[Btrst] arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım war.ben sistem almaya karar verdim ve anlaştık sistem şöyle: p4 2.0Ghz 256 DDR-RAM 30 GB 7200rpm Matrox HDD Asus GeForce 4 MX-440
bunun anakartı olarak ASUS P4S533 olarak düşündüm.ama internette bu anakartın p4 2.2 nin üstünde desteklediğini okudum.bu anakartsorun yaratır mı yoksa başka hangi anakartı önerirsiniz?
valla anakrt için bişey diyemem ama oc yapmayacaksan ve para varsa o ddr ları rd yap oc suz bir rd p4 2000 oclu bir ddr p4 2000 den daha fazla perf veriyor gözlerimle gördüm
Anakart sorun yaratmaz. Üstelik ileride upgrade yaparken anakart değiştirmeden 533 fsb ile çalışan yeni p4 lerden takabilirsin. Bu makineyle oyun oynamayı düşünüyorsan ekran kartı için radeon 8500 ya da ti4200 düşünmelisin. Windows xp kullanacaksan daha fazla RAM in mutlaka fazydasını görürsün (hele hele oyun oynayacaksan). Ama param buna yetiyor diyorsan fena değil. Netice de upgrade olayına oldukça açık bir makine ve zamanla düzeltirsin eksiklerini. Bu arada RDRAM ler oldukça pahalı ve ben aldığıma pişman oldum. Performans olarak inanılmaz bir fark getiriyor mu bilmiyorum ama bence şu an için ddr platformu oldukça yeterli.
Anakart ok.Bence de ramini ddr al çünkü rdramler stabil değil ayrıca Aussie'nin dediği gibi çok pahalı ve yükselttikçe bu fark artıyor.Ve hdd 40 gb al,zaten 30 ile 40 arasında fiyat olarak pek fark yok.Ben 40 kullanıyorum ve içine film,mp3,oyun ne bulursam dolduruyorum.Şu anda büyük bir arşivim var.Ayrıca eğer paran varsa en azından gf3 ti al(mx 440'dan daha iyi ama biraz daha tuzlu).Yeni bilgisayarını güle güle kullan..
eğer o/c yapmayacaksan amd al derim. ram'i de ddr al. bu fiyatla değmez bence rdram.
arkadaşlar sağolun cevaplarınız için... ancak başka bir forumda,intelin rd ram için anakart üretmeyi durduracağını duydum.ondan ddr-ram i seçtim.thanks
Şu an için piyasayı DDR ram ler daha fazla etkisi altına almış durumda fakat bence gelecekte hız için RD ram ler kullanılacak klasik pazarlama teknolojisi ben RD ram kullanıyorum. 40 GB 7200 HD önerisine katılıyorum ASUS bence alınabilecek en iyi seçimlerden bir tanesi <b<font color='red'>MSI </font id='red'></b>da düşünebilrsin [sklbn]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme