Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar abim 2016 yılında kuveyt bankasından konut kredisi çekti, dosya masrafı makbuzunu almak için bankaya gittik, makbuzu uğraştırmadan verdiler ama bankada bize dava açabilirmiş neden dediğimde ise 2016 yılında yeni bir düzenleme olduğunu ve ayrıca kredi çekerken imzalanan onca şeyin içinde "dosya masrafını almak istemiyorum" diye bir yazı olduğunu söylediler. Böyle birşey mümkün olabilir mi napıcaz şaşırdık yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar 2015 ocak ayında ev kredisi çekerken ödediğim 1500 tl dosya masrafını geri almak için THH ne dilekçe verdim. şubat ayında mahkeme dosya masrafının tarafıma ödenmesine karar verdi. Dolayısıyla 1000tl hesabıma yattı. Ancak bahsi gecen bu 1500 tl nin 500tl sini ben kredi cekerken zaten hesabıma banka yatırmış. Bunu akbank'tan bir gelen bir maille gördüm. Sonra hesap hareketlerinden baktığımda gerçekten de hesabıma yatırdıklarını gördüm. Dolayısıyla hakkım olmayan bir meblağ istemedim.

Ancak bu sefer de Akbank bana bu 500 tl yi bilmeden istedim diye haksız zenginleşme adıyla dava açmış. Bankaya gittiğimde masraf neyse bana dekontunu verdiler. Sonuçta onların verdiği dekonta göre ben THH' ne gitmiştim. Şimdi mahkeme ve avukatlık masraflarını da bana ödetmeye çalışıyor Akbank.

Sizce avukat tutmadan mahkemede bunları hakime anlatsam haklı cıkar mıyım? Zaten 1000 tl mi geri aldım. Onu da avukatlık masrafları ve mahkeme masraflarına vermek istemiyorum.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: firat1337

Arkadaşlar 2015 ocak ayında ev kredisi çekerken ödediğim 1500 tl dosya masrafını geri almak için THH ne dilekçe verdim. şubat ayında mahkeme dosya masrafının tarafıma ödenmesine karar verdi. Dolayısıyla 1000tl hesabıma yattı. Ancak bahsi gecen bu 1500 tl nin 500tl sini ben kredi cekerken zaten hesabıma banka yatırmış. Bunu akbank'tan bir gelen bir maille gördüm. Sonra hesap hareketlerinden baktığımda gerçekten de hesabıma yatırdıklarını gördüm. Dolayısıyla hakkım olmayan bir meblağ istemedim.

Ancak bu sefer de Akbank bana bu 500 tl yi bilmeden istedim diye haksız zenginleşme adıyla dava açmış. Bankaya gittiğimde masraf neyse bana dekontunu verdiler. Sonuçta onların verdiği dekonta göre ben THH' ne gitmiştim. Şimdi mahkeme ve avukatlık masraflarını da bana ödetmeye çalışıyor Akbank.

Sizce avukat tutmadan mahkemede bunları hakime anlatsam haklı cıkar mıyım? Zaten 1000 tl mi geri aldım. Onu da avukatlık masrafları ve mahkeme masraflarına vermek istemiyorum.

Teşekkürler.

hakimler dinlemiyor bile . gittiğinizde her şey hazır oluyor imzayı atıp işiniz bitiyor. bence böyle bir durum varsa banka ile anlaşmaya bakın davalarını geri çektirmeye çalışın

• quote:

Arkadaşlar 2015 ocak ayında ev kredisi çekerken ödediğim 1500 tl dosya masrafını geri almak için THH ne dilekçe verdim. şubat ayında mahkeme dosya masrafının tarafıma ödenmesine karar verdi. Dolayısıyla 1000tl hesabıma yattı. Ancak bahsi gecen bu 1500 tl nin 500tl sini ben kredi cekerken zaten hesabıma banka yatırmış. Bunu akbank'tan bir gelen bir maille gördüm. Sonra hesap hareketlerinden baktığımda gerçekten de hesabıma yatırdıklarını gördüm. Dolayısıyla hakkım olmayan bir meblağ istemedim.

Teşekkürler.

Arkadaşım aynı bizde akbanktan kredi çektik. 1200 tl masraf aldılar. Adım gibi eminim. Geçen yıl dosya masraflarını alalım diye THH ye başvurduk . Karar çıkmış eve yazı geldi.
    Dün bankaya gittik. Hesabımıza 350 tl yatırmışlar. Gerisini kredi çekerken hesabınıza yatırmışız dediler. Gerçekten dekontu gösterdiler böyle bir para hesaba geçmiş.

Sözün özü ben şunu düşünüyorum o parayı hesabımıza geçtiler ama ben o parayı elime almadım orada bişey oldu ve bu parayı bize vermediler. belki bişey imzalattılar yada para yanlış yattı geri verin filan dediler aldılar bizden.

Kısaca parayı arada hiç ettiler. Tahmınim o paraya itaraz etsemde kabul olmaz çünkü dekont var. Ama almadım o parayı.

• Ben daha önce 3 farklı kredim için dosya masraflarımı geri aldım ancak 2016 yılında kullandığım kredi için dosya masrafını geri alamazsın dediler.
    Sanırım yeni bir yasa çıkmış, bankalar yeni başvuruları kabul etmiyormuş. 2015 veya 2016 yılında kredi kullanıp dosya masrafını geri alan veya başvuran var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

quote:

Teşekkürler.

Arkadaşım aynı bizde akbanktan kredi çektik. 1200 tl masraf aldılar. Adım gibi eminim. Geçen yıl dosya masraflarını alalım diye THH ye başvurduk . Karar çıkmış eve yazı geldi.
    Dün bankaya gittik. Hesabımıza 350 tl yatırmışlar. Gerisini kredi çekerken hesabınıza yatırmışız dediler. Gerçekten dekontu gösterdiler böyle bir para hesaba geçmiş.

Sözün özü ben şunu düşünüyorum o parayı hesabımıza geçtiler ama ben o parayı elime almadım orada bişey oldu ve bu parayı bize vermediler. belki bişey imzalattılar yada para yanlış yattı geri verin filan dediler aldılar bizden.

Kısaca parayı arada hiç ettiler. Tahmınim o paraya itaraz etsemde kabul olmaz çünkü dekont var. Ama almadım o parayı.

bankaya yazılı başvurun, parayı siz çekmiş gibi gösterseler bile o parayı hangi adla banka hesabına geçirecekler ki? parayı almadığınıza eminseniz banka çalışanı zimmetine geçirmiş olabilir..

• 8 ay önce tüketici hakem heyetine başvurdum. Banka YapıKredi. Karar lehime çıktı. 1-2 gün sonrasında ise banka bana mail ile tüketici hakem heyetinin kararına rağmen dosya masrafının yasal olduğunu ve işlem yapmayacaklarını bildirdi.

Tüketici hakem heyeti beni haklı bulmasına rağmen banka işlem yapmayacağını söylüyor. Bu aşamadan sonra ne yapılması gerekiyor?
  • mucizevi M kullanıcısına yanıt
    banka mahkemeye vermezise 15 gün içerisinde sizi.

icra yoluyla tahsil edersiniz paranızı
    .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    icra yoluna başvurup bu parayı tahsil edersem ileride aynı bankadan tekrar kredi kullanmak istesem bunu sıkıntı yaparlar mı sizce? kredi kullandırmamak gibi.
  • mucizevi M kullanıcısına yanıt
    niye yaşayacaksınız ki ben verdim

bi sıkıntı yok . icradan sonra kredi kullandım

• Arkadaşlar 19.09 da kredı çektım 350 tl kredi tahsisi ucreti aldılar,binde 5 olarak sanırım yasallaşmış.Hakem heyetiyle artık bu işleri çözemıyormuyuz acaba

Yönetmelik ile kredilerden anaparanın binde 5’i oranında kredi tahsis ücreti alınabileceği düzenlenmiştir. Bizce yönetmelik düzenlemesi, gerçek harcamayı göstermeyen maktuen alınan ücretlerin yasal olmadığına ilişkin mahkeme gerekçeleri ile çelişmektedir ve hukuka da aykırıdır.

Yönetmelik sonrası kredilerden alınan binde 5 oranında kredi tahsis ücretinin de Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri nezrinde birbirine zıt ve farklı kararlar ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 23 Eylül 2016; 10:32:53 >
  • 2016 aralık'ta kullandığım konut kredisi dosya masrafı için başvuracaktım ama yönetmelikte böyle birşey var.Dosya masrafı yasal gibi sanki...

• Ben basvurdum hakem heyeti iade cikardi banka itiraz etti mahkeme uygun gordu. Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olduk.

Bilginize..

• Arkadaşlar 2 ay önce akbanktan aradılar 500 liralık dosya masrafı alacağıma karsilik 370 TL teklif ettiler kabul etmedim.birdaha arayan soran olmadı hakem heyetinden kâğıtta gelmedi ne yapmam lazım? Aynı günde müracaat ettiğim finans,Denizbank paramı iade etti Akbank ödeme yapmadi

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.