Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tuketici mahkemesinin verecegi karar kesindir. Lehinize sonuclanacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya Hukuk Bürosu

Her hangi bir dokuman gondereceklerini cevap vereceklerini sanmiyorum. Posta masrafiyla birlikte iadeli taahhut mektubunuda koyarak faiziyle iadesi yonunde hakem heyetine basvurun. Erken kapama ucretinin iadeside sorun oldugunu burda arkadaslar belirttiler. Bu kalemi istemeyin.

Hocam şuan benim sıkıntım 2010 yılındaki ve 2011 yılındaki garanti ve akbanktan çektiğim krediler hakkında bilgim yok malesef. yani ne kadar masraf kesildi ne kadar benden kesinti oldu. bunları öğrenmek için bankaya gidip döküm mü istemeliyim?

Garanti bana 70 tl ücret karılığı vereceğini söyledi. akbank a sormadım daha. bu yolu izlemem mi gerekiyor?
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    banka kesintisini gösteren evrak ile(kredi kullanırken verdikleri evrak) hakem heyetine gittim, hazır formata dilekçe yazdım 3 adet fotokopi çektim verdim, 15 dakika sürdü...ne zaman belli olur dedim seneye bu zamanda uğrayın cevabı aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratxbox -- 12 Aralık 2014; 0:41:03 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşımla birlikte konut kredisi masraflarını geri almak için Haziran ayında Tüketici Hakem Heyetine dilekçe vermiştik. Bugün arkadaşımı Garanti bankası genel müdürlükten aradılar. Tüketici hakem heyeti karar elimize ulaştı. Sonuca itiraz için mahkemeye başvuruyoruz. Mahkeme`nin sonuçlanması 1 yıl sürebilir ve sizin Aleyhinize sonuç çıkabilir. Eski müşterimizsiniz biz size ödediğiniz masrafın yarısını geri yatıralım konu burada kapansın ve mahkemeye de gitmeyelim diye teklifte bulundular.

Bu konuda yorum yapacak bir arkadaşımız var mı? Yaptıkları blöf olabilir mi? Benzer durumla karşılaşan oldu mu? Ne yapmalıyız? Yarın tekrar arayacaklar kararımızı sormak için. Mahkeme açarlarsa duruşmaya bizzat gitmemiz gerekecek mi? Dedikleri gibi dava Aleyhimize sonuçlanabilir mi?
  • merhabalar bizde yeni aldığımız ev için kredi çektik 2 yılımız kaldı bitmesine bir ay bile aksatmadık.. bankaya sahsen basvurduk dilekcemizi verdik dekont verdi 800 TL dosya masrafı 500 tl ekspertiz raporu için ..
    toplam 1300 tl .. musteri temsilcisi diyorki 800 tl için basvurun 500 tl için ugrasmayın banka size dava acacaktır .. niye yani ekspertiz raporu sizin hakkınız mı ..
    ben nerden bilicem senin ekspertize 500 verdiğini belki bedavaya yaptırdınız yada 100 200 lira verdiniz deyince sustu sonra basından savmaya calıstı..
    ben hakkımı aricam bayan 800 tl için değil 1300 tl için dedim. bankadan çıktım..

ekspertiz raporu adı altında alınan para geri iade alınmıyor mu yoksa alınamıyormu
  • meganers kullanıcısına yanıt
    yok hocam ben ne yapacağımı anladım sadece 1.sayfada benden kesilen masrafı anlayamadım, bunun hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz diye sormuştum 61.000 kredi çekmiştim
  • allah kolaylık versin karışık ve insanı şüphede bırakan bir yapı, alacakmıyız alamıyacakmıyız, dosyayı tam mı verdim eksikmi verdim vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratxbox -- 12 Aralık 2014; 0:45:13 >
  • Yeni konut kredilerde Binde 5 oranında tahsis ücreti alıyorlar. Bunu geri alabilir miyiz?

Bir de VDF den kullandığım araç kredisinde 600tl'yi ödemelerin içine eklediklerini belirten bir madde var, bunu geri alabilir miyiz? Peşin olarak yoksa taksite göre mi öderler?
  • Arkadaşlar merhaba, 1 ay ve 2 ay önce eksper ve ipotek ücretlerini geri almam konusunda hakem heyetinden lehime karar çıktı. Ama banka beni mahkemeye verdi. Dün hakem heyetine gittim. Kapıya ipotek ve eksper ücret iadesi vermiyoruz yazmış hakem başkanı, imzalamış. Içeridekilere sordum. Bana, bu masrafları mahkeme bozuyor. Millet bize gelip kızıyor sonra. Bizce hemen gidip bankayla anlaşma yoluna gidin, tarzında akıl verdiler. Şimdi ne yapsam. Bin lira alıyım derken ceptekinden oluyorum sanki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya Hukuk Bürosu

E-devlet uzerinden karar cikmis mi cikmamis mi kontrol edin.

Merhaba e-devlet sitesinde hangi başlık altında kontrolü gerçekleştiriyoruz?

Başvurumun alınıp alınmadığını nasıl anlarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluraydisk

merhabalar bizde yeni aldığımız ev için kredi çektik 2 yılımız kaldı bitmesine bir ay bile aksatmadık.. bankaya sahsen basvurduk dilekcemizi verdik dekont verdi 800 TL dosya masrafı 500 tl ekspertiz raporu için ..
    toplam 1300 tl .. musteri temsilcisi diyorki 800 tl için basvurun 500 tl için ugrasmayın banka size dava acacaktır .. niye yani ekspertiz raporu sizin hakkınız mı ..
    ben nerden bilicem senin ekspertize 500 verdiğini belki bedavaya yaptırdınız yada 100 200 lira verdiniz deyince sustu sonra basından savmaya calıstı..
    ben hakkımı aricam bayan 800 tl için değil 1300 tl için dedim. bankadan çıktım..

ekspertiz raporu adı altında alınan para geri iade alınmıyor mu yoksa alınamıyormu

EKSPERTİZDE BANKANIN ELİNDE ŞİRKETE ÖDENEN FATURA VARSA DAVA AÇABİLİR, GENELDE FATURALAR 250 İLE 380 TL ARASINDA DEĞİŞEBİLİYOR, YİNE FAZLA ALINAN PARA VAR AMA BANKA DAVA AÇARSA AVUKATLIK ÜCR VE MASRAFIN SİZE YÜKLENME RİSKİ VAR

EKSPERTİZ FATURASI SUNULAMAYAN YA DA KREDİDEN 2 YIL SONRA KESİLEN VE İTİRAZ SONUCUNDA MAHKEMELERİN DE KABUL ETMEDİĞİ DURUMLAR DA VAR TABİ

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Yeni konut kredilerde Binde 5 oranında tahsis ücreti alıyorlar. Bunu geri alabilir miyiz?

Bir de VDF den kullandığım araç kredisinde 600tl'yi ödemelerin içine eklediklerini belirten bir madde var, bunu geri alabilir miyiz? Peşin olarak yoksa taksite göre mi öderler?

YENİ KREDİLERDE BİNDE 5 TAHSİS ÜCRETİ BDDK NIN YÖNETMELİĞİ İLE YASALLAŞTI, FAKAT YÖNETMELİK DE HUKUKA AYKIRILIĞI İLERİDE İDDİA EDİLEBİLİR, ŞİMDİLİK İSTEMEYİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratxbox

quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

Orijinalden alıntı: muratxbox

arkadaşlar merhaba bu konut kredisi olayında birşeyler yapmaya çalıştım, ne kadar bela bir iş:)
    1-bankaya kesintileri talep ettiğimi belirten dilekçe yazdım iadeli taahhütle gönderdim, dilekçe ekine de konut kredisi kullanırken verdikleri evrakları iliştirdim, 25 gün oldu
    2-hakem heyeti için bir dosya hazırladım.... bankaya gönderdiğim dilekçe, iadeli taahhütün gitiğini belirten evrak, bankanın kredi kullanırken verdiği evraklar, dosyayı evde bekletiyorum

şimdi hakem heyetinden kesintileri talep eden bir dilekçe hazırlamam gerekiyormuş, 1-bu kesintileri nasıl hesaplarım (ekte kesinti dosyası var), 2 hakem heyetine iadeli taahhütlü mü yoksa elden mi vermeliyim?

ekteki yazıya bakarak masrafları hesaplamayı bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

Hocam mobile'de 56.ci sayfa, pc'de kacinci sayfa bilmiyorum siz yapilacaklari sifirdan sormussunuz, halbuki biraz eski sayfalari kurcalarsaniz butun sorularinizin cevabi var

yok mu arkadaşlar 1.sayfaya bakıp masrafı hesaplayabilen? dosyam hazır THH dilekçesinde talep edilen miktar yazıyor boş kaldı?

MASRAF SİZDEN NE KESİLDİ İSE ONU YAZACAKSINIZ VE EKİNE DE KESİNTİYİ GÖSTEREN MAKBUZU YA DA EKSTREYİ KOYMANIZ LAZIM, THH ARAŞTIRMA YAPMAZ SADECE SAVUNMA İSTER BANKALAR DA CEVAP VERMEDİĞİNDEN BELGE KOYMAZSANIZ OLUMLU SONUÇ ALAMAZSINIZ BOŞUNA BİR SENE BEKLERSİNİZ

• quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşımla birlikte konut kredisi masraflarını geri almak için Haziran ayında Tüketici Hakem Heyetine dilekçe vermiştik. Bugün arkadaşımı Garanti bankası genel müdürlükten aradılar. Tüketici hakem heyeti karar elimize ulaştı. Sonuca itiraz için mahkemeye başvuruyoruz. Mahkeme`nin sonuçlanması 1 yıl sürebilir ve sizin Aleyhinize sonuç çıkabilir. Eski müşterimizsiniz biz size ödediğiniz masrafın yarısını geri yatıralım konu burada kapansın ve mahkemeye de gitmeyelim diye teklifte bulundular.

Bu konuda yorum yapacak bir arkadaşımız var mı? Yaptıkları blöf olabilir mi? Benzer durumla karşılaşan oldu mu? Ne yapmalıyız? Yarın tekrar arayacaklar kararımızı sormak için. Mahkeme açarlarsa duruşmaya bizzat gitmemiz gerekecek mi? Dedikleri gibi dava Aleyhimize sonuçlanabilir mi?

GARANTİ BANKASI ARAYIP İNSANLARI KANDIRIYOR, SAKIN İNANMAYIN YAPTIKLARI TAMAMEN BLÖF

• Denizbanktan 1240 TL dosya masrafi iadesi aldim. Mutluluğumu anlayamazsınız. .. denizbank yargitaya bile itiraz etti ama nafile. Kazandim ve 1240 TL şimdi cebimde. Darısı forumun diğer üyelerinin başına. ..
  • Arkadaşlar geneli itibari ile bir soru sormak istiyorum.

Bankaya iadeli taahütlü mektup yollayarak masrafların iadesini istemek zaman kaybı mıdır?

Bunun yerine bankadan sözleşme fotokopisi ve ilgili kesinti belgelerini alarak hakem heyetine gitmek en kısa yol mudur?
  • 10 Haziran 2014'de dilekcemi vermiştim hakem heyetine ama karar hala çıkmadı, gittim sordum 'aralık ortasında karar elinize ulaşır' dendi. Bu kadar bekleyen var mı allah aşkına?

• meganers kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2013 aralik ayinda basvurmustum sonuc 2014 eylul ortasinda geldi normal yani. bulundugunuz yerdeki hakem heyetinin yogunluguna bagli biraz da

• Peki sonucu nasıl aldınız hocam? Posta yoluyla mı yoksa gidip soruşturdunuz mu
  • herkese merhaba ;

halk bankasından 28 ocak 2014 te konut kredisi çekmiştim tüketici hakem heyeti kararına rağmen dosya masrafının iadesine banka itiraz etmiş
    şubedeki kadın bana 1 eylül 2013 ten sonraki masraflar ödenmiyor bu yüzden ödenmedi karşı dava açıldı dedi.
    ne yapmam lazım. bu işin gerçekliği var mı?1 eylül 2013 tarihinden sonraki masraflar gerçekten ödenmiyor mu?
    beni nasıl bir süreç bekliyor.
    bazı arkadaşlar karşı tarafın avukatlık ücretini bilirkişi parasını ve diğer masraflarınıda sana ödetirler dedi. bunun aslı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.