Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ipotekli ihtiyaç kredisi çektim akbanktan ve 4-5 tane de ihtiyaç kredisi çektim. Bunların dosya masrafını geri alabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmaarmutportakal

arkadaşlar ben ipotekli ihtiyaç kredisi çektim akbanktan ve 4-5 tane de ihtiyaç kredisi çektim. Bunların dosya masrafını geri alabilir miyim

Söylenene göre , 10 yıl içersindeki her türlü kredide ki dosya masrafını alabiliyorsunuz.

Ama söylüyeyim T.H.H'ye itiraz ederlerse sonraki süreci siz değil avukatınız ile yapın , banka avukatları biraz güçlüdür. Diğer T.H.H davalarını temyiz eden ticaret siteleri gibi değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

arkadaşlar ben ipotekli ihtiyaç kredisi çektim akbanktan ve 4-5 tane de ihtiyaç kredisi çektim. Bunların dosya masrafını geri alabilir miyim

Söylenene göre , 10 yıl içersindeki her türlü kredide ki dosya masrafını alabiliyorsunuz.

Ama söylüyeyim T.H.H'ye itiraz ederlerse sonraki süreci siz değil avukatınız ile yapın , banka avukatları biraz güçlüdür. Diğer T.H.H davalarını temyiz eden ticaret siteleri gibi değildir.

Teşekkür ederim.
    Demekki bu iş deveye hendek atlatmaktan daha zor

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

bende şunu anlamıyorum: madem böyle bir karar var ve dosya masrafı geri ödeniyor. neden bbdk çıkıp sen artık krediden dosya masrafı alamazsın demiyorum. bende yeni ihtiyaç krediai çektim ve paşa paşa ödedik 200 tl'yi. şimdi gelde uğraş geri almaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: iloveist

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

bende şunu anlamıyorum: madem böyle bir karar var ve dosya masrafı geri ödeniyor. neden bbdk çıkıp sen artık krediden dosya masrafı alamazsın demiyorum. bende yeni ihtiyaç krediai çektim ve paşa paşa ödedik 200 tl'yi. şimdi gelde uğraş geri almaya.

böyle aşağı bir düzen var memlekette işte, imar bankasındaki düzen hala devam ediyor. baskılar, aracılar yada başka bişeyler açıklatmıyor bence. yoksa hesap işletim ücreti ve onyıllardır söylenen kredi kartı ücreti "alınamaz" diye birşey bile söyleyemedi bbdk dosya masrafını mı söyleyebilsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan1966

Kredi kullananlara iyi haber var. Yargıtay, bankaların dosya masrafı altında aldıkları para haksız bulan mahkeme kararını onadı. Bu haber nerdeyse bütün gazetelerde çıktı. ben iki defa biner lira dosya parası verdim. bu konuda forumda parayı bankadan geri alabilen var mı? bankalar hakem heyeti kararını mahkemeye götürüyorlar mı? bu konuda ortak hareket edebiliriz.
    http://www.gencbaro.org/haber/yargitay-banka-konut-kredisinden-dosya-masrafi-alinamaz.html
    http://ekonomi.milliyet.com.tr/deli-dumrul-ucretine-son/ekonomi/ekonomidetay/24.08.2012/1585598/default.htm
    http://www.eneger.com/kredi-dosya-masrafi-geri-alma-ornek-dilekce/

İyide bu kararda tüketici yapılandırma ve dosya ücretinin iadesini istemis.

Hakem heyetide dosya ücretini red edip yapılandırma ücretinin iade edilmesini istemiş.

Bankara yapılandırma ücretinin iadesi ile ilgili kararı tüketici mahkmesine tasımıs ve ücretin iadesini terinde bulmus.

Sonrasında yargıtayda kararı onamıs...

Yani dosya ücretinin iadesi yönünde bir karar olduğunu sanmıyorum tanlıs anlamadıysam

• quote:

Orijinalden alıntı: ekatmer

quote:

Orijinalden alıntı: ayhan1966

Kredi kullananlara iyi haber var. Yargıtay, bankaların dosya masrafı altında aldıkları para haksız bulan mahkeme kararını onadı. Bu haber nerdeyse bütün gazetelerde çıktı. ben iki defa biner lira dosya parası verdim. bu konuda forumda parayı bankadan geri alabilen var mı? bankalar hakem heyeti kararını mahkemeye götürüyorlar mı? bu konuda ortak hareket edebiliriz.
    http://www.gencbaro.org/haber/yargitay-banka-konut-kredisinden-dosya-masrafi-alinamaz.html
    http://ekonomi.milliyet.com.tr/deli-dumrul-ucretine-son/ekonomi/ekonomidetay/24.08.2012/1585598/default.htm
    http://www.eneger.com/kredi-dosya-masrafi-geri-alma-ornek-dilekce/

İyide bu kararda tüketici yapılandırma ve dosya ücretinin iadesini istemis.

Hakem heyetide dosya ücretini red edip yapılandırma ücretinin iade edilmesini istemiş.

Bankara yapılandırma ücretinin iadesi ile ilgili kararı tüketici mahkmesine tasımıs ve ücretin iadesini terinde bulmus.

Sonrasında yargıtayda kararı onamıs...

Yani dosya ücretinin iadesi yönünde bir karar olduğunu sanmıyorum tanlıs anlamadıysam

Pardon ben yanlış okumuşum..

Tam tersi bir durum sözkonusu imiş :)

Dosya ücretinin iadesi yapılandırmanın reddine karar cıkmıs

• Arkadaşlar bu ipotek kapatma kesintisi saçmalığı ile ilgili yol gösterecek olana minnettar olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle iyi günler forumu uzun zamandır takip ediyorum iyi bir okuyucu olmayı bırakıp yazmak ve size sormak istiyorum.

Dosya masrafı ve 2 kez yapılandırma ücretini geri alabilmek için direk tüketici mahkemesinde dava açtım. ilk duruşmada hakim dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi olarak ankara 5. tüketici mahkemesinin dosyalarına bakan bankacı hukuKcu bir kişiye dosyam inceletildi. Bilirkişi raporu geldi ve beni haklı buldu.

Sorum şu: Acaba 2. duruşmada hakim kararı aynenemi verir yoksa yarı yarıya mantığı gibi bir karar verebilir mi?

Bu arada benim 4000 TL dosya masrafı 3000 tl ise 2 kez yapılandırma ücreti toplamda 7000 TL. 2. Mahkemem ise 5 şubatta. Sanırım o tarihe kadar bu konu sürekli zihnimi kurcalayacak

Artı forumda mesajları okuduğum ve süreci başlatmamada etkisi olan orda olmayan adam ve ekatmer adlı arkadaşlarıma da teşekkür ederim..

• Bu arada mesajımı tekrar okuduğumda sanki eksik anlaşılma olabileceğimi düşündüm değiştir kısmına tıkladım değiştiremedim.sanırım yeni üye olduğum için

Bilirkişi raporunda beni dosyanın tamamına konu olan 7000 tl nin hepsi için haklı bulduğunu tekrar belirtmek istedim..

Sanırım burda en önemli konu hakimin yargıtay yolunu açık veya kapalı bırakması olacak. İnşallah tamamında beni haklı görür ve yargıtay yolunu da kapatır..Aksi olursada yargıtayı bekleme durumumuz olacak..
  • arkadaşlar vakıfbanktan 850 tl dosya masrafı iadesi istedim. dedikleri şu "bu güne kadar kimseye ödeme yapmadık" ben de süreci takip edip gereknleri yaptım.gördüm ki gerçektende kimseye ödeme yapılmıyor. icra dairesine ödeme yapılıyor :)) icra dairesi 850 tl'yi faiz ve masraflarıyla birlikte 920 tl olarak tahsil etmiş. bu gün gidip hesap ve iban numara bilgilerimi icra dairesine verdim verdim. birkaç gün içerisinde hesabıma yatırılacakmış. siz de peşine düşün. zaten yapılması gereken pek birşey yok. sadece biraz sabırlı olmanız gerekiyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: id2003

arkadaşlar vakıfbanktan 850 tl dosya masrafı iadesi istedim. dedikleri şu "bu güne kadar kimseye ödeme yapmadık" ben de süreci takip edip gereknleri yaptım.gördüm ki gerçektende kimseye ödeme yapılmıyor. icra dairesine ödeme yapılıyor :)) icra dairesi 850 tl'yi faiz ve masraflarıyla birlikte 920 tl olarak tahsil etmiş. bu gün gidip hesap ve iban numara bilgilerimi icra dairesine verdim verdim. birkaç gün içerisinde hesabıma yatırılacakmış. siz de peşine düşün. zaten yapılması gereken pek birşey yok. sadece biraz sabırlı olmanız gerekiyor o kadar.

tebrik ederim.
    kararı burada paylaşırsanız daha faydalı olacaktır...
  • Orijinalden alıntı: inceyol

tebrik ederim.
    kararı burada paylaşırsanız daha faydalı olacaktır...

karar dediğiniz ilk başvurduğumda tüketici hakem heyetinin lehime kararı adresime geldi. banka yasal süre içerisinde itiraz etmiş. bankaya itirazın reddini belirten yazının bir nüshası da adresime geldi. bu iki belgeyle adliyede icraya başvurdum ve dün paranın tahsil edildiğini, hesabıma yatırılacağını öğrendim.yani bana herhangi bir belge verilmeyecek, bir yere imza atmayacakmışım. işlemler çok basit. tüketici hakem heyetine başvurun.verilen belgeyi bankanın genel müdürlüğüne iadeli taahhütlü gönderin. hepsi bu.
  • tüketici hakem heyetinin lehinize kararı ve bankaya yanıtını paylaşmanızı istemiştim.
    yeni başvuranlar için emsal olacaktır.
  • merhaba
    samsunda yaşayan ve kredi masraflarını geri almak isteyen kişilere danışmanlık yapıyoruz. ve karşılığında ücret almıyoruz. konu ile ilgili info@uzmanhukukburosu.com email adresine iletişim bilgilerinizi verirseniz en kısa zamanda yardımcı olmaya çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceyol

tüketici hakem heyetinin lehinize kararı ve bankaya yanıtını paylaşmanızı istemiştim.
    yeni başvuranlar için emsal olacaktır.

2 adet yazışma ulaştı elime.bunları icra işlemleri için dosyaya koydum. ben ne yapmam konusunda soru sormak için adliyeye gittiğimde birkaç dakika içerisinde evraklarım dosyaya koyuldu ve icra dairesine gönderildi.bu sırada fotokopi almak aklıma gelmedi.kararda yazan şeyler standart şeyler ve emsal teşkil etmiyor. herkes kendi işini kendi görecek. çok yanlış bir sistem ama madem sistem böyleyse yapılacak birşey yok deyip alacağınızdan vazgeçmeyin.bankadan icra yoluyla aldığım bu parayı üzerine biraz ekleyerek yine konut kredimin bir taksidini yatırmak için kullanacağım.bankalar her konuda çok acımasız. ben niye iyi niyetli yaklaşayım ki? bakın faizler düşünce 1.0 faiz oranıyla aldığım krediyi 0,76 faiz oranıyla tekrar yapılandırmak istedim. yüzde 2 cezayı zaten göze almıştım.hatta tekrar yapılandırma ücretini bile hesap edince toplamda 2500 tl civarı bir kârım olacaktı. ancak bana söylenen 0,76 faiz oranının yeni kredi alacaklar için geçerli olduğu, yapılandırma faiz oranının 0,92 olacağı, yani hiç kârım olmayacağı oldu. bir başka bankaya borcumu devretmeye kalksam bu sefer diğer banka yine dosya masrafı istiyor, ayrıca elimdeki ekspertiz raporunu kabul etmeyip yüklü bir paraya yenisini talep ediyor.yani bankam beni kümesteki kaz görüp yolmaya devam ediyor.bu durumda sineye çekip bu para kalsın diyemem.ben de bankadan alabileceğim parayı almak zorundayım.

• az önce hesabıma baktım. icra dairesi parayı hesabıma geçmiş. 850 tl'lik dosya masrafı için 865 tl yatırılmış.icra işlemleri için dosya+işlem+pul masrafı olarak toplam 30 tl bile harcamadan bu işlemler bitti. darısı sizlerin başına.
  • arkadaşlar dikakt edin bu tip iade kararlarında iade sebepleri sizin dosyanız ile aynı olmayabilir

mesela sözleşmenin 12 punto olmaması

mesela ipotek ücretinin şu kadar diye açı yazılmış olmaması ve altında imzanızın olmaması

sözleşmenin kisişelleştirilmiş olmaması matbu form olması gibi
  • Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Bankaya konut kredisi başvurusunda bulundum. Bankada eksper gönderelim dedi rakamları söyledi bizden daha düşük veren banka olmaz buna garanti veririz dedi. tamam dedim gönderin eksperi.

buraya kadar yazılı bir şey veya imza yok

Banka eksperi gönderdi bu sırada bana başka bankalardan daha iyi teklifler geldi. Bende bankacıyı arayıp vazgeçtim kullanmayacağım dedim. O da eksper ücretini keseriz o zaman dedi. Bende benim eksperle alakalı herhangi bir talebim olmadı kendi kendinize kesemezsiniz dedim.

Bu konuşmadan sonra benim hesabımdan 600 tl eksildi. Ancak hesap hareketlerine falan girildiğinde hiç bir şekilde görünmüyor. 600 tl buharlaştı yani. Bankanın buna hakkı var mı? kesilse bile hesap hareketlerinde görünmesi gerekmez mi ve bu parayı geri alabilir miyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xantorus

arkadaşlar dikakt edin bu tip iade kararlarında iade sebepleri sizin dosyanız ile aynı olmayabilir

mesela sözleşmenin 12 punto olmaması

mesela ipotek ücretinin şu kadar diye açı yazılmış olmaması ve altında imzanızın olmaması

sözleşmenin kisişelleştirilmiş olmaması matbu form olması gibi

işgüzarlık yapmayın arkadaşım.hem süreci bilmiyorsunuz hem de insanların tedirgin olmasına yol açıyorsunuz.
    korkmayın arkadaşlar sizin başvurunuız neticesinde tüketici hakem heyeti hemen parayı talep etmiyor zaten.önce bankaya yazı gönderip savunmasını istiyor. hakem heyeti sizin sunduğunuz belgeyle bankanınkini inceliyor ve bir sorun varsa bankadan ek belgeler isteyebiliyor.herkes hukukçu değildir.herkes her kanunu bilmek zorunda değildir. hakem heyeti bu yüzden var. başvurunuz haksızsa zaten hiç kabul edilmiyor bile.haklı olabileceğiniz düşünülüyorsa bankaya da kendini savunma hakkı tanınıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.