Şimdi Ara

Yardımcı olursanız Sevinirim.(c#)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar , öncelikle sorum bu vegasta felan oynanan bı oyun war meyvelerı felan yanyana getırınce odul kazanıosunuz.suan boyle bı uygulama yapıorum ama kafama takılan bı yer daha dorusu sorunu cozemedım bı yer war.sımdı 3 tane pıcturebox war eger bu 3 taneden 2 ve 3 .kutular armut gelırse su kadar para,1 ve 2.kutular aynı olursa su kadar para kazanması seklınde ıf ıle olusturmak ıstıorum .
    ben if ( pbresim1.Image=Image.Fromfile(buraya ne yazılcagını bı turlu cozemedım.))pıcture dosyasından resım cagırcam ama jpg resmı ınt olark nasıl cevırcem galıba orda sorun yazıorum tam olarak anlayamadım

{
    ToplamKredi =+ (4*carpan) //seklınde burdakı degıskenler benım atadıgım degıskenler toplamkredi,carpan felan
    }

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar

• forumda yardımcı olabılcek arkadas yok muu?
  • daha açıklayıcı bir şekilde yardım istemen gerekiyor.

anlayabildiğim kadarıyla yardım edeyim;

resmin yolunu kullanıyorsun ve bu sana int olarak lazım.
    O zaman resmşn yolunu veritabanına kaydet. satır başına düşen ID nin int olduğunu ve identity olduğunu varsayarsak db'ye gönderdiğin sayıya karşılık olarak gelen imaj yolunu basit bir SQL sorgusu ile alabilirsin.

Dogru anladım mı tam emin olmasam da...
  • quote:

pıcture dosyasından resım cagırcam ama jpg resmı ınt olark nasıl cevırcem

bu satırı anlayamadım açıkcası; jpeg resmi int olarak çeviremezsin o kesin de
    üstte verdiğim örnekten birşeyler türetebilisin.

kod örneği ile yardım istersen daha kolay olur cevap bulman
  • arkadsım oncelıkle ılgılendıgın ıcın tesekkur ederım. aslında ıstedıgım basıt bır kod aralıgı sql bılgım yok sen bnden daha tecrubelı oldugun ıcın olaya profesyonel acıdan bakmısn bırazda ama ben yenı yenı programlama ogrenıyorum genede sagol. şimdi anlatmak istedim su:
    if ( picturebox1 ve picturebox2 kutucuklarında armut resmı yan yana geldıgınde )
    {
    toplam parasının 3 mislini kazansın.

}

mesela burda resım degılde bı degısken olsaydı ınt sayi1= 0 ; şeklinde bunu kolay yapabılıodum fakat resım olunca kafam karıstı.
    digerinde mesela
    if (sayi1==sayi2 && sayi2==sayi3) kutucukların 3 unde de aynı sekıl yan yana gelmesı durumu fakat ıstedıgım bellı sekıllerın yan yana gelmesı durumu
    {
    bu durumda 10 mıslı kazanıo
    }

Umarım anlatabilmişimdir.
  • bir resimin diger resime eşit olup olmadıgını mı kontrol etmek istiyosun? c# ı iyi bilmiyorum ama resimleri birer obje değişkene atarsan belki olabilir.tahminim.sorunu dogru anladıysam
  • neyle yazdığını bilmiyorum ama .NET framework ise arkadaşın dediğini yapabilirsin fakat çok tavsiye etmeyeceğim bir yöntemdir.
    Akşama zamanım olunca basit bir pseudo kod çıkarmaya çalışırım.
  • evet kontrol etmek ıstedıgım durum o fkt bunun ıcın bana gereklı kod lazım takıldıgım noktada orası
  • bmp objesi yarat

Bitmap bmp = new Bitmap( "c:/resim.gif" );

picture box image property'sine ata

pictureBox1.Image = bmp;

if (bmp == bmp2)
    {
    .....
    }

ya da

if (pictureBox1.Image == bmp)
    {
    ....
    }

sonra ya iki picturebox.image mi karşılaştırırsın ya da Bitmap objelerini karşılaştırırsın artık o sana kalmış
  • Amras cok tesekkur ederim yardımların ıcın sagolasın.
  • Daha güzel bişey yapmak istersen wpf kullanmanı tavsiye ederim hatta 3D yaparak daha gerçekçi görüntü elde edebilirsin. resimlerin yan yana geldiğinide açılarından anlayabilirsin(3D olursa)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.