Şimdi Ara

Yaris, Debriyaj çok sert! (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 model Yaris aracımı yeni aldm, 98k kmde. Uzun süredir otomatik kullanıyordum, alırken çok farkında olmadm. 15 dakikalık yolda bile dizim ağrıdı, debriyaj sert gibi, bir de debriyaj yarıya geldikten sonra hart diye iniyor, sanki bir eşikten geçiyormuş gibi, sizce neden olabilir? Baskı balata mı bitti acaba

Edit: Ankara Şaşmaz'da Toyota ustasına götürdüm arabayı, baskı balatayı değiştirdi, (aisin taktı) volanı tornaladı, şanzıman yağını değiştirdi, debriyaj normal haline döndü. Dizimi artık yormuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ned_Starkk -- 3 Ağustos 2018; 18:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vites geçişlerinde şimdilik bir şey yok, kavramada da hiç zorlanmıyorum

• Baskı yayının selamı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Baskı yayının selamı var
    Baskı yayı, bu baskı balata setinin içinde mi oluyor, tam olarak ne yapmam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

Baskı yayı, bu baskı balata setinin içinde mi oluyor, tam olarak ne yapmam gerek

Alıntıları Göster
    Evet aynen öyle. Bir süre böyle devam edin. Debriyaj bitince komple değiştirirsiniz. Ayrıca oturuş pozisyonunuzun da çok ciddi etkisi vardır diz ağrısına. Debriyaja tam basılı olduğunda bacak hafif kırık olacak.
  • bide yansanayi parça takınca da oluyor sertlik bazen orjinali daha yumuşak oluyor,

bazısında da orjinali sert yan sanayisi yumuşak oluyor

bence de bittikten sonra değiştirin ama ağrı oluyor , otomatik daha rahat
  • Biraz önce 3.viteste zorlanmadan kaldırıdm arabayı, baskı balata bitik sanırım, 10 dakkalık yolda bile dizim zorlandı, manuel bie aracı kullanmak bu kadar zor değildi sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyonu En Sert Araba
    7 yıl önce açıldı
    direksiyonu en yumuşak araba
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaçırma yoksa daha gider yokuş çıkarken 1.viteste yada düz yolda 3-4.viteste gazı kökleyin eğer devir sıyırması olursa değişmesi gerek debriyajın .

çok sert olduğu için kullanamayacak gibiyseniz de değiştirin , sağlığınızdan önemli değil sonuçta ağrı çekmeye gerek yok yalnız yeni takacağınız parçalar önemli, benim aracımda sanayide yaptırdım yumuşar dediler ama eskisinden daha beter oldu debriyaj.
  • Beşinci viteste aracı kaldırmaya çalışın bir süre sonra stop ederse sıkıntı yoktur. Stop etmeden kalkmaya çalışırsa baskı balata bitmiştir.

• Ankara Şaşmaz'da Toyota ustasına götürdüm arabayı, baskı balatayı değiştirdi, (aisin taktı) volanı tornaladı, şanzıman yağını değiştirdi, debriyaj normal haline döndü. Dizimi artık yormuyor

• Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Hocam nereye götürdünüz ne kadar tuttu maliyeti acaba . Bendede yaris varda debriyaj değiştircem bende

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

Hocam nereye götürdünüz ne kadar tuttu maliyeti acaba . Bendede yaris varda debriyaj değiştircem bende
    Şaşmaz'da Ayberk japon Hamit Usta'ya götürdüm,

520 baskı balata

100 şanzıman yağı

60 volan torna

300 işçilik (350demişti)

20 tlde bişey yazmış unuttum

Toplam 1000 tl.

Yapmadan önce de bu fiyatı söylemişti, işini iyi yapan bir ustaya benziyor, ben forum sitesinden buldum kendisini

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.