Şimdi Ara

YARDIMM ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir hafta sonra wat programıyla amerikaya gidecem ve ordan bi tane makina almayı düşünüyorum . öncelikle makineyi yarı promu yoksa promu alsam karar veremedim . max 500 dolar bütçe ayırmayı planlıyorumama daha az olursa benim için daha iyi olur . arkadaşım sx20 yada sx30 almamı tavsiye etti . bunlar yarı pro makineler ve daha önce pro kullanmamış olduğumdan benim için bunların daha iyi olacağını söyledi. düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz neler yardımcı olursanız sevinirim .

• Fotoğrafla ilgilenmeyi seviyorum, zamanım oldukça uğraşırım, çıkar fotoğraf çekerim diyorsanız dslr,
    İleride uğraşmayı düşünmüyorum ama fotoğraf kalitesi çok iyi olmalı diyorsanız dslr,
    Lens değiştirmeyle ya da almayla uğraşamam, her yere taşıyamam diyorsanız dslr-like,
    Görüntü kalitesi benim için o kadar önemli değil, anı yakalamam yeter bana diyorsanız dslr-like
    almanızı tavsiye ederim.

Fotoğraf tecrübenizin hiç olmadığını varsayarak söyleyecek olursam, alacağınız dslr-like makine de olsa dslr makine de olsa hiç anlamadığınızdan dolayı ilk aldığınızda çoğunlukla otomatik modda kullanacaksınız ve bir yandan da diğer çekim modlarını ve çekim tekniklerini öğreneceksiniz. Yani makinenin pro ya da yarı pro olması kullanım açısından çok da bir şey değiştirmeyecek. Ama dslr-like alırsanız dslr'a terfi ettiğinizde bir miktar maddi kaybınız olacak, o süreç içerisindeki fotoğrafların kalitesinden de vazgeçmiş olacaksınız.

Asıl karar vermeniz gereken dslr aldıktan sonra lense yatırım yapabilecek misiniz? Dslr makineler görüntü kalitesi açısından dslr-like makinelere göre açık ara üstündür. Ama yeni lens alması, fotoğraf çekerken değiştirmesi, büyüklüğünden dolayı sürekli taşıması kimisine göre eksi yanlarından sayılabilir.

• sx20 ve hele ki sx30 bence fotoğraf kalitesi olarak yarı pro veya pro falan sayılamaz. O sınıfa girecek makina Canon G12, Panasonic LX5, Olympus xz-1, 500 $'a Olympus pen e-pl2'de alınır ki ben olsam bu yada G12'den birini alırdım.
    -
    Tabi hepsinden öte gerçek bir d-slr'ı bu saydıklarımın en tepesine koymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Haziran 2011; 1:26:04 >
  • öncelikle ilgilendiğiniz için teşşekkür ediyorum

yazdıklarınızdan yola çıkarak dslr almak daha mantıklı duruyor ancak max 500 dolar için hangisi daha mantıklı onuda düşünmek gerekiyo .

ayrıca sx20 ve sx30 ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim ?

araştırdım ve fiyatlar ortalama şu şekilde ;

Olympus pen e-pl2 = 540 $
    sx20 = 310 $
    sx30 = 450 $
    g12 = 500 $

bunlardan biride olabilir başka tavsiyeniz varsa o da olabilir hangisini derseniz onu alıcam

• o paraya g12 al pişman olmazsın...
  • Biraz bekleyin size bazı fotoğraflar sunayım... inceleme sitelerinden...
    -
    Mesela
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX30IS/FULLRES/SX30IShHOUSE.HTM
    -
    Panasonic LX5
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/LX5/FULLRES/LX5hHOUSE.HTM
    -
    Ve aynı fotoğrafın G12 ile çekileni
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/G12/FULLRES/G12hHOUSE.HTM
    -
    Ve tabi Olympus pen e-pl2 ile...
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/EPL2/FULLRES/EPL2hHOUSE.HTM
    . . .
    Sonuçlara fotoğrafların her köşesini karşılaştırarak bakacak olursanız Olympus pen e-pl2 hepsinden iyi sonuç vermiş. Fakat Olympus pen e-pl2 d-slr gibi kullanımı olan bir makina. Neden "gibi" çünkü üzerindeki kit lens sizi bir yere kadar idare edecektir ama biryerden sonra zevkinize yada isteğinize göre çalışma alanınızı tercih ettiğinizde (misal makro, misal manzara) lens almanızı gerektirecektir. Bu bir yandan masraf gibi görünürken diğer yandan size makina değiştirmeden daha geniş alanlarda detaylı çalışma imkanı da vermek demek aslında.
    -
    Diğer yandan Canon G12 hemen hemen herşeyi işe yeterli ve sizi epey idare edebilecek bir makina. Sizin beklentilerinizi karşılar kanımca ama ilk tercihleriniz yüksek zumlu makinalar. O kadar zuma bence gerek yok, fotoğraf kalitesi çok daha önemli. Hele ki ileride dijital fotoğrafçılığın önemli bir parçası olan Photoshop kullanımını da ele aldığınızda fotoğraf kalitesinin ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Haziran 2011; 18:01:27 >

• size tavsiyem dslr almamanız yönünde çünkü maksimum 500 dolar demişiniz.dslr alabilcek bir bütçe 500 dolar ama dslr nin ne masrafı biter nede derdi.kit lensle dslr kullanımı sizi ne derece mutlu eder oda meçhul.ayrıca sizin tarzınızda anı fotoğrafçıları için dslr de (sensörde-focus screende) toz sorunu gibi mutlaka başa gelcek şeyler baş ağrıtıcı olur diye düşünmekteyim.
    çok aşırı zoom merakınız yoksa dslr like lardan uzak durun derim
    benim tavsiyem sırasıyla panasonic lx5 ve canon g12 olacaktır.bütçenizi zorlamadan çok kaliteli fotoğraflar alabilceğiniz bu kuvvetli kompaktları incelemenizi tavsiye ederim.bu iki makinadan biriyle üst seviye bilgili bir kullanıcı dslr lere kafa tutar diye düşünüyorum.zira hala hali hazırda bir panasonic lx3 sahibiyim.ürün çekimlerinde özellikle kullandığım pentax dslr lerle kıyasladığımda aldığım sonuç birbirine çok yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 5 Haziran 2011; 16:29:44 >

• Olympus PL-2 - Canon G12
  • Genel olarak G12 denildiği için onu alacağım umarım iyidir yardımlarınız için teşşekkür ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.