Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzhan699

Merhaba bir arkadaşım , Hakem Heyetinin sonucunda banka tarafından kesilen ücretin iadesine hükmediyor.Nitekim 2000 lira iadesine karar vermiş misal tam tutarı bilmiyorum fakat banka 1000 lira yatırmış.Arkadaşım bankayı icraya vermek istiyor ne yapması gerekir.Avukat tutması gerekiyor mu?Örnek dilekçe ve yapılması gerekenler nelerdir?İcra masrafları hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

BAKİYE İÇİN HAKEM HEYETİ KARARI İLE İLAMLI İCRA TAKİBİ BAŞLATMASI GEREKİR, BUNUN İÇİN İCRA EMRİ VE ÖDEME EMRİ DOLDURUP İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAKİP BAŞLATMASI GEREKMEKTEDİR,AVUKAT İÇİN KOLAY Bİ İŞLEM VEKALET VERİRSE DAHA KOLAY TAHSİL EDEBİLİR
  • thh.den kararlarım lehime çıktı. 1ay oldu. Dosya masrafımı yatırdılar ama eksper ve ipotek ücreti masrafımı yatırmıyorlar. Hakkımda karşı dava açacaklarmış. Thh.ye, 175e ve thh.derneğine sordum ama net cevap alamadım. Icraya veriyim mi? Ayrıca bu dava nedir? Banka haklı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel olarak ilamli icra takibi baslatmaniz gerekli. İcra emri formunu doldururken bir avukkattan yardim almanizi oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertiz ve ipotek fekki ucretlerinide alabilirsiniz. Bu asamada İcra takibi yapmanizi oneririm.

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    thh.den kararlarım lehime çıktı. 1ay oldu. Dosya masrafımı yatırdılar ama eksper ve ipotek ücreti masrafımı yatırmıyorlar. Hakkımda karşı dava açacaklarmış. Thh.ye, 175e ve thh.derneğine sordum ama net cevap alamadım. Icraya veriyim mi? Ayrıca bu dava nedir?,
    teşekkürler.

• T.Kaya Hukuk Bürosu T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, fakat bu karşı dava işi kafamı karıştırdı. 1100 lira alıyım diye 2000 tl kaybetmek istemem. Ben, nerede ve nasıl hakkımı savunacağım. Thh kararı beni kurtarır mı bu davada?

• Acilmasi muhtemel olan dava hakem heyetinin kararina 15 gun icerisinde yapilmis olan itirazdir. Hakem heyeti kararini tuketici mahkemesi inceleyecektir kisaca.

Elinizdeki hakem heyeti kararini yatirilmamis olan alacak kalemleri yonunden icraya koymanizi oneririm

• Kendinizde savunma yapabilirsiniz ya da bir avukat araciligi ile de savunmanizi gerceklestirebilirsiniz. Karsi ucreti cikmamasi adina, bir avukata vekalet cikartip hareket etmeniz sizin acinizdan daha iyi olacaktir. Tuketici dosyalariyla ilgili departmanimiz size ucretsiz destek verebilir.

• bugün dava açmışlar. Şimdi gördüm. 15gün geçmişti. Tüketici mahkemesinden itiraz davası açmışlar. Neler yapmalıyım yada yapmamalıyım? Sizce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oacar84

bugün dava açmışlar. Şimdi gördüm. 15gün geçmişti. Tüketici mahkemesinden itiraz davası açmışlar. Neler yapmalıyım yada yapmamalıyım? Sizce.

Davayi takip etmenizi oneririm. İtiraz dilekcesine cevap veremeniz yarariniza olur.

bilgiler için teşekkürler. Tanıdık bir avukat buldum gibi. Yarın görüşeceğiz. Iyi akşamlar.

• Rica ederim. İyi aksamlar.

• Aybala5 kullanıcısına yanıt
    Hocam dekontlar banka kaşeli olmayacakmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya Hukuk Bürosu

Rica ederim. İyi aksamlar.
    Daha önce yazmıştım. Yargıtay'a gönderdiğim temyiz dilekçesi inceleme tutarının altında kaldığı için reddedildi. Anayasa Mahkemesine başvuracağım. Bu konuya AYM bakar mı? Sanırım harç 200 liraymış. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar bende 3 yıl önce 20 bin lira tüketici kredisi çekmiştim. THH ye dava açabilmek için gerekli olan belgeler nelerdir ? Nasıl bir prosedür izlememiz lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westernblew -- 3 Kasım 2014; 16:11:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: belmont

Evet hocam aksimi anlaşıldı, bankadan kaşelili imzalı dekontu scan alıp email ile gonderdıler.
  • belmont B kullanıcısına yanıt
    Hakem heyetine basvururken dekontun kaseli islak imzali olma zorunlulugu bulunmamaktadir.

• westernblew kullanıcısına yanıt
    Kesinti yapildigini gosterir evrak ile birlikte ikamet ettiginiz yerdeki hakem heyetine dilekce basvurmaniz yeterli.

ilginiz için tşk ederim hocam, en yakın zamanda başvuru yapacağım . Peki bir şey daha sormak istiyorum, kart aidatı kesintileri yada hesap işletim ücretinden yapılan kesintiler var ya,

Bununla ilgili olarak kesintilerin yapıldığı dekontları aldım, emsal gösterebileceğim kararlarıda aldım ve ön yüzüne de bir dilekçe ile başvuru yapıcaktım.

THH yi aradım hesap işletim ücreti için başvuru yapacağımı söyledim, artık bu ücretin tahsil edilemediğini söyledi telefondaki kadın. Bu dediği doğru mudur ? başvururken ikisi içinde başvurayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aybala5

quote:

Orijinalden alıntı: belmont

Evet hocam aksimi anlaşıldı, bankadan kaşelili imzalı dekontu scan alıp email ile gonderdıler.

Anladım hocam ,peki dekont asıllarına gerek yokmudur , ben şimdi gidip dekontları istiycem şubeden bakalım ne diyecekler.

Edit: gerek yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmont -- 4 Kasım 2014; 12:53:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.