Şimdi Ara

Yarın iş aramaya çıkacam ama Nerede? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "Adaylar geçerli ALES puanlarını kullanarak ÖSYM sistemi üzerinden başvurularını
    yaparlar (ALES puanları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli
    kabul edilmektedir.). İlan edilen kontenjan sayısının en fazla üç katı kadar aday, ALES
    puanı üstünlüğüne göre ÖSYM tarafından sözlü sınava çağrılır. (Bu aşamada adaylar,
    sözlü sınavına girmek istedikleri lisansüstü öğrenim grubu tercihi yaparlar.)"
    Hocam bu yukarıdaki metni direk 2015'de yayınlanan Sık Sorulan Sorular kısmından aldım.
    Bir de sitede direk YDS istiyor ama başvuru kılavuzunda böyle bir şarta yer verilmemiş.Yani YDS ile alakası yok.
    2018'deki kılavuzda ise şöyle yazıyor:
    "Adaylar, başvurularını 07-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında REBUS (Resmî Burslu Öğrenci Sistemi -http://rebus.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Başvuru işlemleri 17 Ağustos 2018 tarihinde saat
    23.59’da sona erecektir.
    Adaylar başvuru yapmak için internette ilgili alana güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, kimlik seri
    numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını kullanarak sisteme
    girebileceklerdir.
    Adayların, başvuru işleminden önce başvuru/seçme ücretini yatırmaları gerekmektedir. Adaylar
    30,00 TL olan başvuru ücretini tüm banka kartları ilehttps://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden
    (Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.) ya da Millî Eğitim Bakanlığı
    Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı”
    aracılığıyla T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden
    herhangi birine ATM veya bu bankaların internet bankacılığı vasıtasıyla YLSY BAŞVURU ÜCRETİ adı
    altında yatıracaklardır. Başvuru ücreti ödeme işlemleri 17 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00’da
    sona erecektir.
    DİKKAT! Adayların seçme işlemine alınabilmeleri için, başvuru işlemlerini elektronik ortamda
    (http://rebus.meb.gov.tr) yapmış ve başvuru/seçme ücretini yatırmış olmaları gerekmektedir. Başvuru
    ücreti yatırmayan adaylar başvuru yapamayacaktır."
    Kısaca hocam sadece 2019 başvuru kılavuzunu beklemeniz ve 30 TL başvuru ücretini ödemeniz lazım.
    Edit: Bu arada üniversiteler dışındaki kurumlar adına da gidilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AF304ECB -- 8 Ocak 2019; 16:13:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AF304ECB

"Adaylar geçerli ALES puanlarını kullanarak ÖSYM sistemi üzerinden başvurularını
    yaparlar (ALES puanları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli
    kabul edilmektedir.). İlan edilen kontenjan sayısının en fazla üç katı kadar aday, ALES
    puanı üstünlüğüne göre ÖSYM tarafından sözlü sınava çağrılır. (Bu aşamada adaylar,
    sözlü sınavına girmek istedikleri lisansüstü öğrenim grubu tercihi yaparlar.)"
    Hocam bu yukarıdaki metni direk 2015'de yayınlanan Sık Sorulan Sorular kısmından aldım.
    Bir de sitede direk YDS istiyor ama başvuru kılavuzunda böyle bir şarta yer verilmemiş.Yani YDS ile alakası yok.
    2018'deki kılavuzda ise şöyle yazıyor:
    "Adaylar, başvurularını 07-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında REBUS (Resmî Burslu Öğrenci Sistemi -http://rebus.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Başvuru işlemleri 17 Ağustos 2018 tarihinde saat
    23.59’da sona erecektir.
    Adaylar başvuru yapmak için internette ilgili alana güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, kimlik seri
    numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını kullanarak sisteme
    girebileceklerdir.
    Adayların, başvuru işleminden önce başvuru/seçme ücretini yatırmaları gerekmektedir. Adaylar
    30,00 TL olan başvuru ücretini tüm banka kartları ilehttps://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden
    (Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.) ya da Millî Eğitim Bakanlığı
    Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı”
    aracılığıyla T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden
    herhangi birine ATM veya bu bankaların internet bankacılığı vasıtasıyla YLSY BAŞVURU ÜCRETİ adı
    altında yatıracaklardır. Başvuru ücreti ödeme işlemleri 17 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00’da
    sona erecektir.
    DİKKAT! Adayların seçme işlemine alınabilmeleri için, başvuru işlemlerini elektronik ortamda
    (http://rebus.meb.gov.tr) yapmış ve başvuru/seçme ücretini yatırmış olmaları gerekmektedir. Başvuru
    ücreti yatırmayan adaylar başvuru yapamayacaktır."
    Kısaca hocam sadece 2019 başvuru kılavuzunu beklemeniz ve 30 TL başvuru ücretini ödemeniz lazım.
    Edit: Bu arada üniversiteler dışındaki kurumlar adına da gidilebiliyor.
    Araştırdım birazda eğer bitiremezsen aldığın 200bin tl civarı bir parayı geri ödüyormuşsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam öyle ama tek çıkış yolu bu. Aslında Fulbright gibi burslar da var ama ingilizceniz çok iyi olmadığı için o da eleniyor.
    Hem çevremde 1 kişi yapıp gelmişti. Şu an doçent ve adam 1-2 sene sonra profesör oluyor. Bir de o açıdan düşünün yani.
  • Bas bas bağırıyoz mühendislik şöyle böyle diye ama 2-3 dengesiz geliyor hala savunmaya çalışıyor hadi gelinde adama iş bulun

• karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Hocam bence ODTÜ gibi bir üniversiteden mezunsa mühendislik işe yarar. Aksi halde de ne yazık ki bu ülkede mühendislik okuyanın hayatı kararıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

Bas bas bağırıyoz mühendislik şöyle böyle diye ama 2-3 dengesiz geliyor hala savunmaya çalışıyor hadi gelinde adama iş bulun
    Birkaç Üniversite dışında ülkede eğitim çok düşük seviyede

• quote:

Orijinalden alıntı: Döngü10

Birkaç Üniversite dışında ülkede eğitim çok düşük seviyede

Alıntıları Göster
    Üniversiteyle alakası yok.Daha karlı ve az uğraştırıcı sektörler varken neden riskli ve zor bir sektöre birileri yatırım yapsın ki.Dolayısıyla büyük marka oluşmuyor.Bu ülkede bir lg bir samsung olsa direk 500bin kişiye istihdam dolaylı olarak milyonlara.
  • Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer maddi durumunuz varsa biraz daha işsiz kalın seviyenizi en kötü C1'e getirin ardından yurt dışındaki firmaları araştırıp başvurun, onlara mail atarsanız hızlıca geri dönerler, LinkedIN'de bol bol araştırma yapabilirsiniz şu krizde ve yüzlerce makine mühendisi varken bölümünüzde iş bulmanız cidden zor, oto-tamircisi olsanız daha kolay iş bulurdunuz bizim sanayideki usta kendini çırak-kalfa arıyor yıllardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Döngü10

Sırf tekniker olmayım diye okudum olana bak ya. Meslek lisesi mezunuyum stajlar yaptım. Üniversitede dönem stajı yaptım 4 ay. Biliyorum çalışma düzenini vs. Tekniker olarak çalışıp mühendisin işini naısl öğreneceksin.

Alıntıları Göster
    Aga biraz acı gerçek ama memleketin durumu iyi değil. Taşıdığın yoksa torpilin yoksa avmde satış danışmanlığına giremiyorsun bu devirde; muhendislikmis cok zor. Bu arada yaza bende böyle ağlarsam sende bana hatırlarsın. Üzme kendini; sıkma canini; varsa önünde yiyecek bır aşın, düşün taşın ki evinde taş kaynatan anaları yarın bizde unutmayalım. Allah hepimize şu zor günleri atlatacak güç versin inşallah;

• quote:

Orijinalden alıntı: pelin910

Aga biraz acı gerçek ama memleketin durumu iyi değil. Taşıdığın yoksa torpilin yoksa avmde satış danışmanlığına giremiyorsun bu devirde; muhendislikmis cok zor. Bu arada yaza bende böyle ağlarsam sende bana hatırlarsın. Üzme kendini; sıkma canini; varsa önünde yiyecek bır aşın, düşün taşın ki evinde taş kaynatan anaları yarın bizde unutmayalım. Allah hepimize şu zor günleri atlatacak güç versin inşallah;

Alıntıları Göster
    Amin inşallah.

• Halkin hali icler acisi ,suriyeliler yaysin kabaklari otursunlar biz burda dert sagibi olalim

• quote:

Orijinalden alıntı: wasted.wastelander

Halkin hali icler acisi ,suriyeliler yaysin kabaklari otursunlar biz burda dert sagibi olalim
    +1

aynen katılıyorumm
  • Öncelikle kullansan da kullanmasan da Solidworks ve Autocad gibi programları bilmiyorsan öğren. Bunları ister sanayi kuruluşları. Şu aşamada küçük ölçekli bir yerde, ufak bir atölyede iş bak. Gerekirse adamları ikna etmek için işi öğrenene kadar 1-2 ay maaş alma. Bunları söylemek zor ama malesef ülkenin gerçekleri oldu. Etraf vasıfsız mühendis kaynıyor. Yanlış anlama sana bir şey demiyorum ama üniversiteler hiçbir şey öğretmiyor. Bu sebeple eğer tanıdığın yoksa bir şekilde işvereni ikna etmen lazım. İlanlar için İşkur,Eleman.net gibi sitelere bak. Kariyer.net'e göre daha düşük profilli firmalar bulunuyor o sitelerde. Mecbur kalmazsan kasiyerlik veya meslek dışı işlere girme. Umuyorum ki bir yerden başlarsın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.