Şimdi Ara

Yarın iş aramaya çıkacam ama Nerede? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0AF304ECB

Hocam şimdi şöyle:

Sizin başvurmak için en az 2.50 almanız lazım ki almışsınız.

Sonra kılavuzda ALES puanının en az 70 olması lazım.

Sonra hocam mülakata girdiniz.

Girenlerden kerizler bile kazandığı için kazanırsınız.

Sonra hocam kaç yıl yurtdışında kaldıysanız atıyorum 3 sene o sürenin 2 katı kadar Türkiyede adına gittiğiniz üniversitede eğitim görevlisi olmanız lazım.
    Ales 75 puanım da var şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz Türkiyede bir üniversite adına gidiyorsunuz. Atıyorum ODTÜ'de makine mühendisliği ile ilgili bir alanda yurt dışı bursu var. Siz gidiyorsunuz MEB'e başvuruyorsunuz. Sonra çoğu kişi kazandığı için siz de kazandınız diyelim. O zaman atıyorum Almanya'ya falan çıktıysa burs siz 1-2 sene falan Almanya'da ya da Türkiye'de dil kursu görüyorsunuz tabi eğer Almanca bilmiyorsanız. Sonra gidiyorsunuz dil kursuyla 5 sene mi oldu siz Türkiye'de de 10 sene zorunlu görev yapıyorsunuz. Olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AF304ECB

Hocam siz Türkiyede bir üniversite adına gidiyorsunuz. Atıyorum ODTÜ'de makine mühendisliği ile ilgili bir alanda yurt dışı bursu var. Siz gidiyorsunuz MEB'e başvuruyorsunuz. Sonra çoğu kişi kazandığı için siz de kazandınız diyelim. O zaman atıyorum Almanya'ya falan çıktıysa burs siz 1-2 sene falan Almanya'da ya da Türkiye'de dil kursu görüyorsunuz tabi eğer Almanca bilmiyorsanız. Sonra gidiyorsunuz dil kursuyla 5 sene mi oldu siz Türkiye'de de 10 sene zorunlu görev yapıyorsunuz. Olay bu.
    Bununla ilgili bir web sayfa linki atabilir misn hocam çok ilgimi çekti hemen başvurabilirim buna.

• Mühendislikle ilgili pek bilgim yok ki sen zaten 5 6 aylik süre boyunca gerekli basvurulari yapmışsındır.

Tecrübesiz olarak başlayabileceğin 4 yillik mezunsun ya mağazalara dış alımdan müdürlüğe başvur yada inditex in mağazalarından birine gir kariyer hedefle takribi 2 3 yila müdür / müdür yardımcısı olursun ki sağlam maaş alıyorlar

thy nin deneyimsiz 2.pilot ilani oluyor toelf falan istiyor ama ona da bakabilirsin

MSÜ nün bildigim kadariyla 2 aya pilotluk sınavı var ona katılabilirsin

Kariyer , yenibiris gibi sitelerin arama kısmına "Genel Başvuru" yazarak holdinglere başvurabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: CroxLine

Mühendislikle ilgili pek bilgim yok ki sen zaten 5 6 aylik süre boyunca gerekli basvurulari yapmışsındır.

Tecrübesiz olarak başlayabileceğin 4 yillik mezunsun ya mağazalara dış alımdan müdürlüğe başvur yada inditex in mağazalarından birine gir kariyer hedefle takribi 2 3 yila müdür / müdür yardımcısı olursun ki sağlam maaş alıyorlar

thy nin deneyimsiz 2.pilot ilani oluyor toelf falan istiyor ama ona da bakabilirsin

MSÜ nün bildigim kadariyla 2 aya pilotluk sınavı var ona katılabilirsin

Kariyer , yenibiris gibi sitelerin arama kısmına "Genel Başvuru" yazarak holdinglere başvurabilirsin
    Sağolun değerlendirecem şu inditex dediğiniz şirketin olayı nedir

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Hocam zara , zara home , pull and bear ve berska inditexe bağlı mağazalar zara home ev tekstili diğerleri giyim mağazası inditex işe alım merkezi var orayı arayarak mulakat icin randevu alıyorsunuz 3 mülakattan sonra ise basliyorsunuz

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı da kollarını açmış bekliyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Döngü10

İsmi lazım değil boşver.

Alıntıları Göster
    Belki yardımcı olurum diye girdim konuya, ısrarla bölümünü gizliyorsun. İş arıyorsan neden bölümünü gizlersin ki ? Muhtemelen asosyal, iş aramaktan aciz bir tipsin. Kolay gelsin ne diyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Belki yardımcı olurum diye girdim konuya, ısrarla bölümünü gizliyorsun. İş arıyorsan neden bölümünü gizlersin ki ? Muhtemelen asosyal, iş aramaktan aciz bir tipsin. Kolay gelsin ne diyeyim.

Alıntıları Göster
    Bilmediğin kişiler hakkında konuşma kardeşim. Bu zor duruma düşersen sende görürsün bu hisleri. Ben bir ilçede yaşıyorum. Buraya bağlı kalmadım gittim yürüye yürüye bursada İstanbulda sanayi sitelerini gezdim. Tanıdığın yoksa bu ülkede bahane olarak tecrübe dil ve program bilgisi sunuyorlar. Eğer tanıdığın varsa halleder öğrenirsin diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CroxLine

Hocam zara , zara home , pull and bear ve berska inditexe bağlı mağazalar zara home ev tekstili diğerleri giyim mağazası inditex işe alım merkezi var orayı arayarak mulakat icin randevu alıyorsunuz 3 mülakattan sonra ise basliyorsunuz
    Kayıt oldum inşallah ararlar. Kaliteli yerler oralar

• polisliğe başvurun eğer iş bulamıyorsanız zaten polis gücü iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışıyor. oturduğunuz yer neresi ise yakın bir sanayiye gidin orada sizi yönlendirirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikincieldeguven.com

polisliğe başvurun eğer iş bulamıyorsanız zaten polis gücü iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışıyor. oturduğunuz yer neresi ise yakın bir sanayiye gidin orada sizi yönlendirirler
    Gezmedğim yer kalmadı hocam. Burası, kalktım bir umutla bursa İstanbul direk elden başvuru yaptım olmuyor.

• hocam gel İstanbul/Beylikdüzü’nde fabrikamız vasıflı vasıfsız eleman arıyoruz. Şuan 4 yıllık personellerimiz mesai ile aylık 4000+ bandında para kazanıyor. 6ay yatıp 6 ay çalışıyoruz.

• Hatta 3 ay olmadı kalite kontrolcü aldık.Meslek lisesi mezunu autocad biliyor , endüstri mühendisi üretimci arkadaşlar beraber çalışıyorlar. Endüstri mühendisi yeni mezun değil bu arada , 3500 net maaşı var. Kalite kontrolcü de 2250 gibi net maaşı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikincieldeguven.com

Hatta 3 ay olmadı kalite kontrolcü aldık.Meslek lisesi mezunu autocad biliyor , endüstri mühendisi üretimci arkadaşlar beraber çalışıyorlar. Endüstri mühendisi yeni mezun değil bu arada , 3500 net maaşı var. Kalite kontrolcü de 2250 gibi net maaşı var.
    İsmi ne hocam fabrikanın kesin alım olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Döngü10

Bilmediğin kişiler hakkında konuşma kardeşim. Bu zor duruma düşersen sende görürsün bu hisleri. Ben bir ilçede yaşıyorum. Buraya bağlı kalmadım gittim yürüye yürüye bursada İstanbulda sanayi sitelerini gezdim. Tanıdığın yoksa bu ülkede bahane olarak tecrübe dil ve program bilgisi sunuyorlar. Eğer tanıdığın varsa halleder öğrenirsin diyorlar.

Alıntıları Göster
    Ben de bu yollardan geçtim, 19 yaşımdan beri 10 yıldır çalışıyorum. Elimde CV ile gezdiğim günleri hatırlıyorum. Burada bana garip gelen ısrarla hangi branşı bitirdiğini söylememen; ki konuya girerken gerçekten bilgisayar ya da endüstri mühendisiysen bizim ilanlara bakarım niyetiyle girmiştim. Sana kolay gelsin.

• Hocam ismini vermiyim yanlış olur ama sanayi sitelerinde iş bulamazsan zaten hiçbiryerde bulamazsın. Eniştemin çalıştığı fabrika karton bardak üretimi yapıyorlar. Göreceli olarak biraz pis bir iş. Kime göre neye göre olduğu tartışılır. Eleman alımlarını referans ile yapıyorlar 1. derece akrabaları kesinlikle işe almıyorlar. 1 ay tek 1 ay çift maaş alıyorlar. Mesaisi şusu busu hepsi aldığı ücret üzerinden sigorta vb. Bir şirket günde 10 saat mesai ile aylık 4000 tl + mesai ücreti yol yemek ssk vasıfsız personel arıyor ama tek şartları 30 dan küçük yaş ve askerlik yapmış olması. İş çok hocam kimse kusura bakmasın ama , daha geçen sene kaynakçılarımızın yanına çırak aldık. Çocukta bir çalışma azmi var hayatında kaynak makinesi tutmamış. Bir kaynak taşlaması yapıyor eli hızlı fanuc makine koysan onun kadar hızlı çalışamaz. Çocuk asgari ücret alıyordu şuanki maaşı 2500tl artı agi ustasına yakın maaş alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Yurtdışı da kollarını açmış bekliyordu
    Dediğim gibi en kolayı wat ve yüksek lisans. Biraz paranız varsa hiç durmayın derim

• Takip.Ayni durumda binlerce insan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmin

Takip.Ayni durumda binlerce insan var.
    Malesef ülkenin durumu bu. İş bulduğumda burayı editleyecem inşallah.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.