Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    halk bankasından 1 ocak 2014 te konut kredisi çekmiştim tüketici hakem heyeti kararına rağmen dosya masrafının iadesine banka itiraz etmiş
    şubedeki kadın bana 1 eylül 2013 ten sonraki masraflar ödenmiyor bu yüzden ödenmedi karşı dava açıldı dedi.
    ne yapmam lazım. bu işin gerçekliği var mı?1 eylül 2013 tarihinden sonraki masraflar gerçekten ödenmiyor mu?
    bir kaç tanıdık arkadaşta bankanın avukatlık ücretini, bilirkişi ücreti ve diğer masraflarıda sen ödersin dedi.
    bu işin aslı var mı?
  • şu an herşey karışmış durumda. Bana masraf ödendi ama eksper ve ipotek için karşı dava açıldı. Hakem heyeti lehime yazı yazmış mahkemeye. Mahkeme var ama bilgi postası gelmedi bana. Büyük oyunlar dönüyor bu işte de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay bekledikten sonra 2 dosyamdan 335 tl dosya masraflı olanın tebligati geldi ama 2500 tl olanın ki gelmemiş çok canım sikildi
  • Arkadaşlar bende dün itibariyle İş Bankasından dosya masrafı ve yeniden yapılandırma tutarlarını mahkeme kanalı ile geri aldım.Sözleşmede el yazısı ile masraflarda mutabık kaldık vs. yazmasına rağmen.
  • THH dilekçeme şunlardan hangileri için iade talebi ekleyebilirim? Hangileri hakkında sabit yargıtay kararı var?

1) Kredi tesbit ücreti tahsili : 500 TL
    2) Ekspertiz ücreti : 450 TL
    3) İpotek İnceleme ve Tesis Ücreti: 200 TL
  • 1'i verirler. 2 ve 3 şaibeli. Hakem heyeti onaylıyor ama mahkeme iptal ediyormuş. Ben onlar yüzünden davalı oldum. Alan da var alamayan da. Yargıtaya giden banka veya müşteriler de var. Iki ucu da kirli değnek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargıtay kararı görebilsek faydalı olurdu. Olmazsa sadece "1." için başvuru yapalım. Teşekkür ederim.
  • S.a ben dosya masrafi iadesi icin tuketici mahkemsine basvurdum karar lehime cikti ama banka temyiz edip karari bozdu sebebi durusmaya cagrilmamislar karar evrak uzerinden verilmis tekrar dava olacakmis avk beylerden yorum bekliyorum saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganers

6 ay bekledikten sonra 2 dosyamdan 335 tl dosya masraflı olanın tebligati geldi ama 2500 tl olanın ki gelmemiş çok canım sikildi

2500 TL HAKEM HEYETİ SINIRININ ÜZERİNDE OLDUĞUNDAN DAVA AÇMANIZ GEREKİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna70

herkese merhaba;
    halk bankasından 1 ocak 2014 te konut kredisi çekmiştim tüketici hakem heyeti kararına rağmen dosya masrafının iadesine banka itiraz etmiş
    şubedeki kadın bana 1 eylül 2013 ten sonraki masraflar ödenmiyor bu yüzden ödenmedi karşı dava açıldı dedi.
    ne yapmam lazım. bu işin gerçekliği var mı?1 eylül 2013 tarihinden sonraki masraflar gerçekten ödenmiyor mu?
    bir kaç tanıdık arkadaşta bankanın avukatlık ücretini, bilirkişi ücreti ve diğer masraflarıda sen ödersin dedi.
    bu işin aslı var mı?

İTİRAZ DAVA AÇARAK OLUR E- DEVLETTEN KONTROL EDİN YOKSA BANKADAN MAHKEME VE DOSYA NUMARASINI İSTEYİN,
    " 1 eylül 2013 ten sonraki masraflar ödenmiyor" DİYE BİŞEY YOK BANKA DAVA AÇMADIYSA İCRA YOLU İLE 1 HAFTADA PARANIZI ALABİLİRSİNİZ

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Arkadaşlar geneli itibari ile bir soru sormak istiyorum.

Bankaya iadeli taahütlü mektup yollayarak masrafların iadesini istemek zaman kaybı mıdır?

Bunun yerine bankadan sözleşme fotokopisi ve ilgili kesinti belgelerini alarak hakem heyetine gitmek en kısa yol mudur?

BANKADAN İSTEMEK KESİNLİKLE ZAMAN KAYBI, HAKEM HEYETİ YA DA RAKAM 2000 TL ÜZERİNDE İSE MAHKEME YOLU İLE TALEP EDİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

6 ay bekledikten sonra 2 dosyamdan 335 tl dosya masraflı olanın tebligati geldi ama 2500 tl olanın ki gelmemiş çok canım sikildi

Yasin bey bana hakem heyeti hiçbir şekilde bu konu ile ilgili birsey söylemedi. Hatta ben 2000 üstü tüketici mahkemesi falan dedim, 'problem degil' dendi!

Şimdi gidip direk dava mi acmaliyim adliyeden?

Tesekkurler

• quote:

quote:

quote:

Yasin bey bana hakem heyeti hiçbir şekilde bu konu ile ilgili birsey söylemedi. Hatta ben 2000 üstü tüketici mahkemesi falan dedim, 'problem degil' dendi!

Tesekkurler

hakem heyeti karar verir ancak bankayı bağlayıcı değil, banka paranızı yatırır ya da bağlayıcı değil diye itiraz edebilir
    tüketici hakem heyetinde dava açmak daha mantıklı

• quote:

quote:

quote:

Tesekkurler

Tüketici mahkemesine uğradım karar çıkmış 1900 lira olarak iadesine karar verilmiş. 330lira da diğer kararım var 2230 lira alacağım var ziraat'ten bakalım ne olacak.

İşin komik tarafı 2 gün önce ziraat'e bir konut kredisi için daha başvurdum az önce banka aradı onaylandı diye. Bende dua ediyodum karar cikmadan kredim onaylanır inşallah diye demek ki karar bankaya ya ulasmamis ya da kredilerin haberi yok.

• Merhabalar arkadaşlar. 2013 haziranda ziraat bankasından konut kredisi çektik. Bu ayın başında 1 aralık 2014 avukat aracılığı ile komisyon dosya masrafı ve ekpertiz ücreti olan 1650 tl için avukat ziraat bankı icraya vermiş. Ziraat baktaki memur beni çağırdı ve bana herhangi bir hakem heyeti karar yargı olmadan nasıl icraya verir dedi ve bana sadece 1000 tlsinin dosya masrafı olduğunu diğerlerinin zaten masrafa girmediğini, ayrıca size bir kağıt imzalattık dosya masraflarını geri almayacağınız yönünde ve alamassınız dedi. Ben de hayırlısı olsun dedim. Karşı dava açacaklarını söylediler. Avukatı aradım durumu anlattım. Ziraatten bir sürü aldığım dosya var onlar hep öyle söylerler aldırış etmeyin icraya itiraz etmezlerse 1 hafta içinde parayı yatırmak zorundalar dedi. Şimdi bu bize yazdırdıkları dilekçe onlar için bir işe yarar mı? Dosya masraflarını ödememeleri için karar çıkmasında onların lehine olabilir mi? Açıkcası böyle bir süreci hiç bilmiyorum ne yapmak lazım? Yardımcı olacak değerli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Tüm gelişmeleri diğer arkadaşalra faydalı olacağını umarak buradan paylaşacağım saygılar...

• Cevaplarınızı bekliyorum lütfen yardım???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanali2727 -- 20 Aralık 2014; 8:11:15 >
  • arkadaşlar 23.09 . 2014 de Edirne tüketici hakem heyeti bankanın bendne tahsil ettiği "dosya masrafı+ekspertiz ücreti" ni ki toplamda 1950 lira ediyor YAPI KREDİ BANKASINCA tarafıma iadesine karar verdi..

Banka yaklaşık 2 ay sonra KAsım sonunda bu miktarı hesabıma geçti ..

Ancak 13 ARALIK YAPI KREDİ BANKASI hakem heyeti kararının iptali ve 1950 lira +mahkeme masrafı+avukat vekalet ücretinin geri ödenmesi için tarafıma dava açmış

Başına böyle bir durum gelen var mı??sonuç ne olur??nasıl bir yol izlemeliyim??şimdiden teşekkürler..
  • arkadaşlar 23.09 . 2014 de Edirne tüketici hakem heyeti bankanın bendne tahsil ettiği "dosya masrafı+ekspertiz ücreti" ni ki toplamda 1950 lira ediyor YAPI KREDİ BANKASINCA tarafıma iadesine karar verdi..

Banka yaklaşık 2 ay sonra KAsım sonunda bu miktarı hesabıma geçti ..

Ancak 13 ARALIK YAPI KREDİ BANKASI hakem heyeti kararının iptali ve 1950 lira +mahkeme masrafı+avukat vekalet ücretinin geri ödenmesi için tarafıma dava açmış

Başına böyle bir durum gelen var mı??sonuç ne olur??nasıl bir yol izlemeliyim??şimdiden teşekkürler..
  • Bemim yazdığım soruya cevap verecek bir yardımcı olacak yok mu acaba?

• 2009-2011 yılları arasında garanti bankasından kullanmış olduğum ihtiyaç kredilerimin dosya masraflarının iadesi için hakem heyeti kararı sonrası bankadan sms geldi ve hepsini geri aldım ancak yasal faizsiz,yani kesilen tutar kadarı yattı buna da şükür:) masraf dekontu için 70 lira alınmıştı o da iade edildi.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.