Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tüketici hakem heyeti kararının, mahkemede hiç bir hükmü yok mu? sonuçta kaymakamlığa bağlı bir devlet kurumu. hakim, heyet sonucunu delil saymaz mı? olumsuz olması hakem heyetlerinin, tüketiciyi aldatıcı bir kurum olduğu anlamına gelmez mi? mahkemeye çıkıp thh beni yönlendirdi diyeceğim. artık ne çıkarsa bahtıma. sonuçta thh de delillere bakmadan karar vermez di mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oacar84

tüketici hakem heyeti kararının, mahkemede hiç bir hükmü yok mu? sonuçta kaymakamlığa bağlı bir devlet kurumu. hakim, heyet sonucunu delil saymaz mı? olumsuz olması hakem heyetlerinin, tüketiciyi aldatıcı bir kurum olduğu anlamına gelmez mi? mahkemeye çıkıp thh beni yönlendirdi diyeceğim. artık ne çıkarsa bahtıma. sonuçta thh de delillere bakmadan karar vermez di mi?

hakem heyetleri belli bir limit altındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gitmesin diye kuruldu ama daha çok yanlış kararlarla yargıya iş çıkardılar, sizin savunmanız malesef işe yaramaz, hakem heyet kararı hatalı ise iptal edilir ve mahkeme masraf ve vekalet ücreti size yükletilir(yaklaşık 1000 TL civarı) ,
    siz sunulan faturaların süresinde olmadığıi, toplu olamsı sebebi ile kabul etmediğiniz yönünde savunma yapın, emsal davalarımızda bilirkişi raporlarında bu şekilde değerlendirilme yapıldığı oldu, yanı fatura olsa dahi bilirkişiler bu gerekçe ile faturaları kabul etmedi

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben bankaya sordum. İsime fatura kesilmiyormuş. Çünkü sigorta ve expert firması kendi iştirakleriymiş. Firmalar arası fatura kesiliyormuş. Aynı sigorta ev hasarlandığı için geldi ve kendi bankasına 150 tl expert ücreti kesti. Ipotek için ne yapabilirim?

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    bir de benim müteahhit kapıları takmadı diye iki kez eksper gönderdiler daireye. 500 + 350 ödedim yani, ama ikisinin de thh olumlu çıktı. müteahhit, bankanın kaymaklı müşterisi bu arada.

• Ziraat bankası karşı dava açmıştı arkadaşlar 3 ay önce paylaşmıştım. Ama avukat hala bir cevap vermedi hala bekliyoz. Çıkıyor genel müdürü iade edelim v.s saçma sapan yorumlar yapıyor. Anlam veremedim. Avukatım icraya verdik zirrat bankı diyor. Ziraat bank icraya itiraz edip karşı dava açmış. Avukat da hakem heyetine verdik diyoe hala bekliyoz bakalım nolcak. Ama buradan sonucu sizlerle paylalacağım saygılar iyi akşamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakem heyetinden yazı geldi 2.350 tl için almam dair yazı geldi.. şimdi bu kağıdı bankayamı göstericem yoksa beklemedemi kalayım ?

• 1250-TL iade aldım sıra yapılandırma ücretinde
  • 2011 yılında konut kredisi cekmistim. 650tl harc almislardi. Bu konuyu gordum yaklasik 2 3 hafta once hakem heyetine basvurdum. Bakadan dekontlari aldim ve onun icin de 50tl tahsil etti banka. Hakem heyetinde hazir belgeleri doldurdum. Bu 50 tl ile birlikte bankadan 700tl alacakli olarak verdim evraklarimi.

Neyse az once garanti bankasi genel mud. Den aradilar hanim efendi diyor ki :)) Bu islemler bazen cok uzuyormus Muş :)) musterilerimizin mememnuniyeti icin biz size bi teklif yapicaz dediler. Buyrun dedim. 700tl yerine eger kabul edersem 2 gun icinde 350tl yatiricaklarmis sagolsunlar xD.

Bunlar insanlari düpedüz enayi olarak gormeye basladilar. Dedim isterse 2 sene sursun bankaniz hakliysa hukuki olarak helal olsun kullansin. Ama ben hakliysam 699tl bile kabul etmem 700tl istiyorum dedim.

Kendileri zorla odettirdikleri konut sigortasini yatirdigim taksitin icinden cat diye kesip sonra haber vermeyip gecikme faizi uygulayip taksitiniz eksik diyorlar ya. Bende 1 tl eksik kabul etmiyorum.

Ayni bu sekilde soyledim. Birde terbiyesiz kalkmis alacaginiz garanti degil belki de olumsuz sonuclanir diyo :)) Hayirli isler dedim kapattım.

Konuyu acan arkadastan ve yardimci olan herkesden Allah Razi Olsun

Iyi forumlar. Iyi gunler

• Avukat yasin bey yargitay mahkemenin kararini bozmasina rağmen mahkeme direnme karari aldi.Bundan sonra ne yapmaliyim.Yardimci olur musunuz....
     Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetrüzgar4516 -- 7 Mart 2015; 12:09:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici hakem heyetine 2012 yılında başvurmuştum dava açmışlar vede 2013 yılında karar verilmiş dosya masrafı için ...
    ama anlamadığım noktalar şimdi ne yapmam gerekiyor geçen gün çağlayana gidip kararları aldım yaklasık 3 saat sürdü okadar kaırısıkkkı...
    dava sonucu aşağıdakı ekte şimdi banka yamı başvurmalıyım yoksa İCRA yamı vermelıyım sonuca bakar mısınız benmı kazandım onu bıle bılmıyorum :)

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

• Dava rededilmis

• Av. yasin bey merhaba.

2011 yılında konut kredisi çektim.Bunların hangilerinin kesin alınabileceğini bilmediğim ve dava riskine girmemek için sadece dosya masrafını tüketici hakem heyetinden talep ettim.Ancak banka bana dosya masrafını talep etmeyeceğime dair evrak imzalatmış.Tüketici hakem heyeti de talebimi reddedecekmiş. Ne yapmalıyım?

750 TL dosya masrafı
    500 TL eksper ücreti
    350 TL ipotek fek bedeli
  • Thh. müracatım sonrası konut kredisi kullanım ücreti olan 1250 tlnin tarafıma iadesi ile ilgili yazı elime ulastı.Ancak krediyi kullandıgım gün benden önce 1250 tl kesildi ardından banka müdürünün talimatı ile 750 tl si hesabıma geri yatırıldı.hesap hareketlerinde gözüküyor.ben thh basvuru yaparken ilgli arkadasa durumu anlattım oda sen 1250 tl makbuzda yazdığı için 1250 tl iste onlar bize cevaben 500 tl alacagı vardır diye yazarlar demişti.şimdi ben bankayı icraya verirken 1250 tl değlde 500 tl olarak verebilirmi yim.bi
    de karsı dava acıp banka benden 750 tl yi haksız alıyor diye sıkıntı yaşamayım.kolay gelsin iyi çalışmalar arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipocu16 -- 21 Mart 2015; 13:29:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okarslan

Av. yasin bey merhaba.

2011 yılında konut kredisi çektim.Bunların hangilerinin kesin alınabileceğini bilmediğim ve dava riskine girmemek için sadece dosya masrafını tüketici hakem heyetinden talep ettim.Ancak banka bana dosya masrafını talep etmeyeceğime dair evrak imzalatmış.Tüketici hakem heyeti de talebimi reddedecekmiş. Ne yapmalıyım?

750 TL dosya masrafı
    500 TL eksper ücreti
    350 TL ipotek fek bedeli

Thh dosyayi red etmez. İpotek fekkini ben aldim. Dosya masrafi icin basvurdum bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: maske187

2011 yılında konut kredisi cekmistim. 650tl harc almislardi. Bu konuyu gordum yaklasik 2 3 hafta once hakem heyetine basvurdum. Bakadan dekontlari aldim ve onun icin de 50tl tahsil etti banka. Hakem heyetinde hazir belgeleri doldurdum. Bu 50 tl ile birlikte bankadan 700tl alacakli olarak verdim evraklarimi.

Neyse az once garanti bankasi genel mud. Den aradilar hanim efendi diyor ki :)) Bu islemler bazen cok uzuyormus Muş :)) musterilerimizin mememnuniyeti icin biz size bi teklif yapicaz dediler. Buyrun dedim. 700tl yerine eger kabul edersem 2 gun icinde 350tl yatiricaklarmis sagolsunlar xD.

Bunlar insanlari düpedüz enayi olarak gormeye basladilar. Dedim isterse 2 sene sursun bankaniz hakliysa hukuki olarak helal olsun kullansin. Ama ben hakliysam 699tl bile kabul etmem 700tl istiyorum dedim.

Kendileri zorla odettirdikleri konut sigortasini yatirdigim taksitin icinden cat diye kesip sonra haber vermeyip gecikme faizi uygulayip taksitiniz eksik diyorlar ya. Bende 1 tl eksik kabul etmiyorum.

Ayni bu sekilde soyledim. Birde terbiyesiz kalkmis alacaginiz garanti degil belki de olumsuz sonuclanir diyo :)) Hayirli isler dedim kapattım.

Konuyu acan arkadastan ve yardimci olan herkesden Allah Razi Olsun

Iyi forumlar. Iyi gunler

Aynisi banada oldu yatirdigim taksitin icinden kesinti yapmislar. Haberde vermediler. Taksit odenmedi gorunuyordu tabii faiziyle aldilar

• Arkadaşlar 2012 yılında ingbank tan kredi çekiştim masraf dilekçelerini istediğimde 600 tl kredi tahsis ücreti ve 1208tl kampanya katılım payı görünüyor bunların hangisini alabilirim
  • Hakem heyetinden kararı alıp bankaya vereli bir ayı geçiyor ama bankadan herhangi bir hareket yok. Hakem heyetinden aldığımız orjinal dosyayı bankaya verdik, fotokopisi bizde duruyor. Beklemeye devam mı etmeliyiz?
  • İpotek fek ücreti için başvurmayın ben başvurdum hakem heyeti kabul etmedi karar bozulmuş bununla ilgili, son zamanlarda bankalar karşı dava açıyor ve hepside bankaca geri alındı dediler..
    Asıl benim daha ilginç bi sorunum var. Bu vakıfbank yapılandırmayı yaparken dosya masrafı yani kredi tahsis ücretini döküm üzerinde 0 tl gösterip komisyonu kredi kapama tutarı toplamına yansıtmış bankanın sistemide buna dekont üretemediği için hakem heyeti başvuruyu kabul etmiyor parayı alamassınız diyor bu şekilde..
    Bu vakıf kadar çakalını görmedim arkadaş

• Arkadaşlar bizde Vakıfbank'tan çektiğimiz ev kredisinin masrafını geri almak için başvurduk, mahkeme bize 1.528 TL ödenmesi kararı verdi, bankayı arayıp sorduğumuzda ise banka bize bu para içerisinde emlakçı payının olduğunu 700 küsür liranın ona kesileceğini ve geri kalan 800 lirayı alabileceğimizi söylediler. Eğer karşı dava açsak bile ellerinde emlakçıya ait fatura olduğunu ve onlarında karşı dava açıp her türlü kazanacaklarını söylediler. Ve en az 5-6 ay bu mahkeme ile uğraşırsınız dediler.

Bu olay doğru mu acaba ? biz 1500 liranın 700'üne çizik çekmek zorunda mıyız ? lütfen bilgi verin, en kısa zamanda gereği neyse yapmak istiyoruz. Teşekkürler.
  • HeroTürk

Yarbay

3194 Mesaj

Dün; 13:39:22 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    Arkadaşlar bizde Vakıfbank'tan çektiğimiz ev kredisinin masrafını geri almak için başvurduk, mahkeme bize 1.528 TL ödenmesi kararı verdi, bankayı arayıp sorduğumuzda ise banka bize bu para içerisinde emlakçı payının olduğunu 700 küsür liranın ona kesileceğini ve geri kalan 800 lirayı alabileceğimizi söylediler. Eğer karşı dava açsak bile ellerinde emlakçıya ait fatura olduğunu ve onlarında karşı dava açıp her türlü kazanacaklarını söylediler. Ve en az 5-6 ay bu mahkeme ile uğraşırsınız dediler.

Bu olay doğru mu acaba ? biz 1500 liranın 700'üne çizik çekmek zorunda mıyız ? lütfen bilgi verin, en kısa zamanda gereği neyse yapmak istiyoruz. Teşekkürler.

Elinizde mahkeme kararı var ise bunu alabiliyor olmanız lazım Banka ödemek istemezse temyize başvuruyor olmalı.Son yapılan düzenlemede Bankalar faturalı giderlerini ekleme yapmadan müşterilerine yansıtabiliyorlar.Bu emlakçıya ödenen bedelin ne için verildiği önem arzediyor bu durumda.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.