< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5194C02C4 -- 10 Eylül 2023; 19:52:52 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yarım yamalak İngilizce B2-C1 seviyesine nasıl gelir

-
-
Updullah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
özer kiraz. ben kitaplarını da aldım. çok iyi bi hoca
-
Up
Bir tane gramer kitabı alıyorsun veya video konu anlatım da çalışabilirsin. Önce onu düzgünce bitir grameri hallet, bir daha gramer bakma. Özer kiraz b1'e kadar iyi, sonrası için çok işe yaramaz gramerde. bazı kompleks gramer yapıları onun videolarında yok, gramer playlistinin hepsini izledim. Bazı şeyleri de üstün körü anlatıyor ama genel olarak iyi. B1 bitene kadar grameri ondan çalıştım. Kitap olarak cesur öztürk building skills for proficiency güzeldi, aslında gramer ve vocab çalışmalarımın çoğunu bundan yaptım.
Kelime defterin olsun ama kesinlikle kelimenin karşısına türkçe karşılığını yazma. Cambridge dictionary öneririm. İnternetten bak kelime nasıl öğrenilir diye. Eş anlamlılarını, zıt anlamlılarını, collocationlarınıi other formlarını vs. öğrenmen lazım. Mesela compromise, agreement, consensus anlamları aynı gibi görünebilir hepsi uzlaşma demek ama kullanıldığı durumlar farklı. persist ile insist de ısrar etmek ama persist "in" ile insist "on" ile kullanılır. b2+ olmak istiyorsan kelime çalışmasını nasıl yapman gerektiğini öğrenmen lazım.
kelime dağarcığını genişletip grameri halledince bol bol okuma yapman lazım. Hikaye kitabı oku diyorlar ama ben akademik yazı okunmasını daha yararlı buluyorum. wikipedia'yı ingilizce oku. bbc, the guardian, new york times, the economist gibi kaynaklar ingilizceyi çok güzel kullanıyor.
İngilizceni b2+ yapman için sürekli okumalısın.
b2 ingilizce roman okumak için biraz yetersiz. istisnalar hariç c1 olduğun zaman çoğu romanı okuyabilirsin. ben silmarillion'u geçenlerde okuyayım dedim yav hiçbir şey anlamadım. Türkçesini okumaya çalıştım onda bile çok zorlandım. ama lotr'u tamamen anlayarak okudum, tabii ara sıra sözlüğe bakmam gerekti. Hızlanmak için romanlar güzel oluyor, c1'den sonra tavsiye ederim. Şu aşamada yukarıda dediklerim daha mantıklı.
listening için bbc 6 min. tarzı şeyler var yararlı ve aksanları güzel. belgesel izleyebilirsin, ted talks olabilir. Bunlar ingilizceyi düzgün kullanır. Şimdi dizi izle diyecek olursa ben 18 yaşına kadar onlarca yabancı dizi izledim ingilizcem a2 üstüne çıkamadı. Breaking bad'de 2 laftan biri küfür ne öğreneceksin ki bunda
Sitcom'ları ingilizce altyazılı izleyebilirsin yararlı olabilir ama en iyisi ingiliz veya amerikan haber kanalları ve belgeseller.
writing için essay nasıl yazılır öğren, bir sürü kaynak var nette. Chatgpt ile pratik yapabilirsin yararlı oluyor. Feedback alman çok önemli
Speaking: konuşman lazım, benim en zayıf yönüm bu o yüzden tavsiye vermeyeyim.
speaking dışında tüm becerilerim c1 seviyesinde, kendi kendime öğrendim, herhangi bir kursa gitmedim. Tamamen kişisel deneyimlerim dil öğretme konusunda profesyonel biri de değilim yani, daha iyi tavsiyeler gelebilir. Ama online oyun oyna falan diyenlere inanma, geçen biri wow oynarak c1 oldum diyordu yalan, wow'da c1 seviyesinde ne konuşabilirsin ki :D bu akademik bir leveldır. b2 biri bile sular seller gibi konuşabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 11 Eylül 2023; 21:26:30 >
-
ing için udemy kullanma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
duolingo kanzi
-
Teşekkürler hocam B1 gramer sonrası gramer için ne kullandiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tavsiyeleriniz altın değerinde öncelikle çok teşekkür ederim . Kitap ile ilgili bir sorum vardı "Cesur Öztürk Building Skills for Proficiency" kitabının seviyesi nasıl kitabı anlamak için minimum hangi seviyede olmalıyız ve başka kitap tavsiyeniz var mı. Bir de elimde çok satılan ve önceden bir hevesle aldığım "English Grammar Today" kitabı var kitap a1 den b2 ye tüm seviyelerin gramerini barındırdığını söylüyor fakat kitabın açıklamaları hep türkçe bu kitaptan sizce devam mı edeyim yoksa full ingilizce açıklamalı bir kitaptan mı devam edeyim teşekkürler tekrardan.
o dediğin kitabı ben lisede almıştım. temel atma konusunda fena değil. ama bazı ileri seviye gramer konuları üstünkörü anlatılmış. Cesur öztürk'te sadace gramer yok vocab ve reading de var. b1 sonları için daha uygun diyebilirim.
bir de gramere fazla takılı kalmayın.
-
özer kiraz'dan dinledim, ileri seviye gramerleri de sağdan soldan öğrendim. En son cesur öztürk'ün kitabı ile baştan aşağı bir tekrar yaptım.
-
teşekkürler hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X