Şimdi Ara

Yardiminiza ihtiyacim var .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben kedi beslemek icin resmen cildiriyorum cok isitiyorum ama aklimda bi kac soru isareti var.
    Pazar gunu disinda hergun 10 da ise gidiyorum aksam 10 gibi geri donuyorum bu sure zarfinda kedicigim evde ne yapicak skılirmi evde neyapar?tek basina . Evde tek kaliyorum cunku.
    İkinci sorum. Tuvalet olayi.. Ben cok titiz bi insanim kumunu temizlerlen skinti yasarmiyim acaba ? Ne sklikla temizleniyo birde .
    Son sorum ise . Butun gun tabiri caizse hayvan gibi calisiyorum yoruluyorum eve geldgmde bikac saat kedimle ilgilenirim oynarim sonra uyumak icin odama gtdgimde beni rahatsiz edermi ? Kapimda miyavlayip uyku problemi cikarirmi bana?
    Lutfen beni aydinlatin bu konuda arkadaslar simdiden Allah razi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kediyi geçtim 15 yaşındaki çocuğu 12 saat evde tutamazsınız. Yani siz işteyken canı çok sıkılır ama ona bir oyun arkadaşı alabilirsiniz böylece yeteri kadar mama ve içecekle sizi gün içinde bekleyebilir. Eğer kediniz size alışırsa o uyumadan uyuduğunuzda kapınız açıksa yanınıza gelmek isteyecektir kapıyı kapatınca bir süre miyavlayıp sonunda vazgeçerler. En azından benim beslediğim kedilerde böyleydi, iyi akşamlar.
  • Mguner04 kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz bu şartlar da, barınaklardan, sokaktan, sahiplendirenlerden zoryuva bulan, yuvaya, eve muhtaç bir kedi sahiplenirseniz, eviniz ona cennet misali gelir. Ama zaten kolayca sahip bulabilecek veya satılan kedilerden alırsanız, eziyet olur. O da bir can, sie göre yaşayacak, programlanmış bir robot değil.

Bir de 10-15 yıl ömürleri olduğunu, bu sürede size her an ihtiyaç duyacaklarını, eve alıştırıp sokağa bırakılırlarsa öleceklerini de düşünün. Askerlik, aile engeli, eş sebebi kedi-köpeklerin barınağa, sokağa terk edilme sebeplerinin başında geliyor ne yazık ki.

Topaklanan kum alıp, günde bir, kaka ve çiş topaklarını temizlerseniz fazla kokmadan temizlemiş olursunuz. Delikli kürekle alıp, torba, çöp kovasına atacaksınız. Bundan rahatsız olup, olmayacağınızı siz bilebilirsiniz.

Kedilerin davranışları değişkendir, biri birisini tutmaz. Sahiplendirme ilanlarında huyu,davranışları hakkında bilgi verilen, 1 yaşa yakın veya üstü bir kedi sahiplenirseniz,işiniz kolaylaşır.

• Mguner04 kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsanız bu şartlarda kedi bakılmaz. Yani kedi ilgi alaka bekleyecek psikolojileri çabuk bozulan hayvanlar çünkü. İşe gideceksiniz dediğiniz gibi eve gelince çok yorgun olacaksınız bide kedi bebek gibi ilgi alaka isteyip sizden göremeyince sıkıntı olur.
  • Merhaba. Hayvan bakmayı, çocuk bakmak gibi düşün. Sabah 10, akşam 10 çalışıyorsun. Kedi ile ilgilenme imkanın yok. Tüm gün evde yalnız kalacak olması iş değil. Kumunu ise günde birkaç kez temizlemelisin. Sabah temizleyip akşamı beklersen, kumu gözle görülür miktarda dolacaktır. Kedinin evde bu kadar ıssız yaşaması iş değil. Onca saat çalışmanın ardından bir kedinin stresini çekemezsin. Şu an, iş saatlerini ayarlayana kadar bir hayvan beslemeni önermem. Facebook'ta, bazı hayvanlar için geçici yuva aranıyor. Mesela annesiz kalmış bebekler ile bir süt anne birleştiriliyor veya kurtarılan bir hayvan kalıcı yuvasını bulana kadar geçici yuvasında kalıyor. "Vesaire"si çok geniştir. O sayfalara katıl ve ilanları takip et. Bu şekilde, kalıcı olarak bir kediyi evine almadan önce en azından ne yapıp edeceğine dair bir bilgi ve fikir sahibi olabilir ve de deneyimlenebilirsin.
  • arkadaşım sakın kedi medi alma, eve hapsedip hayvanın hayatını karartırsın. Sen güzelce kuru mama al dışarda bakar kendine kedi bağlarsın gördükçe de seversin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.