Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • T.Kaya Hukuk Bürosu T kullanıcısına yanıt
    Merhaba , ben kredimi erken kapadım ve erken kapama komisyonu ödedim bunuda geri alma şansım varmı? Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • belmont B kullanıcısına yanıt
    Erken kapama komisyonu kanunda belirtildiğinden birşey yapılamıyor bildiğim kadarıyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteyebilirsiniz erken kapama ucretini, odenmesine karar verilcektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya Hukuk Bürosu

İsteyebilirsiniz erken kapama ucretini, odenmesine karar verilcektir.

YAPILANDIRILMA HARİCİ ERKEN KAPAMA YAPILDIĞINDA ALINAN ÜCRETİ GERİ İADE İSTEYEMEZSİNİZ, BU KONUDA EPEY KARAR VAR VE NET
    HAKEM HEYETİ DİKKAT ETMEYİP KARAR VERSE BİLE BANKA SİZE DAVA AÇIP KARARI İPTAL ETTİREBİLİR VE BANKAYA 750 TL AVUKATLIK ÜCRETİ İLE MAHKEME MASRAFLARINI DA ÖDERSİNİZ

ERKEN KAPAMA ÜCRETİNİ (YAPILANDIRMA HARİÇ) GERİ İSTEMEYİN
  • Kesinlikle erken ödeme yaptiysaniz alamassiniz .Paranizi başka bankaya taşidiysaniz yine alamazsiniz.Ayni bankadan yapilandirdiysaniz isteer elle imzalayin tahhahut verin farketmez.Kesin alirsiniz.Yargitay ictihati, dairemizinde belirttigi gibi bankayi zorlamak yasal olarak mumkun olmadigi icicn yapilandirmanin iadesine.......

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    Elimizde iadesi yonunde karar verilmis hakem heyeti kararlari mevcut. Emsal yargitay kararlarida mevcut. O halde o bu kalemi istersen guncel ictihatlari goz onunde bulundurmak gerek, kredi kartlari aidatlarinda oldugu gibi.

• erken ödemede alamaz diye biliyorum ben erken yapılandırma yaptım aldım hakimin dediği tamamen borcu kaptsaydınız bu yasal olduğu için alamazdınız dı birkaç emsal karar var diye riske girmeye değermi bilemiyorum

• quote:

Elimizde iadesi yonunde karar verilmis hakem heyeti kararlari mevcut. Emsal yargitay kararlarida mevcut. O halde o bu kalemi istersen guncel ictihatlari goz onunde bulundurmak gerek, kredi kartlari aidatlarinda oldugu gibi.

İLK CEVABIMDA DA SÖYLEMİŞTİM, HAKEM HEYETLERİ İADE KARARI VERMİŞ OLABİLİR, ANCAK BANKALAR İTİRAZ DAVASI AÇABİLİR

HAKEM HEYETLERİ KARARLARI İLE İÇTİHAT OLUŞAMAZ,KREDİ KARTLARI İLE İLGİLİ HALEN BAZI HAKEM HEYETLERİ RED KARARI VEREBİLİYOR

NERDEN BAŞVURUYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA ANKARA İZMİR İSTANBUL MAHKEMELERİ DE VERMİYOR AYRICA ERKEN KAPAMADA YASAL DÜZENLEME VARDIR BİZ ERKEN KAPAMA İLE İLGİLİ BAŞVURU YAPILMASINI TAVSİYE ETMEYİZ
  • Merhabalar halk bankasından konut kredi kullandım.Tüketici sorunları hakem heyetine başvuru yaptım ve dosya masrafını geri almak istedim onlarda ipotek tesis ücretini de alabilirsiniz onuda yazalım dediler dedim yok yazmayın dosya masrafı yeter ama abi birşey olmaz yazalım dediler iyi peki dedim yazdılar.karar lehime çıkmış 750 tl dosya masrafı 250 tl ipotek tesis ücretini alabileceğime hükmetmişler.ama banka tüketici mahkemesine itiraz davası açmış bende bir savunma dilekçesi yazdım halk bankası bu davayı kazanabilir mi? kazanırsa ne kadar ödemek zorunda kalırım yada karar aleyhime çıkarsa konuyu bir üst mahkemeye taşıyabilirmiyim.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • İpotek feyk, ipotek tesis ucreti kesinlikle alabilirsiniz.şahsen ben aldim .Banka dava acmis davaya bile gitmedim.Kazanmisim.Dava ya bile gitmenize gerek yok.

teşekkür ederim
    inş uğraştırmaz bizi
  • Arkadaşlar merhabalar herkese, sizlere bugün gelen bir telefon hakkında danışmak istiyorum zira başkalarınıda aramış olabilirler.

Bugün bir kadın aradı, daha önce kredi çektiğimi vs söyledi. Toplamda toplam çektiğim kredi miktarını sordu, 35 bin liraya yakın bu miktar için yaklaşık 1200 tl alabileceğimi söyledi. Bunun için 90 liralik danışmanlık ücreti karşılığında, kendilerinin bana sadece kişisel bilgiler kısmının boş olduğu (oraları elle dolduracakmışım) evraklar göndereceğini söyledi. Gerekli kısımları doldurduktan sonra,(doldururkende bir danışman atayacaklarmış sürekli arayabilecekmişim) kredi çektiğim bankanın "Genel Müdürlüğüne" bunu göndermem halinde en geç 1 ay(BİR) bu ücreti geri alabileceğimi söyledi. Benim yaklaşık 150-200 tl lik hesap işletim ücretilerimde vardı onları alabilir miyim diye sordugum zaman bunuda alabileceğimi ifade etti.

Tabi bu bana çok mantıklı gelmedi zira buradan okuduğum kadarıyla örneğin THH'a bi dava açıldığında min 6 ay yada 1 yıl gibi sürelerin sürdüğünü okumuştum. Kadına bunu sordum, 1 ay gibi bir sürede bunun mümkün olmadıgını söyledim. Oda yargıtayın yeni kararından dolayı bunu bankaların hemen ödemeleri gerektiğini bildiklerini söyledi.

Bu işi bilen yada halihazırda iade almış arkadaşlardan, bu şekilde bir yöntem-prosedür izleyen var mıdır? Sistem (banka gene müdürlüğüne) yazıldığı zaman gerçekten böyle mi işliyor, iadenizi bu şekilde alabildiniz mi bir sıkıntı çıktı mı ? Zira benim buradaki işi bilen arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla gerekli evrakları dilekçe ekine koyup emsal kararlarıda koyup THH'a başvuru yapıldıktan sonra size sıra gelene kadar yaklaşık 6 ay sürüyor.

Bu konuda belki başka arkadaşlarıda aramışlardır, haber vermek istedim. Yardımcı olabilrseniz sevinirim, herkese selamlar.

Edit: Genel müdürlüğe hitaben yazmam gereken dilekçenin ptt vasıtasıyla iadeli taahhütlü oldugunu ve yasal faizlerinide alabileceğimi söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westernblew -- 11 Kasım 2014; 13:00:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

Arkadaşlar merhabalar herkese, sizlere bugün gelen bir telefon hakkında danışmak istiyorum zira başkalarınıda aramış olabilirler.

Bugün bir kadın aradı, daha önce kredi çektiğimi vs söyledi. Toplamda toplam çektiğim kredi miktarını sordu, 35 bin liraya yakın bu miktar için yaklaşık 1200 tl alabileceğimi söyledi. Bunun için 90 liralik danışmanlık ücreti karşılığında, kendilerinin bana sadece kişisel bilgiler kısmının boş olduğu (oraları elle dolduracakmışım) evraklar göndereceğini söyledi. Gerekli kısımları doldurduktan sonra,(doldururkende bir danışman atayacaklarmış sürekli arayabilecekmişim) kredi çektiğim bankanın "Genel Müdürlüğüne" bunu göndermem halinde en geç 1 ay(BİR) bu ücreti geri alabileceğimi söyledi. Benim yaklaşık 150-200 tl lik hesap işletim ücretilerimde vardı onları alabilir miyim diye sordugum zaman bunuda alabileceğimi ifade etti.

Tabi bu bana çok mantıklı gelmedi zira buradan okuduğum kadarıyla örneğin THH'a bi dava açıldığında min 6 ay yada 1 yıl gibi sürelerin sürdüğünü okumuştum. Kadına bunu sordum, 1 ay gibi bir sürede bunun mümkün olmadıgını söyledim. Oda yargıtayın yeni kararından dolayı bunu bankaların hemen ödemeleri gerektiğini bildiklerini söyledi.

Bu işi bilen yada halihazırda iade almış arkadaşlardan, bu şekilde bir yöntem-prosedür izleyen var mıdır? Sistem (banka gene müdürlüğüne) yazıldığı zaman gerçekten böyle mi işliyor, iadenizi bu şekilde alabildiniz mi bir sıkıntı çıktı mı ? Zira benim buradaki işi bilen arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla gerekli evrakları dilekçe ekine koyup emsal kararlarıda koyup THH'a başvuru yapıldıktan sonra size sıra gelene kadar yaklaşık 6 ay sürüyor.

Bu konuda belki başka arkadaşlarıda aramışlardır, haber vermek istedim. Yardımcı olabilrseniz sevinirim, herkese selamlar.

Edit: Genel müdürlüğe hitaben yazmam gereken dilekçenin ptt vasıtasıyla iadeli taahhütlü oldugunu ve yasal faizlerinide alabileceğimi söyledi.

1- YENİ YARGITAY KARARI DİYE BİŞEY YOK
    2- DANIŞMAN ATANSA DA SİZİN ADINIZA İŞLEM YAPAMAZ
    3-KREDİ RAKAMINA GÖRE DEĞİL NE KADAR DOSYA MASRAFI KESİLDİYSE O KADAR GERİ ALABİLİRSİNİZ 35000 TL DEN 300 TL DOSYA MASRAFI KESİLMİŞ TE OLABİLİR 1200 TL TAMAMEN UYDURULMUŞ
    4- BİR DİLEKÇE İÇİN 90 TL ÇOK SAÇMA KENDİNİZ DE YAZABİLİRSİNİZ
    5- BANKA 1 AY İÇİNDE ÖDEYECEK DİYE BİŞEY YOK, BANKALAR BU YAZILARA MAKTU RED CEVABI VERMEKTEDİR
    6- HAKKINIZI ARAMAK İÇİN HAKEM HEYETLERİ YA DA TÜKETİCİ MAHKEMELERİNE BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR

NETİCE: BU TİP ARAYANLARA YA DA SMS GÖNDEREN FİRMALARIN %99 U DOLANDIRICIDIR İTİBAR ETMEYİN

Altını çok dolduramayınca, birde ben THH'den bahsettiğimde prosedürleri net anlatamayınca itibar etmedim. Siz anladığım kadarıyla bu konuyla ilgileniyorsunuz hocam. Size pm atyorum.
  • quote:

İsteyebilirsiniz erken kapama ucretini, odenmesine karar verilcektir.

o zaman bankalar bizden haraç alıyor resmen.

ben garanti bankası için iadeli taahhütlü posta yolladım genel merkez ine, şimdi bana döküman yollayacak mı banka?

• ARKADASLAR MERHABA GARANTI BANKASINDAN CEKTIGIM EV KREDISINE ISTINADEN KESILEN KREDI TAHSIS UCRETINE HAH.DEN ITIRAZ ETTIM BUGUN BENI BANKA ARADI 444 LU DEN BANA 450 TL PARA TEKLIFETTILER MAGDUR OLMAYIN BILMEM NE YASAL SUREC UZUN FALAN DEDI BEN KABUL ETMEDIM BUSEFERDE KAPATIRLEN BANA KARSI DAVA OLABILIR HAKSIZSAN AVUKAT PARASI BILMEM NE YANSIR DEDI BENDE ELIME DAHA HAKEM HEYETININ CEVABI GELMEDIKI NEDIYIM DEDIM CUNKI OYLE BANA BISEY GELMEDI SADECE BANKA ARADI O PARAYI TEKLIF ETTI NE SONUC BEKLIYOSUNUZ DEDI BAYAN BANA BENDE OLUMLU DEDIM BEKLENTIM OYLE KAPATTIK BENIM DUSUNCEM SU HAKSIZ OLSAM BANKA NIYE BANA PARA TEKLIFETSIN ?? YARI FIYATIDA OLSA SOZDE BENI DUSUNUYORMUSLAR SIZCE DURUM NE OLABILIR BU AVUKAT BILMEM NESI DURUMUNDA NE YAPMAM GEREKIR HERKEZE SAYGILARRR
  • 2 yıl önce 20 bin kredi çekmiştim. aldığım dökümün altında aynen şu yazıyor :

- kredi kullandırma ücreti : 250 TL

- hayat ücreti : 78.61 TL

-İstihbarat ücreti : 15 Tl

Olmak üzere toplam 343.61 TL masraf çekmişler.

Yalnız aldığım kağıtta, kaşe imza vs yok sadece fatura gibi bi kağıt, üzerinde hesap numarası tarih aylık ödeme vs her şey yazıor. Bunu THH kaul eder mi ?
  • tc güven baş kullanıcısına yanıt
    E-devlet uzerinden karar cikmis mi cikmamis mi kontrol edin.

• seyy@h kullanıcısına yanıt
    Her hangi bir dokuman gondereceklerini cevap vereceklerini sanmiyorum. Posta masrafiyla birlikte iadeli taahhut mektubunuda koyarak faiziyle iadesi yonunde hakem heyetine basvurun. Erken kapama ucretinin iadeside sorun oldugunu burda arkadaslar belirttiler. Bu kalemi istemeyin.

• westernblew kullanıcısına yanıt
    Vekalet iliskisi kurulmadan kimse avukat disinda kimse sizin islerinizi takip edemez.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.