Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aslında tbb nin yayınladığı duyuruda ipotek fek ücreti diye masraf kaleminin kalmadığı iletildi. Tbb nin yayınladığı duyuruya ait detayları buradan okuyabilirsiniz.
    http://www.kucukpara.com/gundem/bankalarin-tahsil-ettigi-masraflar-ile-ilgili-duzenleme/

diğer sorununa gelince kredi tahsis ücretini kredinin içine yediremez.Senin mevcut eski kredini kapatır sonrasında fazla kullandırdığı tutardan dediğin tahsis ücretini alır.
    bunu dekont ile değil ama hesap ekstresinde görebiliyor olman lazım bu bedelin açıklamasını yapamadıkları durumda da bu bedeli iade almaya hak kazanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Hakem heyetinden kararı alıp bankaya vereli bir ayı geçiyor ama bankadan herhangi bir hareket yok. Hakem heyetinden aldığımız orjinal dosyayı bankaya verdik, fotokopisi bizde duruyor. Beklemeye devam mı etmeliyiz?

son dönemde bankalara yapılan başvuruların çok yığıldığını anlatıyorlar o yüzden bir süre daha beklemende fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren61600

Arkadaşlar 2012 yılında ingbank tan kredi çekiştim masraf dilekçelerini istediğimde 600 tl kredi tahsis ücreti ve 1208tl kampanya katılım payı görünüyor bunların hangisini alabilirim

hepsini alma ihtimalin var tahsis ücretinin hepsini iade ediyorlar zaten, kampanya katılım payı olarak görünen bedelinde hepsini alabilirsin muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac dede

aslında tbb nin yayınladığı duyuruda ipotek fek ücreti diye masraf kaleminin kalmadığı iletildi. Tbb nin yayınladığı duyuruya ait detayları buradan okuyabilirsiniz.
    http://www.kucukpara.com/gundem/bankalarin-tahsil-ettigi-masraflar-ile-ilgili-duzenleme/

diğer sorununa gelince kredi tahsis ücretini kredinin içine yediremez.Senin mevcut eski kredini kapatır sonrasında fazla kullandırdığı tutardan dediğin tahsis ücretini alır.
    bunu dekont ile değil ama hesap ekstresinde görebiliyor olman lazım bu bedelin açıklamasını yapamadıkları durumda da bu bedeli iade almaya hak kazanabilirsin.

Hocam ilginize teşekkürler hakem heyetine geri ödeme planı belgesiyle başvuruyorum normalde. Eski kredimi kapatıp yeni kredimi üzerine 1000 tl ekleyip yapılandırmışlar fakat ne eski kredi kapama dekontunda nede geri ödeme planında bu 1000 tl yi göstermemişler lakin toplamlarda mevcut bu fark.. ödeme planında kredi tahsis ücreti kısmıda sıfır gözüküyor bankaya gittim o 1000 lik kısım için sistem dekont üretemiyor nasıl sistemse.. Hakem heyetide ödeme planında tahsis ücreti 0 tl gözüktüğü için onu alamassın diyip başvurumu kabul etmiyor.. İ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: search in vain

quote:

Hocam ilginize teşekkürler hakem heyetine geri ödeme planı belgesiyle başvuruyorum normalde. Eski kredimi kapatıp yeni kredimi üzerine 1000 tl ekleyip yapılandırmışlar fakat ne eski kredi kapama dekontunda nede geri ödeme planında bu 1000 tl yi göstermemişler lakin toplamlarda mevcut bu fark.. ödeme planında kredi tahsis ücreti kısmıda sıfır gözüküyor bankaya gittim o 1000 lik kısım için sistem dekont üretemiyor nasıl sistemse.. Hakem heyetide ödeme planında tahsis ücreti 0 tl gözüktüğü için onu alamassın diyip başvurumu kabul etmiyor.. İ

tamam konuyu anladım fakat senin mevcut eski kredin 1000 tl ise kredi kapamada sadece bu 1000 tl yi alabilir sistem.
    Sana 2000 tl kullandırım yaptıklarında aradaki 1000 tl yi bir yere almış olmaları seni kurtaracak da budur.
    o yüzden bence bankadan ekstreni iste o ekstrede kredi kapama açıklamasıyla yapılan ödemenin ne kadar olduğunu kontrol et.
    kalan bakiye de alınan masraf tutarını gösterecektir.

• quote:

quote:

Hakem heyetinden kararı alıp bankaya vereli bir ayı geçiyor ama bankadan herhangi bir hareket yok. Hakem heyetinden aldığımız orjinal dosyayı bankaya verdik, fotokopisi bizde duruyor. Beklemeye devam mı etmeliyiz?

son dönemde bankalara yapılan başvuruların çok yığıldığını anlatıyorlar o yüzden bir süre daha beklemende fayda var.

Benim karar ziraat bankasına ulaşalı 6 ay oldu. Bankaya gittim bekleyin sırayla ödeniyor mesaj gelicek dendi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

quote:

Benim karar ziraat bankasına ulaşalı 6 ay oldu. Bankaya gittim bekleyin sırayla ödeniyor mesaj gelicek dendi.

senin lehine karar çıktıysa ve ödenmesi konusunda karara bağlandıysa 15 gün içinde bankanın sana ödeme yapması gerekiyor.
    ama bu sürede ödemiyor ise evraklarını kontrol edip tekrar dava acarak bu bedeli ödememek için uğraşıyor olabilirler.
    ama ilk belirttiğim gibi lehine karar çıktı ise 15 gün içinde sana ödenmedi takdirde icra yoluyla bankadan bu bedeli alabilirsin.

• Anladım hocam çok teşekkür ederim.
  • Babamın 1 ev kredisi, 5 tane de tüketici kredisi var. Borcu ödenip bitrn 8-10 kredi var.

Biz bu paraları nasıl geri alabiliriz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşbankasından tüketici kredisi çekmiştim. Hakem heyetine başvuruda bulunmuştum. 13 ay sonra karar geldi. Lehime sonuçlanmış. 15 günün dolmasını bekliyorum. :D

Çevremdeki diğer arkadaşlar da kredi masraflarını geri aldılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Babamın 1 ev kredisi, 5 tane de tüketici kredisi var. Borcu ödenip bitrn 8-10 kredi var.

Biz bu paraları nasıl geri alabiliriz?

Kullandığı tüm kredilerin hesap ekstrelerini alarak Hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
    tek bankadan alabileceğin limitlerin üzerinde ise mahkemeye başvurmanız gerekecektir.
    ekteki yazıdan limitler konusunda yardım alabilirsin.

http://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/tuketici-hakem-heyeti-nden-parami-ne-zaman-alabilirim/

• 2010 Mart Ayında çektiğim konut kredisi masrafını zamanaşımına uğramadan bu ay başvuru yaparak geri alabilirmiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

2010 Mart Ayında çektiğim konut kredisi masrafını zamanaşımına uğramadan bu ay başvuru yaparak geri alabilirmiyim.

Zaman aşımına uğramadan alırsın ama bu ay alman çok zor.
    Ekteki yazı faydalı olabilir.

http://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/tuketici-hakem-heyeti-nden-parami-ne-zaman-alabilirim/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

2010 Mart Ayında çektiğim konut kredisi masrafını zamanaşımına uğramadan bu ay başvuru yaparak geri alabilirmiyim.

Zaman aşımına uğramadan alırsın ama bu ay alman çok zor.
    Ekteki yazı faydalı olabilir.

Teşekkür ederim kardeşim

• 2 yıl önce bitirdiğim 4 bin lira olan dosya masrafimi turkiye finans katilim bankasindan mahkeme yoluyla almak istiyorum, malum tuketici hakem heyeti rakam yuksek diye ilgilenmiyor. Ne tür belgeler gerekir kazanma ihtimal ne kadar ve süre ne kadar sürer cevap verenlere çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Esrarengizhan

Merhabalar halk bankasından konut kredi kullandım.Tüketici sorunları hakem heyetine başvuru yaptım ve dosya masrafını geri almak istedim onlarda ipotek tesis ücretini de alabilirsiniz onuda yazalım dediler dedim yok yazmayın dosya masrafı yeter ama abi birşey olmaz yazalım dediler iyi peki dedim yazdılar.karar lehime çıkmış 750 tl dosya masrafı 250 tl ipotek tesis ücretini alabileceğime hükmetmişler.ama banka tüketici mahkemesine itiraz davası açmış bende bir savunma dilekçesi yazdım halk bankası bu davayı kazanabilir mi? kazanırsa ne kadar ödemek zorunda kalırım yada karar aleyhime çıkarsa konuyu bir üst mahkemeye taşıyabilirmiyim.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

sa hocam aynı şekilde bana dava açılmış sizinki nasıl sonuçlandı.banka bilgilendirme yapsa alacağımdan vazgeçerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: compteach06

quote:

Orijinalden alıntı: serkanali2727

Ziraat bank dava açmış karşı dava avukat dosya masrafını icraya vermişti karşı dava açmışş. Şimdi benim avukat hakem heyetine verecekmiş dosyayı nolcak bakalım bu ziraat nasıl bir bankaymış ya. Devlet dosya masraflarını iade edin vatandaşa diyor. Devletin bankası ziraat bank bize karşı dava açıyor bakalım bekliyoz hayırlısı:) grlişmeleri aktaracağım buradan arkadaşlar...

Aynı durumdayız . Ben daha hiç bir girişimde bulunmadım sizinkinin sonucunu bekliyorum ona göre hareket edeceğim. 1000 tl si kesin diğerleri belki alınamayabilir.

Merhabalar dosya masrafıyla ilgili avukattan karar geldi karar iade edilmesi yönünde çıktı be avukat paranızı iade edecekler tahsil edeceğiz dedi. Yani bankalarn karşı dava açmasından hiç çekinmeyin hatta karşı dava açarlarsa bile özeellikle avukat turup sizde takip ettirin zaten tüketiciye olumlu çıkıyor. Bakalım şimdilik durum bu. Muhtemelen tekrar itiraz edemezler itiraz süresi de dolduktan sonra zaten parayı mecburen vermek zorundalar eğer vermezlerse avukat icraya verir zorla alır. Karşı davayla ilgili yaşadıllarımı paylaştım. Diyeceğim şudur bu kan amici bankalarda 1 tlnizi bile bırakmayın korkmayın hepsini tahsil edersiniz saygılarımla...

• Henüz tüketici hakem heyetine başvurmadı iseniz (TBB)Türkiye Bankalar Birliği Hakem Heyetine başvuru detayları için ekteki yazı faydalı olabilir.

http://www.kucukpara.com/gundem/bankalardan-dosya-masraflarini-ve-diger-tahsilatlari-nasil-iade-alabilirim/
  • halkbankası banada kaşı dava açmış az once e-devltten baktım
    su asamada ne yapmamız gerekıyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: social

halkbankası banada kaşı dava açmış az once e-devltten baktım
    su asamada ne yapmamız gerekıyor acaba

Kredi tarihiniz neydi?

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.