Şimdi Ara

Yargıtay, gizli ses kaydını delil olarak kabul etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fakat sen o an kaydetmezsen o delil uçup gidecek, o yüzden hakaret vs. durumlarda meşru müdafaa da sayılabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediKovalayanPsikopatFare

Onu baskalarida kaydediyordur

Evet bu buyuk bir problem.

Konustugumuz ise yarar bir sey yok ama yine de rahataiz edici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kaydedeyim de sıkıntı olursa faydalanırız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmez ulenn

Değil mi keçi?!

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    devran dönecek sıra onlara gelecek...
  • Bence dışardan sağlanan hiçbir dijital veriye bir kişinin yargılanması söz konusuyken güvenilemez. Ne kadar eleştirilse de veri takibini devletin yapması çok daha mantıklı. Devlet işleyişinde bir sıkıntı varsa seni yargılamadan da sana ceza verirler zaten o yüzden devlete güvenmeye mecburuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Benim bildiğim delil olabilmesi için taraflardan en az birinin kayıttan haberdar olması gerekiyor. En azından Amerika'da öyle

Kaydeden kişi haberdar işte hocam

"bence mantıklı"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astforum

Bu kaydetme işi telefona ekstra bir program yükleyerek mi yapılıyor?

bazı markaların telefonlarında tümleşik olarak geliyor görüşme kayıt özelliği. mesela asuslarda var. olmayanlarda ise marketten program indirilebiliyor. benim telefonda ACR pro kurulu her şeyi kaydediyor. görüşmeleriniz güvenlik açısından kaydedilmektedir denildiğinde ben de kaydediyorum diyorum küçük bir duraksama oluyor karşı tarafta
  • orientem kullanıcısına yanıt
    öyle deme önemli görüşmeleri konuşmaları özellikle karşı tarafa güven yoksa ve mağdur olmanız ihtimali varsa kaydetmek gerekli. neler yaşadık şu hayatımızda bir bilsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosica

öyle deme önemli görüşmeleri konuşmaları özellikle karşı tarafa güven yoksa ve mağdur olmanız ihtimali varsa kaydetmek gerekli. neler yaşadık şu hayatımızda bir bilsen

Konuşmanın kaydı gerekli olmaz demiyorum ki. Bu kaydı devlet tutsun diyorum. Standartı olmayan bir veri toplama şekline güvenilemez. İlla sahte delillerle birilerinin başı yanması gerekmiyor bunları anlamak için. Hadi devlet kayıt tutmayı uygun bulmadı yine de bir standart koymalılar ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orientem

quote:

Orijinalden alıntı: cosica

Konuşmanın kaydı gerekli olmaz demiyorum ki. Bu kaydı devlet tutsun diyorum. Standartı olmayan bir veri toplama şekline güvenilemez. İlla sahte delillerle birilerinin başı yanması gerekmiyor bunları anlamak için. Hadi devlet kayıt tutmayı uygun bulmadı yine de bir standart koymalılar ortaya.

zaten gsm şirketlerinde bunun kaydı tutulmuyor mu? bildiğim kadarıyla mobil veriler de dahil uzun süre tutmak zorunda gsm şirketleri. benim kastettiğim sadece telefon görüşme kayıtları değil. ortam kayıtlarını da dahil ediyorum ben. mesela bir toplantı ya da yüz yüze görüşme. insanlar inkar edebiliyorlar söylediklerini vs.

• Citizen kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama benim anlamadığım şey, bu forum neden ben her girdiğimde çöküyor
  • 1998 model panasonic telefonumda ses kaydetme özelliği vardı. sene 2018 iphone'da ses kaydetme özelliği yok.
    sadece mahkeme delili değil, kısa basit işlerde de gereken bir özellik. biri adres tarif ediyor ama dışardasınız not alacak durumda değilseniz, bas kaydetsin sonra dinle. Harika bir özellik. her sene aynı telefonun bir gıdım hızlısını çıkaracağına yeni özelliği olan telefon çıkarsalar.
    teknoloji çok hızlı gelişiyor diyor herkes, bence 80-90'lara göre kaplumbağa hızında ilerliyor. O zaman olup bitenler devrim niteliğindeydi. ilk modem, ilk ses kartı, ilk cd-rom, ilk cep telefonu, ilk titreşimli cep telefonu, hatta ilk internet deneyimi saymakla bitmez o yıllarda ilkleri görüyorduk. şimdi incik boncuk geliyor her şey.

• Yargıtay güzel bir karar almış.
    Ben her türlü dinlemelere de karşı değilim. Yarası olan gocunur. Dileyen beni dinlesin, kaydetsin. Yamuk işi olmayan kişinin kaydını ne yapacaklar ?
  • orientem kullanıcısına yanıt
    Bir dahaki x cemaati yapılanmasının elinde tüm kayıtlar olsun yani. BTK'dan kaç tane "fetöcü" çıktığını hatırlatırım.
    Bunun birkaç yıl sonra tekrar olmayacağına kim inanır? Kadir İnanır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple a bu konuda bende çok kırgınım
  • Kabul edilmemesi saçma olurdu zaten düşünsene adam sana sövüyor sayıyor tehdit ediyor delil gösteremiyorsun elindeki konuşmayı.

• Haber olacağını bilseydim ben de kanallara başvururdum. 2 sene önce benim de öyle bir davam vardı. Ses kaydını verdim kabul ettiler.
  • cosica C kullanıcısına yanıt
    Süpermişsiniz.

Çok teşekkürler.

• Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    O zaman yeni bir şey yada haber değil bu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.