi bu da büyük bir etken.

bu kısımda da telefonlarda beğenmediğim yönleri yazacağım ve birkaç soru soracağım.

bugün cevahir avm ye giderek hem s4 ü hem i5i hem de htc one'ı denemiş bulunmaktayım. htc one, internete girdiğimde ve sayfaya yakınlaştırdığımda hafif kasarak yaklaşıp uzaklaşıyordu bu özelliğini beğenmedim bir tek, o kasmayı engelleyemez miyiz?

galaxy s4 kusursuz duruyordu resmen gerek uygulamalar arası geçiş gerek kamerası interneti olsun. fakat s3 kullanan arkadaşlarımın hepsinin telefonu daha 1.yılını bitiremeden kasmaya başladı telefona uygulama,müzik vs yükledikçe. aynı şey s4te de gerçekleşir mi? en ufak bir kasmada bile deliren bir insan olduğum için bu çok önemli benim için

iphone5 in beğenmediğim sadece 2 yönü var 1.si şarjı s4 kadar dayanmıyor 2.si ise ekranı sadece uzatmışlar, genişletmedikleri sürece çok bir şey ifade etmiyor benim için. onun dışında kasa olarak s4ten daha sağlam ve ios'un androidden daha başarılı bir sistem olduğunu düşünüp savunuyorum. fakat s4 1-2 sene sonra bile kasma yapmayacak diyorsanız iphone'u direk eleyeceğim, ama telefonu müzik dizi film ve fotoğrafla dolduracağım için buna göre yanıt verirseniz sevinirim.

i5s veya i6 ne zaman çıkacak bilmiyorum eğer bekle şu tarihte çıkabilir diyen varsa da yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steifmeister -- 30 Haziran 2013; 0:28:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iphone 5 derim fanboyluk yapmıyorum. daha iphone kullanmadım ama stabil bir telefon. Androidler stabil olmadığı için zamanla kasma yapabilir diye düşünüyorum.

Bundan alakasız olarak benimde aklımı kurcalayan bişey var. telefon alacağım ve s3 mini mi yoksa iphone 4 mü alayım hocam? oyunla alakam yok internet video müzik dinleyeceğim. Batarya ömrü olarakta hangisi iyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 sene sonra kasar diye birşey yok. Kasarsa şimdi de kasar. 2-3 sene içinde birkaç kez format atarsın bir zahmet. Verilerini yedekleyip format atman 1 saatini almaz zaten. Bunun dışında androidin ios kadar stabil olmadığı kesin. Bu bakımdan zaman zaman kasmalar olacaktır. Kasması daha az olan bir telefon istersen Htc One, neredeyse hiç kasmasın ve neredeyse ios kadar stabil olsun dersen Nexus 4 alabilirim. Ben aylarca Galaxy Nexus kullandım ve 1 kere bile donduğunu görmedim. 1-2 ay hiç kapatmadığım da oldu ve hiç sorun çıkarmadı. Nexuslarda multimedya özellikleri en iyilerden değildir. Bunu da ekleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

2-3 sene sonra kasar diye birşey yok. Kasarsa şimdi de kasar. 2-3 sene içinde birkaç kez format atarsın bir zahmet. Verilerini yedekleyip format atman 1 saatini almaz zaten. Bunun dışında androidin ios kadar stabil olmadığı kesin. Bu bakımdan zaman zaman kasmalar olacaktır. Kasması daha az olan bir telefon istersen Htc One, neredeyse hiç kasmasın ve neredeyse ios kadar stabil olsun dersen Nexus 4 alabilirim. Ben aylarca Galaxy Nexus kullandım ve 1 kere bile donduğunu görmedim. 1-2 ay hiç kapatmadığım da oldu ve hiç sorun çıkarmadı. Nexuslarda multimedya özellikleri en iyilerden değildir. Bunu da ekleyeyim.

nexsus kullanıyordum bi nedenle satmak zorunda kaldım. Nexsus ayrı birşey zaten donma kasma yok . şuan ki bütcem 1000tl ve 2 telefon arasında kaldım. s3 mü yoksa iphone 4 mü? internet video müzik falan öyle takılacam oyunla aram yok fazla pil ömrüde hangisinin iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: BobLeeSwagger

quote:

2-3 sene sonra kasar diye birşey yok. Kasarsa şimdi de kasar. 2-3 sene içinde birkaç kez format atarsın bir zahmet. Verilerini yedekleyip format atman 1 saatini almaz zaten. Bunun dışında androidin ios kadar stabil olmadığı kesin. Bu bakımdan zaman zaman kasmalar olacaktır. Kasması daha az olan bir telefon istersen Htc One, neredeyse hiç kasmasın ve neredeyse ios kadar stabil olsun dersen Nexus 4 alabilirim. Ben aylarca Galaxy Nexus kullandım ve 1 kere bile donduğunu görmedim. 1-2 ay hiç kapatmadığım da oldu ve hiç sorun çıkarmadı. Nexuslarda multimedya özellikleri en iyilerden değildir. Bunu da ekleyeyim.

nexsus kullanıyordum bi nedenle satmak zorunda kaldım. Nexsus ayrı birşey zaten donma kasma yok . şuan ki bütcem 1000tl ve 2 telefon arasında kaldım. s3 mü yoksa iphone 4 mü? internet video müzik falan öyle takılacam oyunla aram yok fazla pil ömrüde hangisinin iyi

S3 çok daha üstün bir telefon ama iphone 4'ün pil ömrü hem 5'ten hem de 4S'ten iyi. Ben 1 sene kadar kullandım ve ağır kullanımda bile günü rahatlıkla çıkarıyordu. Şarj olarak i4 daha iyidir. Multimedya olarak ise s3 çok ileride. Ben olsam o kadar eski bir iphone alacağıma s3 alırım ama s3 alacağıma ise ikinci el temiz bir nexus 4 veya xperia sp alırım.

Nexus'u ne nedenle sattınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 30 Haziran 2013; 1:21:49 >

• bilgisayar okuduğum için sağlam bir pc alıyordum o yüzden sattım

• quote:

hocam formatı zatn kendi telefonuma da sıklıkla atarım ama benim dediğim kasma 1 sene sonra olacak kasma değil yani tam söyleyemedim yeni aldığımda da menüde mesela whatsappi kapattığımda menüye geçerken kasıp donar mı arkadaşım 1 hafta önce s3 aldı o küçük kasmalarla hep karşılaşıyor mesela benim derdim o, formatı atmakta bir şey yok yoksa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Yardıma ihtiyacım var
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slither96

quote:

hocam formatı zatn kendi telefonuma da sıklıkla atarım ama benim dediğim kasma 1 sene sonra olacak kasma değil yani tam söyleyemedim yeni aldığımda da menüde mesela whatsappi kapattığımda menüye geçerken kasıp donar mı arkadaşım 1 hafta önce s3 aldı o küçük kasmalarla hep karşılaşıyor mesela benim derdim o, formatı atmakta bir şey yok yoksa

Donma oluyorsa telefonun içi gereksiz dosyalarla dolmuş demektir. Bunları temizleyebileceğin programlar var. Google Play güzel ve çeşitlilik çok ama App Stpre'un %80'i seviyesinde diyebilirim. Bu bakımdan çer çöp bazı uygulamalar da mevcut. Önüne gelen her uygulamayı yüklersen cihaz yavaşlayabiliyor. Aslında önüne gelen her uygulamayı yüklesen bile yukarıda dediğim tarzda temizleme programlarıyla haftada 1 falan temizlik yaparsan donma ile karşılaşmazsın.

Ram'den ötürü kasmalar da olabilir. Bunun sebebi de ram yetmediği zamanlarda androidin kullanılmayan programları ramden silmesidir. Bunu yaparken anlık takılma olabilir. 2gb ram olursa bu problem de ortadan kalkar.

• Htc one al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.