Şimdi Ara

Yardımcı olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben bir kaç gün önce bir bilgisayar kasası aldım özellikleri (i5 8 gb ram 2 gb paylaşımsız ekran kartı( diye geçiyordu.
    Bugün oyuna girdiğimde eski bilgisayarım(2 gb ram 1 gb ekran kartı intel pentium) oyundaki performans eski bilgisayarımla aynı gibiydi sanki değşen hiç bir şey yokmuş gibi..

Hemen Ekran çözünürlüğü kısmından gelişmiş ayarlardan ''paylaşılan sistem belliğine'' baktım 3835 MB yazıyordu..

Satıcıya sordum neden paylaşımlı bu bilgisayar diye bana

>> merhabalar ekran kartı haricidir yani paylaşımlı değildir harici olarak ASUS 2GB 128 BİT R7 240 ekran kartı bulunmaktadır siz nasıl bu sonucu cıkardınız?

>> sizin baktığınız topam kullanılabilir grafik belleğidir ram paylaşımına bilgisayarın sağ tıkla özellikler kısmından bakabilirsiniz örneğin yüklü bellek(Ram) 8 gb kullanılabilir 6 gb gibi yazar ayrıca paylaşım lı ekran kartı anakart üzerinden olur sizin kulandığınız ürün harici ekran kartıdır ayrıntılı sistem bilgisine bakmak için cpu-z programını kurup kontrol edebilirsiniz

>> oyun ayarlarına bakabilirsiniz bazen ayarlardan dolayı sorunlar olmaktadır

Şeklinde cevap aldım bana bir yardımcı olurmusunuz kafam çok karıştı ?

• eski ve yeni bilgisayarının tam özelliklerini yazmadan kıyaslama yapılamaz bazen 1, 2 den büyük olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdas

eski ve yeni bilgisayarının tam özelliklerini yazmadan kıyaslama yapılamaz bazen 1, 2 den büyük olabiliyor

Eski bilgisayarımında özelliklerini yazdım zaten hocam
  • TümG.Osman-PAMUKOĞLU T kullanıcısına yanıt
    g4560 da pentium p4 3.0 ghz de
    hd 7850 1 gb sendeki r7 240 2 gb o yüzden tam bilmek lazım
    satıcı doğru açıklama yapmış ekran kartı bilgisayardaki ramden ortak kullanır siz onu görmüşsünüz paylaşımlı olarak
  • Kartın paylaşımsız belleklidir o konuda sıkıntı yok, windows ortamında neredeyse bütün kartlar öyle görünebilir ama bir kartın performansını kartın bellek kapasitesi belirlemez, yani 1gb çok eski bir kart snn o 2gb yeni kartını performans olrk ağlatabilir.

Kartın'da üzerinde aynı sistemindeki (i5 bilmemne gibi) bir işlemci vardır (GPU'denir) işte performansı o belirler ve aynı model kartın dolayısıyla aynı model grafik işlemciyi (GPU) kullanan diğer bir kartın 1gb versiyonu bile bazen 2gb olanından daha fazla performans verebilir v.s.

Kısaca e.kartı konusunda yeteri bilgisi olmayan insanlar eskiden beridir bu bellek kapasitesine önm vererek kart seçimi yaparlar ve haliyle o bilgisiz kesim için çok çelimsiz güçte ama 4gb belleği olan kartları üretip satarlar, sen bu kapasite meselesine takılmamalısın ve bu bellek durumu perfomans olrk bir etken oluştursa dahi zaten başta bellek kapasitesinden önce, bellek tipiyle (GDDR3-4-5 v.s. gibi) alakalı bile farklılıklar'la karşılaşırsın v.s.

Bir kart alacağın zaman bugün ismini (modelini) + review diye nette aratıp incelemeler'le performans karşılaştırmalarına rahatlıkla erişebiliyorsun.

Mesela aşağıda r7 240 2gb incelemesi var ve testlerde diğer kartların tamamı neredeyse 1gb bellekli.

https://www.eteknix.com/amd-xfx-r7-240-2gb-ddr3-core-edition-passive-graphics-card-review/7/

• quote:

Orijinalden alıntı: merdas

g4560 da pentium p4 3.0 ghz de
    hd 7850 1 gb sendeki r7 240 2 gb o yüzden tam bilmek lazım
    satıcı doğru açıklama yapmış ekran kartı bilgisayardaki ramden ortak kullanır siz onu görmüşsünüz paylaşımlı olarak
    https://resmim.net/f/1wgjWI.png[/simage] Resim attımsana zahmet bakarmısın bana dediği ekran kartı paylaşımsız 2 gb ama benim anladığım kadarıyla paylaşımlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TümG.Osman-PAMUKOĞLU -- 3 Nisan 2018; 20:33:35 >
    herşey normal bütün ekran kartları artık o şekilde yanlış gözüken birşey yok kıyaslama yapmak için eski sisteminin de bu şekilde bir görüntüsü lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ayrılmış video belleği denilen kısımda kartınn bellek kapasitesi (2048mb yani 2gb) yazıyor.
  • merdas kullanıcısına yanıt
    Eski kasayı bağlamak çok uğraştırır beni sizler normal diyorsanız içim rahat eder de ne bileyim tedirgin oldum oynadığım oyunda eski kasa performası nasılsa bundada öyle geldi bana zaten satıcının dediğine göre harici ASUS R7-240 2GB GDDR3 128BIT HDMI/DVI/VGA (R7240-2GD3-L) ekran kartı varmışhttps://urun.n11.com/ekran-karti/asus-r7-240-2gb-gddr3-128bit-hdmidvivga-r7240-2gd3-l-P220256663
    sana satılan sistemde özellikler ile gelen arasında sıkıntı yok ama eski sisteminden buna geçmenin artısı var mı onu anlamak için istedim aynı şekilde özelliklerini
    Eski sisteminde 7850 varsa zaten o kart r7 240'tan daha performanslıdır, dilersen yeni sistemine eski kartını takıp o farkı kendin'de görebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.